Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Buzgau Dorin Dumitru <d...@yahoo.co.uk>
Data: Duminică, 5 Aug 2007, 19:43
Subiect: [a] tura in Fagaras
Tocmai m-am intors dintr-o tura din Muntii Fagarasului...
Nu am sa scriu un RT si am sa cer scuze colistasilor pentru asta, dar desi mie imi place sa le citesc pe ale altora, stau mai prost la capitolul rabdare sa scriu un RT. Deci scuze!
Am sa punctez totusi cate ceva.
Am urcat pe la Urlea. Cabana e parasita, gunoaiele se tot inmultesc in zona, dar cu putina bunavoinata, in caz de necesitate se poate dormi in ea. (noi am curatat camera si am reparat ce s-a putut la geamuri. Urcusul e ok, poate putin solicitant, iar in ultima parte, cam cu 100m inainte de cabana, sunt multi brazi smulsi din radacini de furtuni. Dupa ce treci de Vf. Mosu si ajungi in sa, am vazut 2 marcaje: unul care continua creasta si urca spre Vf. Urlea, si unul care coboara valea la riul Pojarna si urca apoi la refugiul Zarna. Noi am continuat (conform sfatului primit de la Domnul Mititeanu-si ii multumesc cu aceasta ocazie mult de tot, pe curba de nivel si am ajuns foarte usor in ``caldarea`` din imediata apropriere a Vf. Urlea, unde am gasit un excelent loc de campare (foarte ferit) si izvoare de apa in imediata apropriere. In locurile de campare de langa lacul Urlea (absolut superb), vaturile reci sunt destul de puternice si suparatoare.
Am vizitat valea de sub Varful Dara si Vf. Hartopu si vi le recomand cu caldura. O sa va i-a cam o zi dar merita din plin. Intinsa, cu multe lacuri glaciare pe mai multe nivele (parca am observat 3), incepand cu peste 2300m(Lacul Mioarelor) si continuand cu Lacul Rosu la aproximativ 2000m(aici sper sa nu gresesc, daca da, ii rog pe cei care cunosc mai bine zona sa ma corecteze) M-am pierdut la propriu in surprizele pe care ti le ofera aceasta vale la fiecare cotitura. Cei care iubesc Fagarasul, trebuie sa coboare la aceste lacuri. Mie mi-au placut foarte mult!
Pe drumul de la Urlea la Moldoveanu am intalnit doua turme de oi. Nu am avut nici un fel de probleme. In ambele cazuri ciobanii au fost oameni de o frumusete sufleteasca deosebita, simpli si sinceri, doritori de o vorba cu un trecator prin acele locuri, doritori de sitiri, de informatii despre cum mai e viata in locurile din care venim. Amabili si simpli. Batrani si intelepti in ale muntelui, iar mie personal mi-a facut o reala placere sa schimb cateva vorbe cu ei, sa invat de la ei! (Sincer, un Buna ziua! nu doare si nici nu costa!!!). Cainii la inceput furiosi, nu am facut decat sa vorbesc pe un ton bland cu iei, pana a venit ciobanul, iar dupa un ``Buna ziua!`` din partea mea, si raspunsul calm al ciobanului, cainii s-au linistit imediat. Valea Vistei Mari ne-a incantat sufletele pana la extaz!

In total am stat in munte 7 zile. (am fi vrut mai mult, dar prognoza nu era buna) prima zi-am urcat la Cabana Urlea; a doua zi-am urcat in caldarea glaciara de sub Vf. Urlea si am campat.; a treia zi- am vizitat lacurile de sub Vf. Dara; a patra si a cincea zi am stat in cort, a plouat in continuu si a fost ceata; a sasea zi, am pornit la lumina lunii si la -5 grade (poate chiat mai putin-am avut bruma inclusiv pe panza interioara a cortului) pe vf. Urlea si de acolo toata creasta pana la refugiul Vistea; a saptea zi-am urcat pe Vf. Hartopul Ursului si Vf. Moldoveanu, apoi am coborat pe Valea Vistei mari.

Pentru cei care doresc sa vada cate ceva din minunatiile vazute de noi, ii rog sa aceeseze linkul: http://outdoors.webshots.com/album/560164303CYquhv

numai carari insorite si sanatate tuturor colistasilor, al dvs Dorin B.

P. S. Doresc sa fac o tura in Muntii Cindrel. Nu am mai fost in acesti munti. Cei care ma pot ajuta cu sfaturi, harti, cai de acces, obiective de vizitat, orice informatii utile, le multumesc!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Varful Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Valea Vistei Mari  
Muntii FAGARASULUI - Varful Urlea  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Urlea  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Vistea Mare  
Muntii FAGARASULUI - Portita Vistei  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii