Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: sorin ungureanu <s...@yahoo.com>
Data: Joi, 16 Iun 2005, 11:42
Subiect: Re: [a] Haos in Ceahlau
da dom'le...suntem mari alpinisti/montaniarzi/ IUBITORI DE MUNTE.... sunt pe lista de multa vreme si cand e vorba sa aratam care are mai multe cohones in scris pe lista va ingramaditi ca oile la sare! de ce nu incercati sa faceti mai mult decat sa stati in fata comp-ului? de ce naiba stiti atat de multe despre legi, ong-uri, hotii si altele daca nu faceti nimic? ceahlaul o sa se duca dracului cum se duc atatea in jurul nostru...cum se duc cheile sugaului... se duc pentru ca facem gat pe lista si atat! is satul de voi ma! de ce nu va duceti toti care vorbiti atat de mult pe lista pana pe ceahlau?... de ce nu il intrebati voi pe "janel-ranger" ce naiba face el acolo? care e rolul lui? de ce naiba are tupeul sa va/ne ceara 75 de mii ca sa trec eu prin rezervatia lu' tasu'...deja plina de taietori si vanatori? cat a avut ceahlaul in grija domnul Papalicef nu a fost bine... ca era a' dracului, nu ne lasa dom'le pe nemarcate. ei bine eu am mers pe destule "nemarcate" in anii astia si
nu mi-a dat nimeni amenda...si nici nu au fost multi cei care au primit...poate doar cei in adidasi si cu sacosa in bat. sa vad daca acum o sa fie bine in ceahlau....
acum 2 saptamani eram la dochia cu cativa dintre salvamontistii din ceahlau... erau resemnati....ei erau acolo doar pentru salvari...puteam sa fac focul pe ocolas ca nu ar fi putut face nimic. si sa nu-mi zica cineva ca "janel-ranger" mi-ar fi dat amenda ca il alerga si un pusti de 10 ani pe nenicu' ala. data viitoare o sa ii arat "degetul" rangerului si am sa-l alerg in jurul copacilor pana ii sar schemele de mare "sef de ceahlau" sau se lasa de "rengerit". sa ii vedeti pe amaratii aia de "rangeri"...is vai de capul lor! n-au idee nici macar care-i rolul lor acolo...si daca o sa ii intrebi o sa iti zica ca ei au in grija rezervatia...si ei abia urca muntele ala. pasc vacile in poiana maicilor de le sar capacele....da prieteni...vorbesc de poiana maicilor in care in ultimii ani au inceput sa creasca bradutii...anul viitor au toate sansele sa nu mai fie acolo...iar noi ne certam pe liste din confortul fotoliilor!
cabana popilor...e mai mare decat dochia...am poze pentru curiosi! am un prieten care mi-a confirmat ca pe hartie cabana e mai mare decat dochia...si va fi cu siguranta si in realitate atunci cand va fi gata...si asta nu va fi intr-un viitor prea indepartat. eram uimit ce trageau muncitorii in cele cateva zile in care am fost acolo...daca era vreun bloc printr-un oras, la ritmul ala era gata intr-un an...cel mult! sub frumoasa cabana a popilor deja a rasarit o groapa de gunoi...care v-a disparea, normal, cu ajutoprul elicopterelor armatei (ce mult ajuta si baietii astia...cred totusi ca ar fi fost mai util ajutorul armatei in probleme mai importante...cum au fost inundatiile...etc). ca sa nu mai zic ca domnii cu elicopterele nu pot duce jos un accidentat si tot salvamontul trebuie sa il care in targa pana jos...pe motiv de " nu se poate dom'le ca nu avem voie sa transportam pe nimeni..."...doar traverse de lemn si saci cu ciment pentru popi....!!!
am admirat caprele negre cu pui in jgheabul lui voda, acum 3 saptamani...ups..poate nu trebuia sa spun pe unde le-am vazut ca sa nu le curete vreun posesor de costum verde dotat cu pusca si carnet de la ajvps. si unul din prietenii de la salvamont a vazut in aceeasi zona un urs la o saptamana mai tarziu...o sa ma uit la poza facuta de el ca nu se stie daca o sa mai am ocazia sa vad si eu urs in ceahlau. si daca ziceti ca-s tampit ca eu cred ca o sa se duca dracului ceahlaul amintiti-va de vetrele de foc de pe ocolasul mare de la inceputul lui '90!
l-am intrebat pe "janel-ranger" ce se intampla cu zona de campare...asta dupa ce aflasem de la salvamont ca nu mai e nici aia in grija lor...si mi-a zis ca el n-are idee. normal ca nu are idee...pentru ca locul lui nu e acolo! el e pus acolo de niste minti "luminate" ca sa fie...ca sa apara frumos pe hartie ca in ceahlau sunt rangeri...ca sa se mai poata umbla la niste fonduri...ca sa faca cineva treaba la CJ neamt.

as putea continua cu frustrarile mele in privinta ceahlaului...v-as putea povesti despre jegul lasat de muncitorii care trag tare la cabana popilor si in avantul lor lasa tot ce nu au nevoie intre stanile si schit. zona aia era chiar curata...foarte rar calcata dar acum pe drumul forestier ce merge pana la vagon sunt mai multe urme de cauciuc ca inainte...si hartiile si pet-urile imi aduc aminte de perioada "pre-Papalicef" in ceahlau! dar cred ca e momentul sa ma opresc...imi cer scuze daca v-am plictisit...pana la urma sunt si eu un "agitator pe lista"...dar poate mai si facem ceva. (acu' nu va treziti, va rog, sa fiti destepti sa imi aratati ca sunt dintre voi care mai si fac ceva pe langa scandal pe 2k...sunt constient ca sunt... pe mine ma deranjeaza cei care nu fac! si sunt si aia multi!)

p.s.: era o vreme cand domnul Papalicef era pe alpinet2k (si cred ca nu gresesc). daca mai e ar fi interesant sa aflam si punctul dumnealui de vedere cu privire la ce ne supara acum in cehalu. poate il putem ajuta.
sorin... Alpin Club Bacau......
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CEAHLAU - Schitul Dochia  
Muntii CEAHLAU - Mt. Ocolasu Mic  
Muntii CEAHLAU - Intre Negre  
Muntii CEAHLAU - Satul Ceahlau  
Muntii CEAHLAU - Poiana Maicilor  
Muntii CEAHLAU - Ocolasu Mic  
Muntii CEAHLAU - Curmatura Stanilelor  
Muntii CEAHLAU - Cabana Dochia  
Muntii CEAHLAU  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii