Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Date: Thu, Jun 17, 2010, 11:55 am
Subject: Re: [a] Transalpina si gunoaiele din Ro - amenzi
Total de acord. Daca noi toti am avea grija de natura si am trata-o cu respect, nu ar mai fi nevoie de amenzi si paza.
Oamenii inseamna totul intr-o tara. Tot oamenii fac si institutiile. Daca ai oameni slabi, la fel vor fi si institutiile in care lucreaza.
In plus mai avem ceva care-i va ajuta pe acesti oameni si va duce la distrugerea naturii: lipsa vointei politice pro-natura. In Romania Ministerul Mediului si alte institutii care ar trebui sa fie de partea naturii, intentionat au fost mereu institutii f. slabe, fara un cuvant important de spus la luarea deciziilor. Si asta premeditat, fiindca astfel de lasa cale libera spre urmarirea unor interese, de cele mai multe ori economice care altfel ar fi blocate sau limitate de cele de protectie a patrimoniului naturial national.
Intotdeauna pt.cei care-au condus tara, mediul a fost o Cenusareasa exilata la coada prioritatilor, iar protectia naturii cea mai rupta si prapadita haina a acesteia, de care si-au batut joc cei cu putere de decizie dar si noi toti, fie prin fapte directe de agresiune, fie prin platitudine si neimplicare.
Solutia de schimbare a atitudinii e complicata si din pacate un fel de cerc vicios greu de spart numai din interiorul lui:
- cei cu putere de decizie nu-si vor shimba atitudinea decat la presinea publicului larg, asta fiindca ne-am convins ca nici UE sau alte foruri internationale nu mai sunt o sperietoare;
- publicul larg nu va face presiune pana cand nu va constientiza importanta protejarii naturii, ceea nu poate fi facut decat in momentul in care toti o sa realizam importanta directa a naturii nealterate, iar cand zic directa ma refer la: oxigen, apa curata, hrana sanatoasa, relaxare si recreere oferite de peisaje intacte si tot ce se mai gaseste prin natura.
Din pacate insa, in ambele cazuri e valabil faptul ca oamenii isi dau seama de adevarata importanta a unui lucru, abea dupa disparitia acestuia.

Florin Stoican

--- On Thu, 6/17/10, partheniu cezar < wrote:

From: partheniu cezar <cm>
Subject: Re: [a] Transalpina si gunoaiele din Ro - amenzi
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Date: Thursday, June 17, 2010, 1: 02 AM







A









Nu ma departez de la subiectul initial prea mult. Degeaba vrem sa ajungem noi in Europa. Nu avem vointa necesara (aici nu ma refer la cei care citesc mesajul asta, ci la hoardele de "maimute" care creeza imaginea Romaniei) sa ne modificam conceptiile. In loc saA intelegem ca amenda a fost data ca o lectie pentru noi si pentru ceilalti, noi cautam sa o anulam si sa aratam cat de grozavi suntem ca am facut acest lucru. In loc sa vedem o taxa ca ceva pentru natura (desi in multe cazuri sunt alte aranjamente locale in spatele taxelor si nicidecum contributia reala pro natura), noi o percepem ca pe o inutilitate si cautam sa nu o platim.

Poate m-am occidentalizat prea mult in ultima perioada, dar regulile sunt facute cu un anumit scop constructiv, nu ca sa fie incalcate (principiu de baza al conceptiei romanesti generale). Respectati-i pe cei ce trudesc pentru munte si pentru tot ce inseamna natura!!! Daca vrem sa fim civilizati ca in Europa, din interior trebuie sa vina totul, nu din afara.

Stiu ca voi fi blamat pentru cuvintele de mai sus, dar "putreziciunea" gandirii romanesti e problema esentiala in tarisoara noastra. Probabil ca asta e si motivul pentru care ne retragem in munti cat mai mult posibil. Pacat ca zgomotele de la gratare, motoare, praf, A jeep-urile, vilele, firmele capusa, buzunarele pline si alteleA nu stiu si nici nu tin seama de plangerile noastre.



Cu scuze pentru reflectiile poate prea personale,

Cezar Partheniu



________________________________

From: Florin Stoican <florinstoican@yahoo.com>

To: alpinet2k@yahoogroups.com

Sent: Wed, June 16, 2010 10: 42: 56 PM

Subject: Re: [a] Transalpina si gunoaiele din Ro - amenzi



A

Fiindca tot ati adus vorba de amenzi si toata lumea blameaza institutiile, printre care se afla si administratiile parcurilor care ar trebui sa aplice amenzi usturatoare si nu o fac, o sa incerc prin cateva exemple sa va fac sa intelegeti cum merge acest sistem in tara in care traim
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: [a] Transalpina si gunoaiele din RoDinu MititeanuJun 16, 2010
   Re: [a] Transalpina si gunoaiele din Ro - amenziFlorin StoicanJun 16, 2010
     Re: [a] Transalpina si gunoaiele din Ro...Florin StoicanJun 17, 2010
     Re: Usor off topic : Re: [a] Transalpina si...Florin StoicanJun 17, 2010


There are no comments for this message
Login or register to comment