Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: m_pupeza <m...@yahoo.com>
Date: Fri, Apr 17, 2009, 7:50 pm
Subject: [a] Prezentare de carte - jurnal de calatorie in jurul lumii
Pe 22 aprilie, ora 14, medicul Nicolae (puiu) Dimache prezinta la Libraria Sadoveanu din Bucuresti cartea sa de calatorie " O privire dincolo de orizont"- un jurnal tinut dealungul celor 11 luni de voiaj in 2007, din Africa, traversand, Arabia, India, Nepal, Tibet, China de sud, Indochina, Australia, N. Zeelanda.

Pentru cei care nu-l cunoasteti, doctorul Dimache, stabilit in Italia de peste 30 de ani este un mare iubitor de natura, alpinist si schior complet, un intelectual de rasa cu vaste cunostinte de filosofie si cultura atat occidentala cat si orientala.

Reproduc mai jos din anuntul Editurii Vremea:


>
>/O privire dincolo de orizont/ este un fascinant jurnal de > calatorie, care ne poarta din cele mai inaccesibile colturi ale Africii pana in cele mai exotice tari ale Asiei si in cele mai pitoresti locuri ale Australiei. Scrisa cu pasiune si cu grija pentru detaliu, cartea se constituie intr-o lectura captivanta pentru orice iubitor al marilor calatorii.
>
Absolvent al Facultatii de Medicina din Bucuresti in 1966, doctorul Corneliu Nicolae Dimache emigreaza in Italia in 1969; se specializeaza in endocrinologie la Pavia si practica medicina interna in nordul Italiei. Pasionat de munte, face numeroase ascensiuni in Alpi, escaladand aproape toate varfurile de 4000 m. Parcurge multe itinerarii de schi de tura, printre care La Haute Route, de la Chamonix la Zermat. Participa la mai multe expeditii extra-europene: 1985 Gurja Himal, in Nepal, impreuna cu un grup de alpinisti romani, printre care Taina si Emil Coliban; 1988 expeditia italiana pe Broad Peak, in Pakistan. Urca la 7800 m; 1990 ascensiunea varfului Huascaran Norte, Peru; 1992 ascensiune cu Marc Batard pe Everest, pana la 7000 m altitudine; cu aceasta ocazie face studii de fiziologie de mare altitudine; 1993 participa cu grupul italian Sky runners la ascensiunea pe Cho Oyu, China. Nicolae Dimache este pasionat de antropologie, istorie, religii si filoSofii orientale; in ultimii ani, a calatorit in numeroase tari din Africa, Asia, Australia, America de Sud.
>
>Puteti citi un fragment din carte in Ziarul Financiar, la adresa:
>
> http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/avanpremiera-o-privire-dincolo-de-
> orizont-jurnal-de-calatorie-in-jurul-lumii-4014585/
>

Mihai Pupeza
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment