Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: HERMANNSTADT <r...@alpinet.org>
Data: Vineri, 11 Feb 2005, 16:11
Subiect: [a] Paltinis - statiunea catastrofa
http://www.ziarulrondul.ro/local.htm#1

Ultimele rasuflari

Paltinis - statiunea catastrofa

Statiunea construita la cota 1450 de metri este la un pas de a fi inchisa definitiv din cauza dezinteresului primariilor care detin terenuri sau alte facilitati in perimetrul ei. De investitori strategici nici nu se pune problema.

Florin TUDOSIE

Inmormantarea definitiva a statiunii este doar o chestiune de timp, poate de cateva saptamani. Primarul Kluas Johannis, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, si primarii comunelor Poplaca, Gura Raului, Rasinari, care detin teren in Paltinis, s-au intalnit saptamana trecuta pentru a gasi solutia salvatoare. Discutia nu a adus nimic nou decat un ultimatum din partea lui Klaus Johannis adresat primarilor si o noua data de intalnire 22 februarie. Primaria Sibiu nu va astepta mult. In conditiile in care comunele implicate nu vor, atunci Sibiul se va retrage din Paltinis. Eu nu am sa cheltui banii sibienilor la nesfarsit intr-un fel de gaura care-i inghite fara rezultat. In lipsa intretinerii, a investitiilor si a utilitatilor noastre, statiunea va deveni o mare pasune, tot ce e construit se va ruina, iar primariile comunelor se vor falimenta dupa doua luni de plata a utilitatilor. Nu vor avea decat sa puna bariera pentru a opri intrarea intr-o zona care va deveni
pericol public, avertizeaza Johannis.
Relansarea statiunii a fost unul dintre principalele puncte de pe agenda primarului Johannis, la inceputul primului sau mandat, in 2000. Dar socoteala electorala nu se potriveste cu cea de la cota 1450, iar actualul edil-sef s-a vazut, in scurt timp, legat de maini si la buzunarele municipalitatii. In ultimii cinci ani, Primaria Sibiu a reusit doar sa asigure banii pentru reabilitarea drumurilor de acces si a iluminatului public, plus clarificarea situatiei juridice a terenurilor.
Acum insa, Johannis afirma ca lucrurile au scapat de sub control si singura solutie ar mai fi colaborarea cu administratiile celorlalte comune. Turistii nici nu mai au multe motive de a merge in Paltinis. Partia este intretinuta prost, fiind inregistrata in acte ca pasune a comunei Poplaca, telescaunul este sub orice critica, iar serviciile hoteliere si gastronomice sunt ca si inexistente, sustine primarul. Nemultumirea lui Johannis se leaga si de faptul ca in mai multe zone au aparut constructii cu autorizatii neclare, ce nu respecta nici o reglementare urbanistica si care duc la o dezvoltare reala a statiunii, asa cum ar putea face marile firme hoteliere.
In timpul intrunirii, primarii insa s-au aratat extrem de receptivi la castigurile rapide pe care le-ar putea aduce statiunea, spre uimirea lui Klaus Johannis. Poplaca a inchiriat partia printr-un contract de pe urma caruia nu a reusit sa instaleze nici macar zece metri de teava pentru apa. Ideea ca cineva ar putea castiga bani in prezent din Paltinis este o iluzie absoluta. Din Paltinis s-ar putea castiga daca statiunea intra in zona turismului major, crede Johannis. Primarul Sibiului a propus semnarea unui protocol de natura politica, ce ar consemna decizia tuturor partilor de a accepta si sustine dezvoltarea propusa de Sibiu.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 [a] Paltinis - statiunea catastrofaHERMANNSTADT11 Feb 2005
   Re: [a] Paltinis - statiunea catastrofablack jack12 Feb 2005


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii