Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Data: Marţi, 12 Mai 2009, 20:46
Subiect: [a] RT Moldova 1-3.05.09
RT Moldova 1-3.05.09

Colegi de tura: Mihaela (Miha), Dana, Denisa, Monica (Monicutz), Ionica, Romeo, Cezar + colegi ai Denisei

Tura asta este un pic mai altfel lipsind muntii destul de mult. Ideea a fost de a vedea cat mai mult din Bucovina. Asa ca Denisa a aranjat pentru mai multi colegi si prieteni cazarea la o pensiune din Gura Humorului. Denisa si colegii ei au ajuns in cursul zilei de joi (30.04.09) si au inceput plimbarile prin zona. Cazare 50 ron/camera cu pat dublu si masa 40 ron/zi/persoana (demipensiune).

Ziua 1 - vineri 01.05.09

Mihaela si cu Ionica au plecat din Campina undeva in jurul orei 8.00 spre Brasov. Noi (Dana, Monicutz, Cezar) am plecat din Bucuresti cam in jurul aceleiasi ore si am reusit sa recuperam diferenta abia in Onesti (asta dupa ce l-am luat pe Romeo din Ploiesti). Traseul a fost Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Targu Secuiesc-Onesti-Bacau-Roman-Falticeni-Gura Humorului. Am facut o scurta pauza la iesire din Roman la o benzinarie. Cu toate astea am facut cam 8 ore pana sa ajungem in statiunea Gura Humorului si apoi in localitatea manastirea Humorului. Am gasit pensiunea mai greu (nu are firma) si fiindca era cam ora de masa, gazda ne-a invitat sa mancam alaturi de ceilalti colegi. Dupa un ospat cum se cuvine ne-am relaxat cu ceva volei sau fotbal pana spre seara. Majoritatea colegilor s-au dus la manastire la Humor si dupa intoarcere ne-am retras la somn. De mentionat ca fiecare si-a stabilit traseele in functie de ce vazusera si ce mai aveau sau vroiau sa vada.
Denisa cu colegii ei vizitasera zona Putnei in ziua respectiva.

Ziua 2 - sambata 02.05.09

Pe la 9.00 am plecat cu doua masini (Miha, Ionica, Monicutz intr-o masina si Dana, Romeo si cu mine in celalalta) spre Putna.. Primul obiectiv a fost salina de la Cacica unde am zabovit cam o ora. Mai departe ne-am indreptat catre manastirea din Solca unde am avut ocazia unica de a intra in tainita manastirii situata deasupra naosului. In nici o alta manastire nu li se permite credinciosilor si chiar celor din manastire sa intre in tainita. De aici am urcat pana in Marginea unde am lasat in dreapta drumul spre Volovat si in stanga spre Sucevita. Noi am mers tot inainte prin Horodnicul de Jos si Vicovu de Jos pana la Putna unde am facut o pauza mai mare pentru manastire, muzeu, curtea interioara si ceva amintiri. N-am uitat de manastirea Putna veche din lemn stramutata acum sute de ani de la Volovat (in special fiindca are hramul de ziua mea). Desi incepuse sa ploua, am plecat spre chilia lui Daniil Sihastrul pentru cateva poze. Miha cu Ionica si Monicutz
au plecat mai repede fiindca le era frig. Au ratat drumul spre Sihastria Putnei si s-au indreptat direct spre Sucevita prin Marginea. Noi ne-am intors pana la Putna si inainte de poarta manastirii am facut stanga si in 5 km pe drum de tara am ajuns la Sihastria Putnei. O mica pauza aici si apoi si noi dupa colegi spre Marginea prin ploaie. De aici am facut stanga pret de 4 km pana la Volovat unde am gasit biserica veche de cca 500 de ani inchisa. Un ocol de biserica si inapoi spre Marginea (am intrat la muzeul-magazin de ceramica neagra) si Sucevita. Cred ca undeva in jurul orei 18.00 am ajuns la Sucevita pe care am vizitat-o putin infrigurati. Doua mirese se ascundeau una de alta fiindca traditia spune ca nu e bine sa se vada in ziua nuntii. In muzeul manastirii n-am avut voie sa facem poze. Mai departe peste Obcina Mare ne-am dus la Moldovita de unde pe intuneric am coborat pana in Campulung Moldovenesc si apoi inapoi acasa la Gura Humorului. Gazda
ne-a asteptat cu masa calda si dupa aia ne-am retras la somn.

Ziua 3 - duminica 03.05.09

Denisa cu colegii ei au plecat dis de dimineata in jurul orei 5.00 fiindca aveau drum destul de facut si ceva obiective de vazut. Noi am vizitat manastirile Gura Humorului si Voronet situate in apropiere. Pe la 12.30 ne-am salutat colegii de drum (Miha si Ionica) care au mai ramas pentru o zi in Bucovina (Dragomirna si alte manastiri) si noi am pornit spre casa pe drumul cunoscut pana in Buzau. Pauza de masa am facut-o in Adjud la restaurantul Atlantic unde Romeo astepta de mult sa manace o buturuga (carne de vita cu mere) cu dulceata de soc. De mult ce i-a placut, a luat portie tripla de dulceata pentru acasa. Dupa Buzau am facut dreapta spre Ploiesti ca sa-l lasam pe Romeo acasa si apoi direct spre Bucuresti. Pe intuneric am ajuns in Bucuresti si, dupa ce am lasat-o pe Monicutz acasa, ne-am retras si noi acasa si foarte curand la somn.

Cam asta a fost pe scurt plimbarea prin Bucovina.
Cateva poze gasiti aici: http://community.webshots.com/album/571795614zzlNmf

Plimbari placute si cat mai senine!
Cezar Partheniu
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Obcinele BUCOVINEI - Satul Capa Campului  
Obcinele BUCOVINEI - Obcina Voronet  
Obcinele BUCOVINEI - Orasul Solca  
Obcinele BUCOVINEI - Satul Voronet  
Obcinele BUCOVINEI - Manastirea Humor  
Obcinele BUCOVINEI - Varful Cacica  
Obcinele BUCOVINEI - Obcina Tresora  
Obcinele BUCOVINEI - Comuna Sucevita  
Obcinele BUCOVINEI - Sucevita  
Obcinele BUCOVINEI - Paraul Putna  
Obcinele BUCOVINEI - Putna  
Obcinele BUCOVINEI - Manastirea Putna  
Obcinele BUCOVINEI - Gura Humorului  
Obcinele BUCOVINEI - Moldovita  
Obcinele BUCOVINEI - Valea Moldovitei  
Obcinele BUCOVINEI - Varful Obcina (1270)  
Obcinele BUCOVINEI - Satul Moldova Sulita  
Obcinele BUCOVINEI - Sub Varful Botca Mica  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Munceii INTORSURII - Satul Valea Mica  
Obcinele BUCOVINEI  
Munceii INTORSURII  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii