Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: eduard despinoiu <S...@YAHOO.COM>
Data: Marţi, 14 Dec 2004, 14:51
Subiect: @Raspuns petitie de la Ministerul Padurilor si Dezvoltarii rurale/Directia Teritoriala de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti
Bine v-am gasit, prieteni! Tocmai am primit un al doilea raspuns de la institutiile amintite anterior, un raspuns mai amplu dar care, binenteles lasa de dorit... Suna cam asa: "Urmare a sesizarii dvs. adresata Presedentiei Romaniei si transmisa la Directia Teritoriala de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti cu nr. 2069/22.102004, va facem cunoascut ca in perioada 24.06.2004-06.09.2004 am efectuat o verificare in Parcul National Piatra Craiului, atat in zona strict protejata cat si in zona de tampon, din raza judetului Arges, aferenta competentei noastre teritoriale, vizand in mod special taierile abuzive pe care le semnalati si dumneavoastra.
Actiunea de verificare a acestor aspecte a fost coordonata de catre Directia teritoriala de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti, care a actionat in colaborare cu A. P. N. P. C, Agentia de Protectie a Mediului Arges, I. T. R. S. C. Prahova si Comisariatul judetean Arges al Garzii nationale de Mediu, institutii ale statului cu competente in acest domeniu.
Apectele sesizate de dumneavoastra au fost constatate pe parcdursul acestei actiuni, in sensul ca unii dintre proprietari de padure au exploatat suprafete mai mari decat cele autorizate, au exploatat fara autorizatie de exploatare sau in alte perioade decat cele inscrise pe autorizatie, nu au executat curatirea parchetelor de resturi de exploatare, au exploatat arbori nemarcati de personaluil silvic autorizat, nu au intreprins nimic pentru a-si asigura paza padurilor pe care le detin in proprietate si alte asemenea actiuni prin care au incalcat regimul silvic.
Urmare a celor constatate, Directia Teritoriala de regim silvic si de Vanatoare bucuresti a luat urmatoarele masuri:
-au fost sanctionati contraventional un numar de 10 proprietari care s-au facut vinovati de incalcarea regimului silvic;
-pentru prevenirea teierilor pe suprafete mai mari decat cele legal admise, amplasarea taierilor de produse principale in padurile proprietate-privata a persoanelor fizice administrate de catre proprietaridau de catre O. S. papusa-rucar, din zona parcului, se va face sub directa indrumare a Apnpc, cu avizul prealabil al Directiei Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare bucuresti.
in cazul in care veti constata si pe viitor aspecte de incalcare a regimului silvic in Parcul natoinal Piatra Craiului, va rugam sa ne anuntati in timp util pentru a fi mai eficienti in activitatea noastra de aparare a acestui obiectiv de interes national



Cu deosebita stima,

Ing. Marinescu Badea

Acum nu stiu ce sa zic... E bine, nu- i bine... Dar totusi tin sa cred, la fel ca Grig, ca este o "musamalizare' a faptelor ce s-au petrecut si din pacate continua sa se petreaca in muntele nostru drag... Sperantea pentru asemenea controle mai sunt, pentru ca in primavara sper sa pot intretine un control cu cei de la ITRSC Brasov pentru parcele 34 si 34, respectiv Poiana Grind si poiana Vladusca, zone ce apartin de Brasov, si implicit intra in "custodia" ITRSC Brasov. Sa vedem atunci ce o iesi! Astept interesat si alte pareri.

EdY D
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 @Raspuns petitie de la Ministerul Padurilor si...eduard despinoiu14 Dec 2004
   Re: @Raspuns petitie de la Ministerul Padurilor...grig14 Dec 2004

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Barsa Mare  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Cornul Vanatorului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Sperantelor (Cioranga Mare)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Poiana Grind  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Poiana Vladusca  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Valea Vladusca  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Gura Vaii Vladusca  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Grind  
Masivul IEZER-PAPUSA - Comuna Rucar  
Masivul IEZER-PAPUSA - Varful Papusa  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Masivul IEZER-PAPUSA  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii