Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Dan Tautan <d...@yahoo.com>
Date: Sat, Jun 26, 2004, 3:06 pm
Subject: Re: @ Intrebari Suhard
1. Nu stiu prea multe amanunte, dar nu vad de ce nu ai putea campa. Imediat in pasul Rotunda este o cabana particulara unde intr-o zi de Paste acum 2 ani ne-au primit cei de acolo inauntru, ne-au servit cu o cafea si apoi ne-au dus cu masina gratis pana in Maieru. Noi eram uzi dupa o ploaie de vre-o doua ore, coborand din Suhard. Din cate am inteles au angajat un paznic care are grija de cabana.
2. Marcajul banda rosie este cat de cat pana pe Vf Omu dar este foarte clar traseul care merge mai mult pe un drum de care. Din Vf. Omu pana in Vatra Dornei nu mai este banda rosie. Din cand in cand mai apare un marcaj banda albastra dar nu cred ca am vazut mai mult de 20-30 marcaje. In Vatra Dornei pe indicator este trecut traseul pe creasta Suhardului marcat cu banda albastra. In general te descurci usor fara marcaj pentru ca traseul in general urmeaza drumuri de care. Am intampinat doar 2 portiuni unde am bajbait. Una este dupa Vf Omu pana pe Vf Pietrele Rosii pe unde nu prea am gasit poteca printre jnepeni, dar mai ales in zona Saua Diecilor-Lacul Icoana. Bucata asta pana la Lacul Icoana este prin padure si sunt foarte multi copaci doborati pe care trebuie sa-i ocolesti si sa ia mare grija se nu iesi de pe poteca. Eu am facut acest traseu la inceput de mai iar in padure era inca zapada destul de mare si poate de asta mi-a fost mai greu sa urmaresc poteca. Vara nu stiu cum este,
poate se vede clar poteca.
3. In Muntii Nostri nr. 26, este data o durata de 21-23 ore. Eu l-am facut de la Vatra Dornei-Rotunda in trei zile dar cand era zapada destul de mare si uda prin padure. Prin padure am pierdut ore bune pt ca la un moment dat am gresit directia de mers. Pe pasunile si drumurile de care faci mult mai putin decat este dat in ghid. Parca faceam mai putin de jumatate din timpul dat pe anumite portiuni. Asa ca toul este cum mergi si daca nu pierzi timpul prin padure. Daca acuma vara este poteca clara prin padure eu cred ca ai putea ajunge in 2 zile la Vatra Dornei.

PS In Suhard am vazut foarte multe stani la care insa la inceput de mai nu era nimeni. Dar acum cred ca vor fi multe turme de oi. Vei mai putea intreba ciobanii sar vei avea o grija in plus, cea a cainilor.

Tura faina, fara rataciri
Dan Tautan



Wolf Red <redwolf@email.ro> wrote:

1. Se poate campa in zona pasului Rotunda......


2. Cam care este starea marcajului (dunga rosie) pe creasta Suhardului?
3. Eu mi-am propus sa parcurg creasta Suhardului (Rotunda-Vatra Dornei) in doua
zile. Vi se pare realist?
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 @ Intrebari SuhardWolf RedJun 26, 2004
   Re: @ Intrebari SuhardDan TautanJun 26, 2004
     Re: @ Intrebari SuhardIonut ClejuJun 26, 2004
   Re: @ Intrebari SuhardDinu MititeanuJun 27, 2004

Links to the Mountain Guide:
Muntii SUHARD - Varful Icoana  
Muntii SUHARD - Varful Diecilor (1631)  
Muntii SUHARD - Varful Suhardul Mare (1326)  
Muntii SUHARD - Pasul Rotunda (1271)  
Muntii SUHARD  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment