Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Sebastian Tarnoky <t...@yahoo.com>
Data: Luni, 13 Sep 2010, 14:09
Subiect: [a] Ignis- zona Lespezi
Buna

doresc sa fac o iesire pe Ignis, mai precis asi vrea sa merg la coloanele de andezit de sub Ignis, "la Lespezi". Am inteles ca acolo s-au repitonat traseele de alpinism in anul 2008.

Stie cineva cum ajung acolo din Chiuzbaia? stiu ca e o poteca care urca din Chiuzbaia pe Ignis, dar nu stiu unde e bifurcatia/ deviatia spre coloanele de bazalt

Multumesc

Sebastian Tarnoky
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GUTAI  
Muntii GUTAI - Varful Ignis (1307)  
Muntii GUTAI - Groapa Chiuzbaii  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Compl.Turistic Izvoarele-Valea Vlasnescu-Saua Iezuri-Varful Ieud

 



Comentarii
De Cristi Gruita - publicat Marţi, 12 Oct 2010, 11:16
http://www.fralpinism.ro/docu/Proiect_Ignis-20081%20_2_.pdf



uite un articol interesant despre Lespezi
De Cristi Gruita - publicat Marţi, 12 Oct 2010, 11:08
Salut



Nu stiu foarte exact cum ajungi la Lespezi, dar banuiesc cum se poate ajunge. Mergi din Baia Mare spre Ferneziu-Firiza, In dreptul carierei de la Limpedea (cred ca o sti) faci dreapta peste raul Firiza pe strada Limpedea-Groape. Continui pe acea strada pana in Groapele Chiuzbaii unde o sa vezi o intersectie in cruce cu niste indicatoare turistice vechi. Pana aici se poate urca cu masina linistit pentru ca este o zona plina de case de vacanta. In fata se continua spre rezervatia fosiliera Chiuzbaia, la dreapta ajungi in Chiuzbaia iar in stanga incepe traseul punct albastru pana pe vf. ignis, care trece pa langa Borcutul cu apa minerala. Acolo in intersectie faci stanga pe Punct Albastru, dupa ce treci pe langa Borcut o sa intri in padure unde o sa urci pe o vale ingusta. Acea vale isi are obarsia chiar sub un drum forestier care ocoleste vf. Ignis pe la sud. Odata ajuns in drumul forestier traseul continua spre nord. Daca mergi in dreapta si continui pe drumul forestier o sa ajungi in Groapele Chiuzbaii inapoi la intersectia de unde ai plecat. Daca mergi in stanga pe drumul forestier o sa observi Lespezile. Eu nu am ajuns la ele dar am parcurs drumul forestier in speranta ca pot ajunge la ele. Din acel drum forestier de ocolire a Ignisului se face un drum la dreapta spre Nord dar nu stiu sigur daca acela este drumul de acces. In mod normal s-ar putea ajunge la ele si deviind de pe traseul care urca in continuare pe Vf. Ignis dar nu stiu exact de unde. Dar ca sa afli acest lucru trimite un mail la montanabm@yahoo.com si domnul Dumitru Istvan iti va raspunde exact cum ajungi acolo. Aici http://baiamarecity.ro/poze/harta_turistica_mare.jpg poti observa ceea ce ti-am explicat mai sus. Cand am timp o sa caut acasa hartile cu traseele de alpinism de la Lespezi si piatra Dracului care este chiar pe traseul punct albastru pe portiunea dintre drumul forestier si vf. Ignis. Bafta si sa ne spui cum se ajunge la Lespezi:)
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii