Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Adrian Badea <a...@yahoo.com>
Date: Sun, Feb 5, 2006, 2:46 pm
Subject: [a] referitor la saua chiliilor
Domnule Costescu, anul trecut am facut parte dintr-un grup mic de alpinisti care au vrut sa-si petreaca Sfintele Sarbatori aproape de natura. Am avut nefericita idee de a campa in poiana din Saua Chiliilor. Am fost intampinati de la distanta de glasurile chefliilor. Nu stiam ce dezastru va urma. Era sambata seara.

Am fost intampinati de un domn (neafectat de influente bahice), care s-a recomandat a face parte din rangerii noii infiintate administratii a Parcului National Piatra Craiului. Din pacate, memoria nu ma ajuta sa imi amintesc numele sau. Nu a aratat nici o legitimatie, ci doar ne-a avertizat sa nu lasam gunoaie, sa nu facem focul prea aproape de copaci sau sa facem o noua vatra de foc. Apoi a afirmat ca il vom gasi alaturi de grupul pomenit de betivi.

Dupa ce grupul a decis ca petrecerea s-a incheiat (luni dupa amiaza, dupa doua nopti de nesomn), ce au lasat in urma e greu de descris. Am incercat sa facem noi curat, iar dupa cateva ore de munca adunasem cativa saci de gunoaie. Am ars ce putea arde si cu o parte din ramasite am coborat in Zarnesti.

Domnul Patrut a exagerat in afirmatiile sale, dar nu a facut-o cu rea intentie.

Domnule Costescu, inteleg ca dumneavoastra faceti parte din Administratia PNPC. Si cunoasteti situatia, care dureaza de o perioada buna de timp. Oare nu se pot lua nici un fel de masuri? E oare suficient sa vorbim de ceea ce se petrece? Nu se poate pune piciorul in prag? Sunt oare prea multi si nu li se face fata?

Poate domnul acela era un impostor. Dar mai bine ar fi fost un ranger, care chiar incerca sa faca ceva, macar sa-i determine pe cheflii ca la sfarsitul betiei sa-si stranga gunoiul si sa ii supravegheze ca sa nu incendieze padurea.
Oare cei care ignora situatia si e de competenta lor sa faca ceva nu sunt la fel de rai ca si cei care produc dezastrul?

Sa auzim de bine!

Badea Adrian

PS Parca imi aduc aminte ca domnul respectiv avea un ecuson de Romsilva pe maneca.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Saua Chiliilor  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment