Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Date: Mon, Nov 13, 2006, 12:17 am
Subject: [a] RT Iezer-Papusa 10-12.11.2006
Colegi de tura: Ileana Botez (Alpine Project), Cosmin (prietenul Ilenei), Ciprian Thomas Stratulat (Alpine Project), Cezar Partheniu (Alpine Project)

Ziua 1 - vineri 10.11.2006

Ne-am intalnit in mai multe locuri din Bucuresti pana sa ne adunam cu totii si am plecat cam pe la 19.45-20.00 din zona Panduri-Eroilor spre Pitesti cu masina lui Cosmin (Peugeot 406). Pe autostrada se merge in continuare greu in zona cu lucrari, fapt ce ne-a intarziat putin. Din Pitesti am mers spre Brasov si apoi spre Campulung. Inainte de Campulung eu am atipit putin si am fost trezit tocmai in Voina. Din Campulung am mers spre Leresti (7 km) si apoi inca 15 km pana la cabana Voina (23.00-23.10) pe langa lacul de acumulare Rausor. Ne-am scos rucsacii din portbagaj, am aprins frontalele si lanternele si am pornit cu chef de mers spre Cuca. Am mers vreo 500 de metri pana la ramificatia spre valea Batrana si am facut la dreapta (n-am retinut marcajele deoarece am facut de destule ori traseul incat sa-l stim pe de rost - parca TA si BG) printr-o despicatura in stanca (de aici pleaca si TR pe Plaiul lui Patru spre creasta si ref. Iezer). La primul baraj drumul e rupt (nu poate
trece masina). Drumul forestier este bun pe cei circa 4 km pana la Cuca. Un strat subtire de zapada (cazuta cu vreo 4 ore inainte) ne-a acoperit drumul. Adi, cabanierul, ne-a intampinat cu camera incalzita si niste ceaiuri fierbinti la 12.30 AM cand am ajuns si dupa vreo ora in care am mancat catre ceva ne-am culcat. Pe la 2.00 a mai venit un grup de 7 insi.

Ziua 2 - sambata 11.11.2006

Ne-am trezit pe la 9.30, am mancat ceva de dimineata si pe la 10.30-11.00 am plecat in tura. Am coborat circa 50 de metri de la cabana si am facut dreapta pe valea Tambura. Am trecut de cele doua baraje prin dreapta lor si am mai mers circa 30 de minute pe firul apei trecand de cateva ori apa. La un moment dat am inceput sa urcam pieptis in stanga un versant pentru a ajunge in plaiul Tambura. Am tot urcat cu mici pauze prin padure si prin cateva zone cu arbori cazuti pana la golul alpin. Aici am facut o pauza nitel mai mare (era cam ora 13.00 si am stat vreo 10 minute) si am inceput sa urcam prin pasunea cu putina zapada. Eu am mers putin mai repede sa vad cam cat mai e de mers si pe la 14.45 ne-am oprit cu totii cam cand mai aveam o ora pana in creasta. Am vb cu colegii de club care erau prin Bucegi (sa stim pe unde sunt si ei) si am hotarat sa coboram pe valea din dreapta fiindca se facea destul de tarziu. Am coborat la inceput prin niste zapada pufoasa (ne era dor de
asta) si apoi ne-am lasat pe un valcel in jos pe vale. Vreo 100 de metri am coborat pe fund si apoi pe picioare. Eu am facut greseala sa nu tin manusile pe maini si mi-am zdrelit putin degetele. Am coborat mai departe pe vaiuga cu putine emotii de alunecat pana am prins din stanga alt fir de apa. Sub confluenta am simtit un miros proaspat de animal si urme de urs. Am asteptat sa vina si Ileana cu Cosmin (erau cu 5 minute mai in urma) in liniste si am coborat mai departe trecand de firul de apa din spintecatura Papusii si apoi inapoi pe valea Tambura pe unde am venit. La 16.45-17.00 am ajuns inapoi la cabana. Ne-am schimbat, Cip si Ileana au facut de mancare, am mancat cu totii si eu cu Cosmin am spalat vasele. Am mai stat de vorba cu Adi si cu ceilalti "colocatari" (mai venisera dimineata si doi parasutisti care au dormit in pod) si pe la 21.15 ne-am retras la somn.

Ziua 3 - duminica 12.11.2006

Ne-am trezit tot pe la 9.30 si am mancat de diminieata. Pe la 11.00 am salutat cabanierul si pe ceilalti si am pornit spre Voina la masina. In circa o ora am ajuns la Voina cu admirari de peisaje, pauze de cateva vorbe etc. Am plecat spre Campulung unde am mancat de pranz la un restaurant cunoscut de colegii mei de club. De acolo am pornit spre Targoviste prin Cetatuia, Cetateni, Malu cu Flori, Voinesti etc. Eu am atipit din nou si m-am trezit la 40 de km de Bucuresti (trecusem de Targoviste). La 17.00 eram pe calea Victoriei si pe rand am "debarcat" Cip si apoi eu din masina.

Multumim lui Cosmin pt drum.
Cateva poze la http://www.cezarpart.evonet.ro/albume.htm.
Ture placute de iarna si cat mai multe!
Cezar Partheniu
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Masivul IEZER-PAPUSA - Stina Plaiul Lui Patru  
Masivul IEZER-PAPUSA - Comuna Leresti  
Masivul IEZER-PAPUSA - Cabana Cuca  
Masivul IEZER-PAPUSA - Plaiul Lui Patru  
Masivul IEZER-PAPUSA - Ref. Iezer  
Masivul IEZER-PAPUSA - Varful Papusa  
Masivul IEZER-PAPUSA - Cabana Voina  
Masivul IEZER-PAPUSA  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment