Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Codruta <a...@softhome.net>
Data: Marţi, 27 Aug 2002, 14:46
Subiect: @ Rosia Montana - jurnal
Bine v-am gasit:-)
Pentru ca multi dintre voi doresc sa ajute in cazul Rosia Montana, va pun pe lista proiectul CETM Albamont (finantat de Fundatia pentru Parteneriat - Miercurea Ciuc), cu activitatile asa cum am primit dosarul saptamana trecuta, cand Albamont si Alburnus Maior au semnat un acord de parteneriat (proiectul exista, deja, dupa cum se vede, eu am vazut activitatile programate doar in ziua cand s-a semnat parteneriatul, adica vineri, 23 august)

1. Organizarea si sustinerea la Alba Iulia a unui seminar privind situatia de la Rosia Montana si pozitia ONGurilor de mediu fatza de aceasta.
(La seminar vor fi invitati reprezentanti ai ONG de mediu, specialisti din domeniu, reprezentanti mass-media, localnici si autoritati locale si judetene). Perioada de desfasurare: 01.06 - 30.06.2002

2. Redactarea si editarea unui protest al ONG de mediu din zona/tzara
15.06 - 30.06

3. Prezentarea protestului UE, guvernului, ministerului de resort, presedintiei, parlamentului, ME al Ungariei si Bulgariei etc.
(Protestul va fi trimis prin posta, e-mail si mass-media - bineinteles in cazul in care mass-media nu va prezenta doar pozitia investitorilor)
15.06 - 15.07.2002

4. editarea unui ziar bilunar care sa prezinte situatia de la RM si a unor pliante de avertizare (4 pag. A4: una pentru Alburnus Maior, una Albamont, una = investitori, a patra va cuprinde materialele tuturor celor care vor dori sa scrie. Va fi distribuit gratuit localnicilor, autoritatilor locale, locuitorilor din zonele/orasele mentionate mai sus etc.
Ziarul va apare in prima si a 3a sapt. a lunii intr-un numar de 1200 exemplare.
Pliantele vor fi realizate in l. RO si ENG si vor fi distribuite la ambasade, ministere, cotidiane nationale si internationale, ONG etc.)
01.07 - 31.12.2002

5. Distribuirea ziarului
(zona care va fi direct afectata de investitie, localnicilor, autoritatilor locale si judetene, Academiei Romane, guv., pres., mass-media etc.)
01.07 - 31.12.2002

6. Organizarea a 4 intalniri intre localnici, autoritati locale, ONG si investitori (pentru a forta inv. sa-si prezinte pozitia si activitatile pe care le vor desfasura)
lunile: 7, 8, 9 si 10

7. Prezentarea discutiilor si a pozitiei investitorilor in ziar
(dupa fiecare seminar vom prezenta rezultatele intalnirii dar mai ales pozitia investitorilor, astfel incat acestia sa nu schimbe tactica si pozitia dupa cum vor)
Dupa fiecare seminar

8. Realizarea unor discutii de prezentare a pericolului poluarii raului Aries cu primarii comunelor de pe valea Ariesului si cu primarul orasului Turda
(Vom incerca sa-i determinam pe primarii din zona sa prezinte un protest Prefecturii si Guv RO)
Noiembrie 2002

Acu', se pare ca au intervenit schimbari iar ziarul va apare saptamanal. Ce as dori sa va rog:
- Daca vreti sa veniti veniti cu comentarii, la pagina a IVa
- Daca aveti posibilitatea de a-l distribui (ma refer, mai ales, la ONG din jur si in special din zona potential afectata)
Alte idei, daca aveti.
Multumesc mult,
Codruta
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii METALIFERI - Rosia Montana  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii