Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Iulia Bucurescu <i...@yahoo.com>
Date: Sun, Dec 14, 2008, 8:36 pm
Subject: [a] Re: Ciudat: iti lasi prietena pe munte si tu pleci mai departe
Mda, hai sa dau o lamurire tuturor despre acest subiect, nu de alta dar faceam parte din acelasi grup cu inculpata!

Joi, 11 dec. 2008, in cadrul unei tabere de initiere in alpinism hivernal, am plecat insotiti de ghidul montan - profesorul nostru spre locatia zilei pt. primele exercitii: opriri in piolet la baza Rapei Zapezii (Bucegi - bifurcatie de la valea Morarului). Eram 5 cursanti la numar, plus ghidul....... 2 fete si 3 baieti mai precis!

Am ajuns la zona cunoscuta ca fiind intersectia Rapa Zapezii cu Valea Adanca, un pic mai sus de poiana cu Urzici, deci in nici un caz jumatatea vaii Morarului cum s-a specificat in articol! Am poze ca dovada!: P

Dupa multe exercitii de franare in piolet in toate pozitiile posibile si imposibile, sub atenta supraveghere a ghidului / profesorului................. s-a propus un mic exercitiu de a urca in conditii de iarna prima saritoare din Rapa Zapezii. Doar atata, deci nu parcurgerea intregii vai! Fata care urma sa aiba accindetul, simtindu-se obosita, a zis ca ramane langa rucsacii lasati de noi la baza vaii, in zona unde facusem exercitii toata ziua! Deci nu a fost lasata/abandonata/parasita/ singura, urma sa ne intoarcem in maxim o ora cat dura exercitiul de depasire si coborare a primei saritori din Rapa Zapezii.

Am urcat prima saritoare restul de 4 persoane cu ghid cu tot si cand sa ne pregateam de rapelarea saritorii tocmai urcate, auzim ca fata tipa si o vedem cazuta pe panta in imposibilitatea de a se misca. Am asigurat-o ca revenim in max 10 minute, cat ne lua rapelarea saritorii si coborarea pantei pana la finalul Rapei Zapezii. A stat si ne-a asteptat in zapada pana am coborat la ea, fara sa se miste, pt. ca evident piciorul o durea rau. Se impiedicase in coltari probabil, fiind la prima utilizare a acestui echipament. Nu mai retin daca a incercat sau nu franarea in piolet.

A fost investigata, o durea intr-adevar rau un picior, i-am dat medicamnete, ceai cald, am imbracat-o (nu eu personal, cei care eram in tabara) si am chemat salvamontul, pt. ca in mod evident nu o puteam transporta fara targa. Asta se intampla pe la orele inserarii, deci in jur de ora 17, ea probabil a alunecat pe panta inghetata pe la orele 16.

Au ramas cu ea ghidul si inca un baiat, restul de trei persoane (eu si doi baieti), urmand sa mergem la cabana Diham unde eram cazati sa ii strangem lucrurile si sa i le coboram cand ea urma sa fie adusa de salvamont in Busteni!

Stiu doar ca in drum spre Diham, f. aproape de cabana ne-am intalnit cu salvamont Rasnov care urcau spre ea............. no comment. Stiu doar ca a mai urcat si salvamontul din Busteni la locul accidentului, si ca dupa anumite discutii, a fost transportata jos cu targa de catre salvamont Busteni!

La miezul noptii in orice caz era de mult "salvata" de catre echipele de salvamont si coborata in Busteni! Deci nu a stat nimeni pana la miezul noptii pe Morar!

Unde, cand, cum, ce spital mai departe nu stiu exact! Stiu doar de la ea personal ca are o fractura intr-adevar la tibie si urmeaza sa fie operata, urmand recuperare etc.

Cam asta este povestea reala a ceea ce s-a intamplat, restul comentariilor no comment!

.............................................................................................

In aceasta stire se precizeaza ca erau inca vreo 3 baieti in grup.
http://stirileprotv.ro/stiri/ eveniment/ inconstienta- unei-turiste- a-pus-pe- jar-echipele- de-salvamontisti.html

Se lasa sa se inteleaga ca ei au lasat-o singura sa coboare si au plecat mai
departe pe Valea Morarului. Imi vine greu sa cred asta, dar... mai stii?
Stie totusi cineva mai multe decat stirea asta "bombastica";?

Thomas(Cip)
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii DIHAM - Sub Varful Diham  
Muntii BUCEGI - Coltii Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Adanca  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Tabara Caprioara  
Muntii BUCEGI - Cabana Diham  
Muntii BUCEGI - Cabana Gura Diham  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii DIHAM  
Muntii BUCEGI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment