Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Docleanu Ioan <d...@pro-net.ro>
Date: Fri, Aug 15, 2003, 10:19 pm
Subject: @ RT Bucegi-PC
Ahoi,

3 august 2003
Este ora 0.30 si se anunta o intarziere de circa o ora a rapidului ce vine din Ungaria. Suntem in gara Arad (eu - 41 ani, Mihai - 16 si Dan - 17) de circa 2 ore, plecati insa cu circa 4 ore in urma din Nadlac. Drumul pana la Brasov ne-a costat 950.000 lei si totusi trenul are intarziere.
Din Brasov prindem personalul de 8 a.m. spre Ploiesti si pe la 9 suntem in Busteni. Inca din tren admiram peisajul superb oferit de abruptul Bucegilor si nu ne vine sa credem ca vom ajunge acolo sus pe creste.
Avand in vedere ca pe tren nu am dormit mai deloc, hotaram sa urcam cu telecabina. Contra 100.000 lei/caciula (la pretul asta se castiga 10 milioane pe ora si nu ma mir de decizia de a se construi o linie si pe V. Cerbului pana pe Vf. Omu) si 2 ore de asteptat la coada, ajungem la Babele. Zona mi se pare dezolanta. Ma asteptam la cu totul altceva. Oare Babele si Sfinxul chiar nu pot fi cu adevarat ocrotite? Ne cazam la cab Babele. 100.000 lei de persoana in camera de 8 paturi.
Dupa un somn de 3 ore plecam la Monumentul Eroilor cu toate ca e vant si norii sunt amenintatori. Asta ne face sa grabim pasul si in 45 min suntem la cruce. E impunatoare iar peisajul de aici e superb. Pacat de norii care nu ne lasa sa admiram departarile.

4 august- luni
La 8 dimineata pornim (cu un vant puternic din fata) spre vf Omu unde ajungem dupa 2 ore. Sunt nori si nu ne putem bucura 100% de peisaje. In orice caz V. Cerbului e super si promitem ca la o viitoare tura vom urca prin ea (sau poate vom cobori). Dupa un ceai cald la cabana coboram pe Valea Obarsiei (banda albastra) si dupa 3 ore suntem la Pestera. Hm, hotel 3 stele - e clar ca nu aici ne vom petrece noaptea. Vizitam Pestera Ialomicioarei (30.000 lei - intrarea). Ma asteptam la o grota oarecare, dar pestera e chiar interesanta si zona e f frumoasa. Dupa 20 min de la parasirea pesterii ajungem la cab Padina unde ne cazam la una din casute (160.000 - casuta cu doua paturi)

5 august- marti
8 a.m. Incepem urcusul spre Saua Strunga. Si azi sunt nori si bate vantul. Intr-o ora jumate suntem sus in sa. Nu vedem nimic pt ca suntem inconjurati de nori. Abia la cateva sute de metri sub sa ceata se ridica (sau iesim noi din nori?) si ni se dezvaluie zarile. Imaginea e superba. Zarim in departare Piatra Craiului - urmatoarea noastra tinta. Dcidem sa urmam poteca ce coboara in Moeciu (cruce rosie) si dupa circa 5 ore de la plecarea din Padina ajungem in centrul satului Moeciu de Sus. Aflam ca la ora 14 este un autobuz si cum e abia ora 13 avem timp sa luam pranzul (din ce avem prin rucasaci) si sa savuram si o halba de bere. Spre placuta noastra surprindere autobuzul, care vine intr-adevar la ora 14, merge pana in Zarnesti. La ora 15 suntem in Zarnesti si abia avem timp sa dam un telefon acasa cand si suntem invitati sa fim transportati pana la Fantana lui Botorog. 50.000 ni se pare un pret acceptabil pt a scuti o ora de mers pe jos. De la Fantana lui Botorog pornim pe banda galbena pe poteca ce urca prin padure. In circa doua ore suntem la cab Curmatura, dar, surpriza, aici nu sunt locuri. Motivul principal - o tabara de tineri care a ocupat anexa cabanei. Contra sumei de 25.000 lei de caciula suntem lasati sa dormim in sala de mese. Si eu care credeam ca o sa car degeaba sacul de dormit si izoprenul.
Pana la lasarea intunericului stam pe bancile din fata cabanei si admiram privelistea si intr-adevar avem ce admira. Undeva departe se vad Bucegii si chiar Saua Strunga, pe unde am coborat azi. Superb. Berna si Felix isi cam fac de cap printre turisti, dar ne facem ca nu-i bagam in seama. In zona imprejmuita din jurul cabanei sunt doar vreo doua corturi si, curios, in afara sunt cu zecile. Nu stiu daca e normal (mai ales ca se mai fac si focuri) si tot anormal mi se pare ca un neamt sa intre in sala de mese a cabanei cu un caine mare si negru. Probabil ca asa e obisnuit de la cabanele din muntii Germaniei.

6 august - miercuri
La 7 suntem in picioare (sala de mese trebuie eliberata) iar imediat dupa 8 pornim pe traseu. Cu bunavointa cabanierului Vasile depunem rucsacii intr-o magazie si pornim doar cu un rucsac usor in care avem apa, dulciuri si haine de ploaie. La o ora jumate de la plecare suntem pe vf Turnu. Urcusul a fost super si nu foarte greu. De sus imaginea este impresionanta, mai ales ca de aceasta data cerul e senin. Facem putina geografie si ne continuam drumul pe creasta. Privelistile sunt imbatatoare. Dupa alta ora jumate suntem pe Vf Ascutit. Aici poposim mai bine de jumatate de ora si tot nu ne vine sa plecam. Observam ca refugiul are un geam spart insa, si asa, in caz de vreme rea sunt sigur ca e bine venit. Urmeaza o coborare prin grohotisuri (poteca marcata cu triunghi albastru) si dupa 2 ore suntem la cab Curmatura.
Din fericire s-au eliberat niste locuri asa ca la noapte vom dormi mai bine (ca pt 105.000 lei atat cat costa patul). Nu a fost sa fie asa. In dormitorul 4 a fost o caldura inabusitoare. Asta pt ca pe aici trece hornul ce vine de la bucataria de jos. Iarna insa...
7 august - joi
Azi am lenevit pana la ora 9. Dupa o omleta gustoasa pregatita la cabana pornim spre Zarnesti. Traseul ales este cel prin Prapastii. Spre deosebire de traseul pe care am urcat la cabana acesta e mult mai frumos si asta nu din cauza ca este in coborare, Prapastiile Zarnestilor merita sa fie strabatute. Coboram incet, cu parere de rau ca ne despartim de munte. In 4 ore suntem la gara din Zarnesti de unde admiram pt ultima data crestele Pietrei Craiului si suntem siguri ca vom reveni pe aici.

Sa aveti ture cu vreme buna,
Genu
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii PADUREA CRAIULUI - Coada Lacului Lesu  
Muntii BUCEGI - Cabana Babele  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii BUCEGI - Mt. Padina Crucii  
Muntii BUCEGI - Muchia Pietrei Arse  
Muntii BUCEGI - Valea Ialomitei  
Muntii BUCEGI - Curmatura Hornurilor  
Muntii BUCEGI - Mt. Grohotisu  
Muntii BUCEGI - Cabana Padina  
Muntii BUCEGI - Sub Strungile Mari  
Muntii BUCEGI - Sub Varful Strungile Mici  
Muntii BUCEGI - Refugiul si Saua Strunga  
Muntii BUCEGI - Varful si Cabana Omu  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Zorelelor  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Sperantelor (Cioranga Mare)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Valea Padina Lancii  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Marele Grohotis  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Spirla  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Mt. Padina Popii  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Satul Moeciu De Sus  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Valea Pietrelor  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Stina Curmatura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Sub Varful Turnu  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Valea Padina Hotarului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Prapastii  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Piscul Curmatura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Diana  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Padina Sindileriei  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Padina Lui Man  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Zarnesti  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Virful Ascutit (Lehmann)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Varful Padina Popii  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Varful Turnu  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Curmatura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Groapelor  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Grind  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Muntii BUCEGI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment