Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Joi, 27 Nov 2008, 0:54
Subiect: [a] ce-a mai clocit Guvernul, pe ultima suta!!!
Stimabilu' Guvern, mirosind, poate, ca nu va mai avea okazia sa cloceasca porcarii, ne-a captusit, cu cateva zile inainte de alegeri, cu o Ordonanta DE URGENTA (dar care a fost mosmondita indelung) prin care - tineti-va BINE!!! - se permite defrisarea (adica, iesprimat elegant, "scoaterea din fondul forestier" a unor suprafete de padure) NU doar pentru proiecte de utilitate publica (cum ar fi: retele electrice, autostrazi, retele de alimentare cu apa) ci si pentru... "exploatarea resurselor de petrol si gaze naturale"!!!


http://www.mediafax.ro/economic/padurile-pot-fi-taiate-pentru-exploatarea-resurselor-de-petrol-si-gaze.html? 1686;3560101


Tin sa va reamintesc ca, in prezent, aceste resurse sunt exploatate de o firma PRIVATA!!! (OMV!!!) - stiti... aiaaaaa.... cu reclama in care un cocalar povesteste despre "responsabilitate" samd. - si care finanteaza ONG "de mediu" (adica pe unele din ele)!!!


Deci nu se poate pune NICICUM problema vreunei "utilitati publice", pentru ca este vorba despre INTERES PRIVAT!!!


Jegul de Ordonanta a fost clocit pe sestache - (pentru ca amicii din grupul "ursuletilor suparati" n-au gasit-o nicaieri pe site la MADR) si este CLAR o Ordonanta "cu dedicatie" deoarece, dupa cum v-am spus, SINGURA firma care exploateaza rezervele de petrol ale Romaniei este PRIVATA - adica vorbim aici despre austriecii de la OMV!!!


Nu stiu daca asta reprezinta o "compensatie" pentru faptul ca, in mare parte si din cauza interventiei "societatii civile", niste planuri de-ale Kronospan si de-ale celor de la Schwein Hopfer au fost date oarecum peste cap - dar vreau sa va atrag atentia asupra unui lucru.


In prezent, dupa adoptarea (si aia contestata) a unui Cod Silvic cu destule puncte slabe, mai exista o serie de legi adiacente acestui Cod care trebuiesc aprobate pentru ca acesta sa devina pe deplin functional. Printre ele, de o MARE importanta, Legea privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice!

Daca nu v-ati prins, in prezent, din acest pdv. ne aflam intr-un "gol legislativ" - adica, in absenta acestei Legi (si in conditiile in care vechiul Cod Silvic a fost abrogat), NU SE POT SANCTIONA CONTRAVENTIILE SILVICE!!! Adica aceia care despaduresc, poa' s-o faca linistiti, ca stie toata lumea ca nu e in regula - si ce daca? pentru ca NU EXISTA sanctiuni!!!

Singurul lucru care "apara" cat de cat este SUMAL (probabil pe principiul "daca nu esti in SUMAL nu existi";) - dar care nu poate rezolva mare lucru, dupa cum puteti vedea si de aici (dau link-ul ca sa va prindeti si de ce nu mor dupa ideea de "ajutoare pentru zonele inundate";):

http://anchete.realitatea.net/video_449297_damuc--un-stat-in-sat_332777.html

Legea zace de nu-stiu-cand in proces de "avizare interna" (poftiti aici: http://www.mapam.ro/pages/proiecte_interne.php? offset=0&limit=15) asta dupa ce, oricum, zacuse ayurea PANA sa ajunga a intra in procesul de avizare - dar se grabeste cineva sa o scoata? Pai, bineinteles, NU - oare DE CE???

Oare in folosul CUI este faptul ca nici o contraventie nu poate fi sanctionata???


In timp, insa, ce aceasta Lege (ATAT de necesara) zace (pentru ea, bineinteles, nu s-a inghesuit NIMENI sa scoata din joben o Ordonanta de Urgenta) - apare din senin si pe shestache aceasta Ordonanta care modifica Codul Silvic - care, adica, modifica o lege ORGANICA!!!

Si care nu face altceva decat sa legalizeze o mare porcarie!!!


Astfel incat, daca nu v-ati dat seama pana acum, IATA motivele pentru care un grup tot mai mare de persoane protesteaza NU doar referitor la "taierile ilegale" ci si la... defrisarile absolut "legale"!!!


Bila FOARTE neagra pentru cei care au regurgitat Ordonanta asta - precum si pentru cei care vor INDRAZNI sa o aprobe!!!


Codruta


---
"Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine".

Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Comentarii
De Cosmin Ciortan - publicat Sâmbătă, 29 Nov 2008, 7:50
Marius, e pacat, dar te inteleg. Eu deja am facut acelasi lucru... si nu e usor deloc.:-(Bafta, oriunde ai pleca...
De Marius Varvaroi - publicat Sâmbătă, 29 Nov 2008, 0:20
Din pacate in urma cu putin timp am luat hotarire pe care nu mi-am dorit sa o iau.

O sa plec si nu o sa vreau sa mai vad tara asta decit in colectia mea foto din momentele mele fericite cind umblam pe munti si pe la speo.

Din pacate rte sa va dau un sfat.... Daca vreti sa scapati de minciuna prostie lacomie si batae de joc, mai bine plecati unde vdedti cu ochii..... Cre ca lupta e in zadar si nimic nu se va schimba decit cu bomba atomica in tara asta.....

Rusine Romania rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Frumoasa tara avem... Pacat ca-i locuita....

Asta le-a facut cu adevarat comunismul oamenilor... Le-a bagat mortul in casa si ia facut sa fie asa hapsini....

Nimic nu mai are valoare decit banul.. Asa ca eu imi iar ramas bun de la tara asta. Vreau ca copii mei sa li se respecte munca si sa se bucure oameni care sfintesc locul...



P. S. E pacat sa minjiti sfinta zi de duminica cu mersul la vot...

Nu mai exista nici un motiv sa te mandresti ca esti roman nu mai e cale de intoarcere...... Au pus mina pe noi si gata....
De Cosmin Farcaş - publicat Vineri, 28 Nov 2008, 23:06
nu am de gand sa imi murdaresc niciodata cartea de identitate cu hartiile jegoase pe care scrie, mandru, "votat"...
De marius stătescu - publicat Vineri, 28 Nov 2008, 17:26
E cu dedicatie asta pentru o proprietate a familiei Sturza, parca o parte din Ceahlau, sub care sunt multe zacaminete de uraniu!!!

:-(
De Cătălin Viorel Frenţ - publicat Vineri, 28 Nov 2008, 7:29
Triste lucruri se mai intampla prin tzarishoara mea! Pacat... m-as chinui si as merge la vot... dar tot asa o sa fie...:-(. Romania e in urma cu 20-30 ani in ceea ce priveste protejarea fondului forestier... fata de tarile care chiar sunt dezvoltate!:-(
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii