Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Cosmin Andron cosmin.andron@gmail.com [alpinet2k] <a...@yahoogroups.com>
Data: Vineri, 23 Sep 2016, 13:22
Subiect: [a] Noul regulament al PN Bucegi !!!!!!!!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Colonia Cataracte-Valea piriului Steflea-Virful Minaileasa Mica-Muchia Plaiul Hotilor-Vidra
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parțial bandă galbenă Durata: 5-6 oreDacă am poposit în colonia minerilor de la Cataracte și dorim să ajungem în stațiunea Vidra, fără a urma șoseaua de pe firul Lotrului, vom aborda acest traseu care în mare parte este inedit. Colonia Cataracte este situată pe versantul drept al văii Lotrului, sus pe un tăpșan care oferă priveliști deosebite spre defileul Lotrului ca și spre Muntele Furnica, aflat în partea opusă, spre nord. Pornind din colonie, vom urma la început drumul forestier care se îndreaptă spre valea pîrîului Șteflea, în urcuș ușor. La început drumul urcă pe versantul drept al văii, apoi traversează pe cel stîng. Pe alocuri putem zări vechi semne ale marcajului bandă galbenă. Drumul se desfășoară, în principal, prin pădurea deasă de molid lipsindu-ne de prilejul unor peisaje largi. În schimb, vom zăbovi pe malul pîrîului Șteflea, ale cărui ape spumoase vuiesc în mici cascade, răspîndind în jur o pulbere fină și umedă de picături mirosind a rășină. Apele acestui pîrîu au fost captate mai jos, în dreptul coloniei, și sînt dirijate printr-o galerie spre lacul Balindru. Urcînd ușor, ajungem, în curînd, la capătul drumului forestier.

În continuare vom urma o cărăruie prin pădurea deasă orientîndu-ne spre sud-vest și vom urca treptat spre șaua dintre Vîrful Mînăileasa Mare și Vîrful Mînăileasa Mică (altitudine 1808 m). Pe la altitudinea de 1725 m părăsim pădurea și ieșim la golul subalpin unde ne vom orienta mai ușor. De aici, după ce ne-am refăcut forțele, putem urma drumul pe două variante. Una din ele presupune ocolirea Vîrfului Mînăileasa Mică pe la sud, eventual cu un popas la stîna de la izvorul pîrîului Șteflea, apoi ne deplasăm spre vest pe drumul de culme. Dacă alegem a doua variantă, vom traversa șaua orientîndu-ne apoi spre sud-vest, ocolind Vîrful Mînăileasa Mică. Din aceste locuri putem zări spre vest, prin deschiderea văii pîrîului Chioara, o parte din barajul și lacul Vidra. In continuare, coborîm usor spre o șa întinsă lăsînd în stînga o stînă, apoi înaintăm pe drumul larg, depășind iar o stînă, și urcăm ușor către vîrful "la Releu" călăuziti de pilonul metalic al releului de televiziune. După circa 3 ore de mers, poposim pe creștetul acestui vîrf, la altitudinea de 1750 m, unde vom lăsa privirea să lunece spre zările îndepărtate ale munțiilor Lotrului (spre nord) sau Parîngului (spre vest).

Din acest punct, vom coborî spre stațiunea Vidra o diferență de nivel de circa 400 m. Pentru aceasta urmăm direct spre vest muchia prin poiană, apoi intrăm în pădurea de molid, depășim un vîrf (1705 m), pe urmă o mică șa, din nou un vîrf (1704 m), după care coborîm pe culmea prelungă pînă la Vidra. Ceva mai jos întîlnim poteca largă ce vine dinspre sud pe traseul liniei de înaltă tensiune. Putem aborda coborîrea și pe o altă variantă, îndreptîndu-ne spre sud în coborîș pe un drum de tractor, pînă întîlnim linia de înaltă tensiune, apoi ne îndreptăm spre vest urmînd poteca largă de sub aceasta. In continuare, coborîm pe muchia Plaiul Hoților, privind din cînd în cînd spre oglinda de apă a lacului Vidra. După circa 5-6 ore de la plecare, vom poposi în stațiunea Vidra, unde ospitalitatea gazdelor și confortul vilelor concură la refacerea forțelor noastre fizice.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii