Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: horatiu hanganu <h...@yahoo.com>
Date: Fri, Mar 31, 2006, 2:47 pm
Subject: Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise accesului turistilor !!!
Va multumesc mult!
Este genul de mesaje la care intotdeauna raspund cu placere.
Pentru moment este intradevar greu de schimbat foarte multe informatii. Dupa cum am mai spus cand noul site va fi oerational va exista atat o sectiune de download care sa cuprinda numeroase imagini, harti, filmulete etc. cat si una de news si un mic forum dedicat numai pentru Parcul National Piatra Craiului.
Legat de mesajul precedent, referirea la "catarare digitala" nu era pentru domnul Dudau pe care personal nu il cunosc desi este oricand binevenit la sediul parcului (Zarnesti, Raului 27) pentru a-i explica in detaliu problemele cu care ne confruntam, ci pentru aceia care in momentul in care "mult contestatul domn Costescu" a facut apel la sprijin in organizarea unei actiuni de colectare de deseuri au spus ca nu pot veni deoarece au servicii si sunt ocopati, acelor cataratori care au distrus panourile muncite de noi (care va pot spune ca au costat destul de mult-ma repet din partea comunitatilor locale, carora le impunem restrictii e de asteptat sa ne distruga infrastructura, dar din partea unui alpinist frustrat care a mazgalit cu vopsea o denumire gen "afumatura" si acum vede o placuta care cred ca oricine e de acord ca arata mai bine, nu).
Este greu ca la fiecare mesaj sa fac revenirea la modul in care se fac exploatarile, la ce atributiuni avem noi si de fapt cum s-a ajuns la faptul ca acei busteni sunt in Prapastii. Eu am mai postat cel putin de 3-4 ori pe lista aceste aspecte.
In zona de parc national (tampon) erau persmise conform O. M. 552/2003 privind zonarea parcurilor nationale si naturale taieri rase pr 3ha, taieri progresive, succesive, etc. Prin regulamentul parcului aprobat odata cu planul de management in 2005 s-au redus taierile rase de la 3 ha la max 1 ha. In conservare speciala nu se face nici o interventie decat cu acordul Consiliului Stiintific al Parcului si al Comisiei Monumentelor Naturii si numai in cazuri deosebite (incendii, atacuri de insecte etc.). Referitor la zona Grind va pot spune cu certitudine ca nu au fost efectuate nici un fel de taieri in conservare speciala.
Taierea din Prapastii este legala, problema fiind faptul ca bustenii s-au corhanit in vale. Dupa cum am mai spus aceasta este singura modalitate si de aceea dorim sa includem toata zona in coservare speciala.
La Arges este alta lume. Nimeni pe lista nu a ridicat problema de ce este o asa mare diferenta intre padurile din jud. Brasov si cele din Arges. Raspunsul este simplu:
1.pe Brasov nu sunt pesoane fizice, padurile fiind majoritar de stat si administrate de RNP, iar cele ale primariilor de Ocolul Silvic Privat Bucegi _Piatra Craiului, fiindu-ne mult mai usor ca administratie de parc sa controlam activitatea a doua ocoale si nu a 480 de proprietari (si o sa fie mai multi in urma legii 427) in Arges.
2. dupa cum se poate vedea din harti (http://groups.yahoo.com/group/alpinet2k/files/limite%20parcuri/) pe Brasov zona de conservare speciala este mult mai mare.
Conflictul de interese de care se vorbea in alt mesaj, apare intradevar in momentul in care se doreste de catre oculul de stat sa taie fara respectarea prevederilor amenajamentului (la Piatra Craiului va spun ca nu este cazul). Acea placuta prost intitulata, care a si dat numele mesajului va fi schimbata, dar oricum dupa cum spunea si dl. Schoebel trebuie sa existe un sistem de avertizare la orice lucrare.
Ideal ar fi intradevar sa nu se poata taia deloc sau foarte putin si in zona tampon, dar la ora actuala, tinand cont de faptul ca pentru Piatra Craiului in jur de 60% din paduri (90% din zona tampon) vor trece in urma legii 247 in proprietate privata doar solutia compensatiilor si mai ales a cumpararii terenurilor ramane ca varianta viabila pentru pastrarea peisajulu si a valorilor naturale.
Ca fapt divers la momentul acesta dl. Bogdan Costescu este in control la Satic impreuna cu reprezentanti ITRSV Ploiesti (asta ca sa nu mai fim acuzati de silenzio stampa).
Scuze pentru problema cu hartile. Sunt upload-ate pe sectiunea limite parcuri nationale din files.
Va multumesc!
Horatiu



Alexandru Codreanu <alcodreanu@yahoo.com> wrote:
Domnule Hanganu,

Spiritele s-au incins aici, dar cred ca acest lucru este justificat.

Incerc si recomand si celorlati sa faca la fel, sa raman lucid. Punctul dumneavostra de vedere (al administratiei parcului) este foarte important. Un inceput ar fi sa vedem concret ce administreaza de fapt organizatia dumneavoastra. Din pacate, lista aceasta nu permite atasamente. Sper ca harta sa poate fi macar incarcata in sectiunea files a grupului (trebuie sa intrati pe pagina grupului pt asta).

Eu ma voi feri de orice alte comentarii pana nu inteleg ce se intampla acolo cu adevarat.

Dumneavoastra trebuie sa intelegeti reticienta si frustarea noastra, a multora, cand vedem ca se taie in draci, nu stim de ce, de catre cine, si daca mergem pe teren, riscam sa fim noi, contribuabilii, luati la intrebari. Pana la urma noi platim si avem dreptul sa intrebam. In curand, vom putea, sper, face mai mult decat asta.

Sa stiti ca nu sunteti singurul care iubeste natura (sau declara asta). Multi dintre noi am carat saci de gunoaie, am batut trasee, am construit refugii ca voluntari, fara a cere sau a astepta recompense.

Asteptam mai multe informatii de la dumneavoastra. Ajutati-ne sa intelegem va rugam.

Numai bine,


horatiu hanganu <hhanganu@yahoo.com> wrote:
Pentru edificare am atasat o harta cu zonarea interna a intregului parc si un detaliu din Prapastiile Zarnestilor care prezinta si parcelele silvice. Toate datele si hartile vor fi diponibile pe viitorul nou site al parcului in cel mult 1 luna.
Exploatarea la care s-a facut referire este situata in parcela 68A. Datorita faptului ca toata zona situata deasupra Prapastiilor Zarnestilor (mai putin acea banda colorata cu rosu, care este in conservare speciala) este situata in zona de parc national, singura cale de evacuare a bustenilor fiind, prin prapastii, se va introduce si aceasta in zona de conservare speciala. Zona propusa a fi introdusa in conservare speciala este cea cu roz (actualmente este in zona de parc national= tampon).
Legat de jeepane (Landrover Defender- poate muti listasi au crezut ca sunt Mercedes ML prepareate de AMG), va invit cu prima ocazie cand treceti pe la parc sa vi le prezint ca sa vedeti care este diferenta intre ele si ARO (sau ce alta masina considerati ca ar fi fost util sa acizitionam). De asemenea pentru binevoitori le recomadam sa trimita Curtea de Conturi sa faca o verificare a procedurilor de achizitie ale administratiei parcului.
Despre sediu nu comentez deoarece nu este cazul. Dupa deschiderea acestuia o sa vedeti ca v-ati inselat. Pana atunci consideram ca este, mare, lipsit de sens etc...
Placutele erau menite sa fie un sistem unitar de semnalizare a traseelor nu doar niste mazgalituri pe stanca. Oricum vor fi reinstalate chiar daca vor avea soarta lacatului din Prapastii despre care am vorbit de mai multe ori. Daca panourile informative, inchiderile de la pesteri, farurile de la jeepan sunt distruse de catre localnici (avem promisiuni ca ni se va da foc si la sediu- sper sa putem filma si trimite pe personale pentru iubitorii administratiei), placutele au fost ditruse cu pioletul de "pictorii cu vopsea"...
Silenzio stampa= deplasare pe teren, nu catarare digitala...
Horatiu

Bogdan Dudau <bdudau@yahoo.com> wrote:
Cand vine vorba de sedii si jeepane, hopa... devenim
domni, si intram in silenzio stampa. "Norocul meu",
dupa cum spuneati, ca altfel imi rupeati picioarele
daca ma prindeati pe acolo?! Nu?!

Recunosc, ca intentionat am exagerat in comparatia cu
CJ Brasov insa, dupa cum recunoasteti si dumneavoastra
distinse domn, din vreo 3-4 nivele, administratia
ocupa un generos spatiu situat in "partea stanga a
parterului". Cam mult! Eu zic sa va mai restrangeti!

Asta-mi aduce aminte de refugiul Salvamont, de la cota
2000, de pe Transfagarasan, unde salvamontistii au o
singura incapere si in care intra cu aprobare. Restul
este al CJ, pe post de casa de vacanta.

Dincolo de aspectele cu damf de coruptie (parfum
specific Romaniei) fondul problemei ramane: este
normal (legal) ca in Parcul National PC, in inima
celui mai spectaculos segment de chei:

- forestierii sa pravaleasca inspre chei, pe toate
jgheaburile busteni, blocand albia ingusta a paraului?

- exploatarile forestiere de deasupra cheilor nu
afecteaza in nici un fel zona? Dupa ce defrisarea va
fi incheiata si parchetul inchis, dupa vreo
intemperie, nu se vor pomeni turistii cu diverse
chestii in cap?

Cam asta ar fi trebuit sa va intereseze si eventual sa
ne raspundeti

BD

PS: Iti multumesc pt amabilitatea de a ma etchita
aprioric hot (vezi faza cu placutele). Asta, impreuna
cu detasarea fata de problema defrisarilor, ma face sa
cred ca sunteti mai mult militian decat om de munte.




>>> Date: Thu, 30 Mar 2006 06: 28: 07 -0800 (PST)
From: costescu bogdan <bcostescupcrai@yahoo.com>
Subject: Re: Prapastiile Zarnestilor inchise accesului
turistilor!!!

Domnule Dudau spre norocul dumitale ma consider un
domn si incerc sa nu
parasesc aceasta conditie. Asa ca nu o sa-ti raspund la
toate ineptiile
pe care le-ai spus. As vrea sa sti numai ca zona
tampon se afla in
interiorul parcului si nu in exteriorul lui. Este
creata sa protejeze zona
de conservare speciala unde chiar ne s-a taiat nimic.
Cat despre sediu ai cam gresit. Cred ca nu esti
brasovean asa ca
du-te si uite-te la cladirea CJ Bv. O sa vezi cam cat
ai exagerat. Poate ca
sediul parcului este proiectat sa aiba si alte
intrebuintari: muzeu,
sala de clasa pentru copii care invata manualui de
educatie ecologica
scos pe banii parcului si care se afla la a II-a
editie, etc. Birourile
parcului vor ocupa parterul in partea stanga.
Au fost sterse denumirile traseelor turistice
deoarece s-au amplast
niste placute cu denumirea traseului si gradul de
dificultate dar niste
mari iubitori ai muntelui le-au spart cu bolovanii si
le-au luat
acasa. Daca veneai anul trecut puteai sa iei si
dumneata una, dar acum ce
sa-i faci, e cam tarziu...
Acum am treaba sa ma bat cu caramida in piept asa ca
nu cred ca o sa
am timp sa-ti raspund la urmatorul mail.

Bogdan Costescu

Sef Paza la "vajnica Administratie a pseudo Parcului
National Piatra
Craiului"
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...Alexandru CodreanuMar 31, 2006
   Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...horatiu hanganuMar 31, 2006
     Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...Razvan VMMar 31, 2006
       Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...ThomasApr 2, 2006
         [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...frankschobelApr 2, 2006
       Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...CLUBUL DE...Apr 3, 2006
       [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...Iulian CozmaApr 3, 2006
   Re: [a] Re: Prapastiile Zarnestilor inchise...grigMar 31, 2006

Links to the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Zorelelor  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Sperantelor (Cioranga Mare)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Poiana Inchisa  
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Alexandru Macedon  
Muntii BUCEGI - Valea Pravalele  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Podul La Riul Mare Spre Magura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Poiana Grind  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Spirla  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Prapastii  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Saua Padinei Inchise  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Diana  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Zarnesti  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Virful Ascutit (Lehmann)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Grind  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii BUCEGI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment