Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Bogdan Gemanaru <b...@yahoo.com>
Date: Mon, May 19, 2003, 12:26 pm
Subject: Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?
ce inseamna in opinia ta "pregatire montana zero";? sunt doar curios avand in vedere ca folosesti din belsug calificative "grele". Apropo ii cunosti pe membrii expeditiei personal ca sa afirmi asta despre ei sau despre unii dintre ei?

Gelu Mihaiu <gelumihaiu@yahoo.com> wrote: Trebuie sa fi rau intentionat daca vei amesteca performanta expeditiei cu celelalte lucruri neplacute care s-au intimplat. Eu nu am nimic cu David Neacsu sau cu vreunul din membrii expeditie. Modul de organizare al expeditiei a lasat mult de dorit.

Pe Everest cu ocazia jubileului urca multe expedtii. Nimic nou pina acum, dar toate aceste expeditii au un scop, acela de a atinge virful. Pentru a nu exista rateuri (de, este un jubileu!) au plecat numai crema.

Si Guvernul trebuia sa se gindeasca inainte de a da bani unei expeditii (din fondul pentru imagine externa) sa ceara echipei sa atinga virful. Adica 200.000 USD cu scopul de creare a unei imagini. Pentru asta era nevoie de oameni cu experinta, de oameni care au mai fost acolo. Ori acum constat ca in expeditie sunt de fapt trekkeri lipsiti de experienta care joaca alba-neagra in Base Camp. Daca nu ar fi Dijmarescu pe restul i-am trimite la plimbare. Iata unde a gresit Guvernul.

Romania trebuia sa ajunga pe Everest la 50 de ani de la cucerirea virfului. Nu o contesta nimeni. Romania trebuia sa recompenseze oamenii de munte precum Ticu Lacatusu, primul roman care a atins virful. Eu cred ca cei de la Guvern i-au dat mina libera lui Neacsu'. In acest fel el si-a demonstrat inca odata josnicia fata de performantele lui Lacatusu.

Toate problemele ivite in sinul acestei expeditii sunt datorate unei proaste organizari, ca la piata. Numai in Romania vei intilni acea mea culpa. Adica daca Neacsu greseste noi sa-l iertam si sa il mingiiem de dragul ca a incercat totusi ceva?. Unii trebuie sa fie gata sa ia si suturi in fund ca sa revina cu picioarele pe Pamint. Ar cam trebui sa incepem sa facem si noi lucrurile asa cum trebuie.

Despre Dijmarescu putin de comentat. El o face din ambitia de a-si atinge visul, adica de 6 ori pe Everest. Mort copt acum este o ocazie. Pe asta si mizeaza Neacsu. Ia judecati un pic daca nu era Dijmarescu. Se intorceau cu totii acasa. Unii sunt deja. Si acum fara PRO TV, fara oameni, fara rezultate, ce a realizat Neacsu in fond? Un rahat!

David la intoarcere nu o sa fie un lider al acestei expeditii. Un lider trebuie sa fie aproape de echipa lui, sa cunoasca problemele ei. Cum poti sa conduci o expeditie numai prin telefon? S-a pregatit un an de zile, ca acolo, hop, probleme cu sanatatea!

Ma uit ca totusi unii sunt naivi. Cum vine treaba asta: "sper sa ajunga pe virf, iar daca nu, macar au incercat si au cistigat experienta". Alo, prietene, tu le permiti sa faca experinte pe bani publici, pe 320.000 USD, cu ocazia unui jubileu? Si cui? Unor pirlitzi de trekkeri? Si asta cind puteam sa facem cu alti oameni o performanta!

Am cumparat revista National Geographic in care se scriu multe despre Everest, din care redau urmatoarele fraze din Neacsu:

"Intreaga expeditie este transmisa pas cu pas, culminind cu zoomarea finala pe alpinistii care flutura tricolorul pe Everest. Expeditia isi poate atinge sau nu obiectivele, dar un lucru este cert: fiecare telespectator va trai pe viu aventura, cu eforturi, sperante, succese sau deceptii alaturi de alpinisti."

Neascu asta s-a nascut poet. Ori face pe prostu', ori este.

Totusi nu-mi iese din cap. Cum un om cu pregatire montana zero poate pune gheara pe 320.000 USD si sa organizeze o expeditie de imagine pe Everest. Si unde mai pun si la una aniversara cind trebuia sa fim la inaltime.

Ramine de vazut...
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Catalin BorceaMay 19, 2003
   Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Gelu MihaiuMay 19, 2003
     Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Andrei SimuMay 19, 2003
     Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Bogdan GemanaruMay 19, 2003


There are no comments for this message
Login or register to comment