Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Adi Rosca <a...@yahoo.com>
Data: Miercuri, 20 Aug 2003, 13:50
Subiect: @ RE: INFO Tibles
Alin,

Pentru informatii Tibles da-i un mail domnului Goja, e un adevarat cunoscator al zonei. Si pe mine m-a ajutat cu foarte multe informatii despre muntii Maramuresului.
Am fost in Tibles, dar asta acum 9 ani si cred ca s-au schimbat multe. Oricum, atunci am urcat din Grosii Tiblesului pe Izvorul Rau-refugiul Arcer, dupa aceea direct in saua dintre Arcer si Tibles pe un grohotis nasol. Sus a fost o ceata nenorocita, n-am vazut mai nimic, apoi am incercat sa coborim spre Fiad pe triunghi rosu, am gresit drumul si am coborit spre nord pe culmea (principala) care duce spre Rodnei pina in poiana Plescuta, parca asa o chema. Marcaje nu erau deloc pe atunci, doar citeva urme slabe de banda rosie in padure la nord de vf Tibles. Banda albastra din Grosii Tiblesului fusese aplicata pe placute de tabla prinse in cuie de copaci, bineinteles furate mai toate, nici sus pe creasta n-am gasit marcaj. Din poiana aia am incercat sa coborim spre Fiad dar erau niste ravene, balarii si pina la urma am coborit pe poteca buna si apoi drum forestier in Dragomiresti pe valea Izei, a fost mai usor. Tot anul ala, putin mai incolo, m-am intilnit cu domnul Buia din Nasaud care
zicea ca are in plan marcarea si a muntilor Tibles, nu stiu daca a facut-o insa.
Tiblesul se caracterizeaza prin pante abrupte, sus n-ai apa, ai putea sa pui cortul intr-o sa pe creasta dar e expus, vremea e destul de schimbatoare in zona aia. Mai bine se pune cortul undeva jos, de ex. capat drum forestier Fiad - zona borcutului si se face intr-o singura zi zona inalta Bran-Tibles-Arcer. Mai incolo de Arcer spre Hudin nu stiu cum sta treaba cu marcajele, n-am ajuns pe acolo. Ciobani erau doar doi pe tot muntele si erau la vaci, nu aveau ciini si erau in virsta, de treaba, poate ca la fel e si acum.

Regards,
Adrian
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii TIBLES - Refugiul Arcer  
Muntii TIBLES - Mt. Grohot  
Muntii TIBLES - Satul Fiad  
Muntii TIBLES - Comuna Grosii Tiblesului  
Muntii TIBLES - Varful Arcer  
Muntii TIBLES - Varful Tibles  
Muntii TIBLES  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii