Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Codruta <c...@braila.astral.ro>
Date: Fri, Jun 3, 2005, 8:36 am
Subject: [a] EvZ - Ilegalitati la poalele Retezatului
http://www.expres.ro/investigatii/? news_id=187852

Mai multi primari hunedoreni si presedintii comisiilor de impartire a titlurilor de proprietate au intrat in atentia organelor de control, dupa ce zeci de localnici au acuzat incalcarea Legii 18 a fondului funciar. Oamenii sustin ca, in timp ce ei nu si-au primit terenurile, autoritatile au emis ilegal autorizatii, fiind ocupate abuziv sute de hectare. Cristian Vladu, prefectul judetului Hunedoara, afirma ca mai bine de 80a din plingerile pe care le-a inregistrat fac referire la modul de acordare a titlurilor de proprietate si la Legea fondului funciar.
Printre cei vizati de organele de cercetare se numara primarii din Comunele Pui, Baia de Cris, presedintii comisiilor locale de aplicare a Legii fondului funciar si secretarul Primariei Riu de Mori. De altfel, cele mai mari nereguli au fost semnalate in comuna Riu de Mori, localitate de care apartine si Parcul National Retezat. "Ne aflam intr-o situatie catastrofala in ce priveste aplicarea legii. Din primarie, s-au dat autorizatii pentru terenuri care se aprecia ca nu fac obiectul Legii 18. Pe baza acelor acte, s-au facut intabulari in cartea funciara, iar proprietarii acestor terenuri si-au construit vile, dupa bunul-plac", afirma Niculita Mang, primarul comunei Riu de Mori. Acesta sustine ca, din aceasta cauza, foarte multi localnici din Riu de Mori au ramas fara paminturi. "In Valea Jurii, de exemplu, Traian si Livia Pogan au ramas fara pamint, in timp ce un om de afaceri din Timisoara, sub protectia ideii de a construi pentru copiii handicapati, a construit trei pensiuni - "Speranta", "Ioana" si "Dorulet", insa ultima si-a facut-o proprietate personala. Este doar un exemplu, in aceasta situatie fiind foarte multe cabane", spune Mang.
Casele de vacanta se tot inmultesc

La poalele Muntilor Retezat si-au construit vile de vacanta o multime de politicieni, nu numai din judetul Hunedoara, dar si judecatori, avocati, politisti sau functionari din prefectura. Astfel, in zona are o casa de vacanta deputatul PSD Ioan Timis, fosta judecatoare Maria Parfenie, fostul comandant al IPJ Hunedoara, chestorul Petru Cotolan. De asemenea, si-au ridicat aici vile directorul Apa Prod Deva, Florin Ghergan, Constantin Melega, fost director cu probleme de Integrare in cadrul Prefecturii Hunedoara, sau Octavian Vintila, si el director in Prefectura Hunedoara. Acestora li se adauga diversi oameni de afaceri sau medici. Mai sint o multime de politicieni sau functionari care si-au ridicat insa vile pe alte nume, pentru a nu fi reperati.
Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, spune ca le-a transmis primarilor din localitatile unde planeaza suspiciuni ca s-a incalcat Legea 18 sa anuleze in instanta toate titlurile de proprietate acordate. "Sint zeci de plingeri legate de modul de acordare a titlurilor de proprietate. In comuna Geoagiu oamenii asteapta cu plasele pline cu documente sa ma duc la ei", afirma Vladu. Prefectul sustine ca raportarile privind distribuirea titlurilor de proprietate in judetul Hunedoara au fost fictive si, desi se anuntase ca s-a finalizat aplicarea Legii 18, in realitate au fost impartite doar 80% din titluri.

Marius MITRACHE


--
"Let me know, that at least, she will try
Then she'll be a true love of mine"
www.arin.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii RETEZAT - Saua Retezatului  
Muntii RETEZAT - Comuna Riu De Mori  
Muntii RETEZAT - Varful Retezat  
Muntii RETEZAT - C.F.R. Pui  
Muntii RETEZAT  
Muntii ALMAJULUI si LOCVEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment