Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: lelet <g...@pcnet.ro>
Data: Joi, 2 Sep 2004, 18:11
Subiect: @ Crucea din Piatra Craiului Mica. Punct final.
Dragii mei,

La inceputul sec XVI, Sfantul Parinte de la Roma, Papa, a introdus indulgentele. Scopul principal declarat al acestora era strangerea de fonduri necesare terminarii Capelei Sixtine (Roma, Vatican, Michel Angelo, nu o ratati!).
In Germania, traia pe-atunci un calugar, doctor in teologie, care s-a revoltat impotriva acestui abuz al bisericii catolice (dar mai erau si alte abuzuri mari). Pe calugar il chema Martin Luther (filmul despre viata si ideile lui este dat aproape in fiecare saptamana pe Tele 7 ABC).
Luther a elaborat o suma de idei materializate in 96 de propozitii (numite teze), propozitii care au dus la aparitia unei noi biserici - Biserica Lutherana. Ideia de baza a noii biserici era ca de Dumnezeu te poti apropia numai prin credinta (SOLA FIDE) si prin respectarea ad literam a textului Evangheliilor. Nu indulgentelor, si nu Parintelui Infailibil de la Roma!

Dar nici Luther, nici Zwingli (in Elvetia), nici Calvin (in Franta), sau pleiada de reformatori englezi dintre care citez numai pe Thomas Morrus (Un om pentru eternitate), nu au luat in bataie de joc semnul si semnificatia semnului crucii, si nu au batjocorit preotii altor religii.

Dragi alpineti,

Poate ca cineva dintre voi va reusi sa reformeze Biserica Ortodoxa, si sa fondeze o ortodoxie ecologica, biserica in care preotii si, mai ales calugarii, vor putea fi tavaliti prin noroi si la propriu, si la figurat, aceste fapte fiind considerate mari si incontestabile dovezi de credinta ecologica (crestina sau necrestina).
O ortodoxie ecologica care sa interzica termopanele, betonul, sticla, si curentul electric in manastiri si biserici.....
O ortodoxie ecologica care sa interzica Catedrala Mantuirii Neamului, si sa dispuna daramarea tuturor crucilor de pe munti sau de aiurea din tara...
Nu cred insa ca vre-unul care posteaza pe aici pe lista are cunostintele teologice ale marilor reformatori ai bisericii catolice, pomeniti mai sus.
Poate gresesc eu insa...mai stii?

Lasand gluma la o parte, fiecare preot primeste, la hirotonire, Duh Sfant.
Sub acest aspect trebuie inteleasa ideea ca nu iti este permis nici sa insulti, nici sa lovesti sau sa hulesti faptele unui preot. Oricare dintre faptele de mai sus reprezinta un pacat impotriva Duhului Sfant, iar aceste pacate nu pot fi iertate.
In Sfanta Scriptura se spune ca daca un frate greseste, ai datoria sa il lamuresti cu duhul blandetii. In acest sens trebuie sa intelegeti voi luarile mele de pozitie.

Dragii mei colistasi,
in viata fiecaruia dintre noi exista un moment pana la care, prin comportamentul si faptele noastre, mai putem sa indreptam ceva din multimea de pacate pe care le facem. Acest moment este acela in care trecem styxul... Dupa aceia, regretele sunt tardive.
Sunt perfect constient de faptul ca, tineri sau foarte tineri fiind, sunteti convinsi ca moartea este ceva care se intampla numai celorlalti, in general celor batrani...
Tragedia din aceasta iarna din Morar, arata insa, in mod extrem de dureros, altceva! Nimeni nu stie cat de lung ii este firul vietii!
Pocaiti-va dragii mei. Spovediti-va, impartasiti-va, si nu mai gresiti!
Dumnezeu si Domnul Nostru Isus Cristos, sa va aiba in paza!

Gabriel Teodorescu
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PADUREA CRAIULUI - Platoul Carstic Imasul Batranului  
Muntii PADUREA CRAIULUI - Pestera Batranului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Crucea Granicerului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Varful Piatra Mica  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa Crucea Pajurei (dn73, Km93.5)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Crucea Vatafului  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii