Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: HERMANNSTADT <r...@alpinet.org>
Date: Mon, Nov 29, 2004, 8:54 am
Subject: @ Vacanta de iarna in Poiana
La Poiana Brasov s-a schiat in conditii excelente in week-end: zapada a atins 40 de centimetri la punctul de plecare, iar instalatiile de transport prin cablu si nocturna au functionat pana la ora 21: 00.


Preturi si conditii de 5 stele
Sauna, masaj, Internet, sali de conferinte, sali de fitness si, nu in ultimul rand, scoli de schi. Acestea sun ofertele celor mai multe hoteluri din Poiana Brasov. Nici in privinta partiilor oferta nu este mai slaba, tinand cont ca are nu mai putin de 12 partii pentru incepatori, dar si pentru profesionisti.
EUGENIA MIHALCEA

Continuare
Week-end alb in Poiana Brasov



INCOTRO? Turistii care nu au chef de hoteluri pot urca sa se cazeze la cabane
Una dintre cele mai frumoase si mai cunoscute statiuni de schi din Romania, Poiana Brasov are cel putin 12 partii de schi cu grad de dificultate diferit, printre care o partie de schi pentru slalom, una olimpica, trei de coborare si una de slalom urias. Daca nu sunteti un as in domeniu, nu trebuie sa aveti nici cea mai mica grija, incepatorii au propriile lor partii. Mai mult decat atat, in cadrul grupului hotelier din Poiana Brasov, Ana Hotels, functioneaza cea mai performanta scoala de schi, cu aproximativ 100 de instructori, care, contra sumei de 10 euro pe ora, va invata schi si snowboard.

PARTIILE. Schiorii medii pot descoperi placerea coborarii pe partiile Sulinar si Ruia, iar pentru avansati exista partii cotate cu grad maximum de dificultate, cum ar fi Subteleferic sau Lupului. Si daca sunteti un impatimit si ziua nu va este suficienta, puteti schia si pe timp de noapte pe partia Bradul, cu o lungime de 465 de metri, iluminata nocturn si care beneficiaza de instalatie de zapada artificiala. Saptamana trecuta, cand temperatura a coborat la mai bine de 4 grade Celsius, s-a dat drumul la tunurile de zapada artificiala pentru primele incercari. Iar daca nu mai aveti loc pe partii, puteti apela la solutii ajutatoare, respectiv zonele cu inclinatie mica din mijlocul statiunii, precum si platoul din Postavarul, situat la altitudine ridicata, care ofera partii ideale pentru incepatori.

CAZARE. Nici snowborderii nu au fost uitati, tinand cont ca exista partii dedicate incepatorilor, dar si zone spectaculoase pentru boarderii avansati. Pentru cei care vor sa guste din plin aventura exista piste offroad.

Oferta de cazare a Poienii Brasov este constituita din hoteluri moderne, vile, chiar si cabane, cum ar fi cabana Postavarul, aflata la altitudinea de 1.602 metri si la care se poate ajunge de pe Drumul Rosu, partia de schi cu cel mai usor grad de dificultate, sau Cabana Cristianul, la 1.704 metri altitudine, la care se poate ajunge cu telegondola. In ultimii ani s-au construit multe hoteluri si vile de capacitate mai mica, dar care ofera o calitate a serviciilor ridicata. La preturi pe masura, de altfel. O camera poate fi inchiriata la minimum 50 de euro pe noapte. De exemplu, la Hotelul Miruna, de 4 stele, o camera dubla costa 80 de euro pe noapte. La acelasi pret o puteti inchiria si in timpul Sarbatorilor de iarna, dar in pachete de 3 sau 5 nopti. La Hotelul Piatra Mare, de 4 stele, o camera dubla in sezonul de iarna este 99 de euro, dar exista si pachete speciale de Craciun si Revelion (640 de euro de persoana pentru 4 nopti). Daca alegeti o vila in loc de hotel, una dint
re optiuni este Vila Zorile de 4 stele, unde o camera dubla costa 65 de euro pe noapte, sau Vila Daria, unde trebuie sa scoateti din buzunar 72 de euro pentru o camera dubla in sezon sau numai 60 de euro in afara sezonului. La Hotel Sport, pentru doua pana la sapte nopti de cazare in perioada 27 decembrie-3 ianuarie 2005, cu demipensiune si cina festiva de Revelion, tarifele la pachet sunt 350 de euro de persoana in camera dubla de 4 stele, 328 de euro de persoana in camera dubla de 3 stele pentru 2 nopti.

Mai aveti la dispozitie restaurantele traditionale cum ar fi "Coliba Haiducilor", "Sura Dacilor" si "Vanatorul".
.


TRANSPORT PE CARDURI

AVANTAJ. Schiorii impatimiti isi pot cumpara cartele de acces, cu reducere, pentru mai multe drumuri
Pentru schiori, dar si pentru cei care vor sa ajunga in Masivul Postavaru, transportul este usurat in Poiana Brasov de noua instalatii de transport pe cablu. Atat la telecabina, cat si la telegondola se pot achizitiona cartele simple sau pe puncte, pana la 240 de puncte, in conditiile in care un drum cu telecabina reprezinta 6 puncte. Incepand din acest an, administrarea transportului pe cablu din Poiana Brasov vrea sa introduca un nou sistem de carduri pentru acces, de tip magnetic, in asa fel incat clientul sa nu mai fie nevoit sa-si scoata manusile din maini. O urcare in sezonul trecut era 100.000 de lei, iar un drum dus-intors 120.000 de lei.


.


RELAXARE
In week-end-ul trecut, telecabina din Poiana Brasov a avut parte de impatimiti ai schiului si-al snowboarding-ului, entuziasmati "c-a dat" prima zapada. Acolo i-am gasit pe Oregano si Bobby, cu placile la spinare. "Daca tot a nins, vrem sa profitam, ca acum nu e inca foare aglomerat". Nu erau singurii care venisera la Poiana sa se relaxeze. Mai erau cativa care voiau doar s-admire privelistea, numai ca, ia privelistea de unde nu-i. Toata partia se scalda in ceata. Nici semnele care indicau traseele nu mai erau de gasit sub straturile groase de zapada. Taman bine pentru o pereche de-ndragostiti care uitasera sa se mai dea jos din cabina. Sus, barul in renovare. Ce sa faci, daca n-ai schiuri si esti in varf de munte? Te pupi. Uiti si de cursa inapoi in Poiana. Ma rog, o prinzi pana la urma. Pe drum, ceata iar. Ce faci? O iei de la capat cu pupaturile. Si uite cum telecabina din Poiana deserveste in aceeasi masura si schiorii nerabdatori, dar si indragostitii indragostiti!

.



CAT COSTA CAZAREA IN POIANA BRASOV
HOTEL/PENSIUNE STELE PERIOAD PRET
Ciucas HH Craciun, 2 nopti

Revelion, 5 nopti
.3.835.900 lei/pers./dbl**

16.000.000 lei/pers./dbl**

Sport HHH Revelion, 3 nopti

Revelion, 4 nopti
17.371.200 lei/pers./dbl**

21.552.300 lei/pers./dbl**

Bradul HHHH Revelion, 2 nopti

Revelion, 4 nopti
350 de euro/pers./dbl

490 de euro/pers./dbl

Piatra Mare HHHH Revelion, 4 nopti
570 de euro/pers./dbl

Miruna HHHH sezonul de iarna
50 de euro/pers./sgl

Limor HHHH sezonul de iarna 45 de euro/pers./sgl
Alpin HHH sezonul de iarna 45 de euro/pers./sgl
Tirol HHHH sezonul de iarna
55 de euro/pers./sgl



Legenda: sgl camera single; dbl camera dubla; * pret/zi; ** pachet turistic

http://www.jurnalul.ro/modules.php? op=modload&name=News&file=article&sid=121321&topic=32
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Satul Racu (scoala Generala)  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Varful Pilisca Mica  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Statiunea Harghita Bai  
Munceii INTORSURII - Varful Poienii  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Munceii INTORSURII - Satul Valea Mica  
Muntii CIUCAS - Mt. Urlatoarea Mica  
Muntii CIUCAS - Cabana Ciucas  
Muntii CIUCAS - Saua Ciucas  
Muntii CIUCAS - Varful Ciucas  
Muntii POSTAVARU - Brasov  
Muntii POSTAVARU - Comuna Cristian  
Muntii POSTAVARU - Poiana Cristianul  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Rest. Capra Neagra  
Muntii POSTAVARU - Valea Poienii (1)  
Muntii POSTAVARU - Prapastia Lupului  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Patinoar  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Hotelul Poiana Ursu  
Muntii POSTAVARU - Varful Postavaru  
Muntii POSTAVARU - Cabana Cristianu Mare  
Muntii POSTAVARU - Cabana Postavaru  
Muntii POSTAVARU - Poiana Ruia  
Muntii POSTAVARU - Spinarea Calului  
Muntii POSTAVARU - Poiana Cristianul Mare  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Munceii INTORSURII  
Muntii CIUCAS  
Muntii POSTAVARU  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail



There are no comments for this message
Login or register to comment