Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Cristiana Dumitru <d...@yahoo.co.uk>
Data: Joi, 17 Sep 2009, 11:30
Subiect: [a] Fw: [federatiadeturism] Fw: LET'S DO IT, ROMANIA
Eu zic ca macar merita incercat. Presupun ca despre initiativa estoniana cunoasteti.
Ma gandesc ca mai devreme sau mai tarziu tot ar fi ajuns pe lista aceasta informatie.


http://pentruprieteniimei.blogspot.com/

--- On Thu, 17/9/09, Serban Denis <> wrote:


From: Serban Denis <>
Subject: [federatiadeturism] Fw: LET'S DO IT, ROMANIA [1 Attachment]
To: "Dumitru Stefania Cristina" <d>
Date: Thursday, 17 September, 2009, 11: 17 AM



--- On Thu, 9/17/09, geo.atreides at EcoAssist. org <> wrote:


Subject: LET'S DO IT, ROMANIA
To: ciulicom
Date: Thursday, September 17, 2009, 3: 08 AM



Vrei o Romanie mai curata, mai civilizata si mai responsabila fata de mediu? A venit momentul in care aceasta dorinta devine realitate! Ecologizarea Romaniei se pune la cale!


Dupa modelul eston, a Leta s do it 2008a , proiect de curatare a intregii tari intr-o singura zi, ONG-urile de mediu din Romania, cetatenii romani, autoritatile romane si reprezentanti ai sectorului privat isi vor alatura fortele pentru ecologizarea Romaniei.


Estonienii ne-au aratat ca se poate: 10.000 tone de deseuri, 50.000 de voluntari, o singura zi: 3 mai 2008. They did it!


Daca vrei sa iei parte la acest proiect, pentru inceput da acest mesaj mai departe! Peste tot. In curand va fi gata website-ul oficial, de pe care vei afla noutatile, pe masura ce ele apar. Asadar, urmareste cu atentie mailurile cu subiectul: Ecologizarea Romaniei.


Din start iti spunem ca avem nevoie de cei mai talentati oameni in programare, orientare in spatiu, citirea hartilor, comunicare si PR, coordonare de voluntari (aici cautam oameni extrem de talentati, pentru ca vizam zeci de mii de voluntari), cat si agentii de presa, autoritati locale si centrale, operatori de salubritate, operatori de telecomunicatii, agentii de publicitate cat si persoane publice care sa sprijine cat de mult posibil acest demers.


Daca si tu crezi ca se poate, atunci "Let's do it, Romania" !

http://www.teeme2008.ee/
http://www.220. ro/c0diVY9Gmv/ Sambata-Putina- Curatenie- Prin-Casa


Persoana de contact:
Liana Buzea
Presedinte EcoAssist
Mobil: +40 721 623 524
E-mail: Liana at EcoAssist. org
Web: http://EcoAssist. org
Blog: http://blog. EcoAssist. org
Initiatorii campaniei SALVATI SPATIILE VERZI.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Vidra-Curmatura Vidrutei-Stina Nopteasa-Izvorul Vidrutei-Virful Fratosteanu Mare-Culmea Paraginosu-Virful Vinata-Satul Ciunget




Traseul străbate aproape în întregime culmea răsăriteană a Munţilor Latoriţei. Pînă la Curmătura Vidruţei traseul este comun cu traseul nr. 21. De la Curmătura Vidruţei, urcăm pe drumul de tractor spre sud prin tăietura de pădure pînă la stîna Nopteasa. Spre vest avem priveliştea lacului Vidra şi a unui sector din partea vestică a Munţilor Lotrului.

Depăşim stîna din Nopteasa, ne aprovizionăm cu apă la izvorul Vidruţei şi urcăm în continuare drumul de tractor peste Muntele Părăginosu, care ne va scoate pe drumul de culme Valea Măceşului-Ştefanu, la altitudinea de 1960 m. Traversăm şoseaua şi urcăm pe un mic platou, orientîndu-ne spre Vîrful Fratoşteanu Mare. Urcuşul spre vîrf este mult uşurat de panta lină. Sus, pe vîrf avem prilejul să ne desfătăm privind vastele întinderi montane şi alpine, aproape tot ţinutul muntos dintre Olt şi Jiu.

După odihna de rigoare, ne continuăm drumul pe culmea largă, orientată spre sud-est către şaua ce desparte acest vîrf de Vîrful Fratoşteanu Mic (1979 m). Din căldarea glaciară Fratoşteanu se racordează un drum de tractor care, ocolind Vf. Fratoşteanu Mic, ne va scoate în Şaua Repezi, un vast platou acoperit cu păşune. Părăsim drumul de tractor şi ne îndreptăm pe o potecă spre nord-est, ocolind Vîrful Repezi (2012 m) şi ieşim pe culmea ce străjuieşte valea Latoriţei. Dincolo de Latoriţa se ridică cetatea de calcar a Pietrei Tîrnovului (1879 m), al cărei abrupt este mărginit de un brîu de grohotişuri provenite din dezagregarea pereţilor.

In continuare, urmăm culmea dantelată şi acoperită pe alocuri cu jnepeni, în coborîş uşor. Treptat, poteca coboară, uneori e greu vizibilă, dar, orientîndu-ne în permanenţă, vom reuşi să ne menţinem pe drumul cel bun. Apoi poteca pătrunde în pădure şi coboară din ce în ce mai mult pînă ajunge într-o poieniţă cu vegetaţie ierboasă bogată. Traversăm poieniţa şi în curînd ieşim într-o largă şa (Curmătura Fagului), de unde se deschide o frumoasă privelişte spre nord, către Munţii Lotrului. Aici vom întîlni un drum de tractor care coboară uşor ocolind prin nord Vîrful Vînăta, pe care se află un releu de televiziune. De pe acest drum avem posibilitatea să privim pereţii şi creasta dantelată Pietrele Albe care străjuieşte valea Rudăreasa, ca şi plaiul întins al Muntelui Ştevia.

Trecem apoi pe lîngă construcţia masivă a castelului de echilibru al hidrocentralei Lotru-Ciunget şi coborîm în continuare pe o potecă ce şerpuieşte prin pajiştea care acoperă muntele, scurtînd serpentinele drumului de tractor. Timp de o oră, vom coborî treptat pe această potecă pînă în satul Ciunget, încheind o lungă dar interesantă excursie.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii