Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Data: Luni, 18 Aug 2008, 8:28
Subiect: Re: [a] Intrebare Rodnei !
Vezi harta Mtii Rodenie editata de catre BelAlpin -0acolo aceste aberatii toponimice au fost corectate.
De la Pietrosul Rodnei spre SE intilnim siuccesiv: Curmatuira Pietrosului-cu o nivatie care are si acum zapada; de aici spre E se coboara la cele 4 Tauri al Buhaiescului -03 in linie-alimentate in trepete unul din celalalt si pe urma apa sarind intr-o cascada faina=obirsia v. Buhaiescu Mare;din Curmatura Pietrosului primul vf. SE este Buhaiescu Mare, apoi Buhaiescu Mic, urmeaza vf. Rebra/Tarnita la Cruce si Obirsia Rebrei. Decalat SV de vf. Rebra e vf. Gropilor iar la V de inseuarea vf. BUhaiescu Mare si Mic e Culmea Jireada care separa 2 caldari glaciare expuse spre SV-V.
LPGoja

Am fost pe Pietrosul R. ultima oara marti 11-12 08 08 si "m-am bucurat" sa constat ce fain si zgomotos suie o gramada cu jipanele scurte & ATV-urile din Borsa Pietroasa la Statia Meto Iezer. Voi reveni cu "probatoriul imagistic".

Imbucurator, au reaparut caprele negre in Zanoaga Iezerului; am vazut un ciopor de 3-4 deasupra Tauluii Iezeri si altul de 6-8 cap ijn zona sup. a pilniei glaciare, spre "parul de fier"; sunt si citreva colonii de marmote; am vazut si o acvila de munte;din pacate mitocanii turistico-analfabeti nu vad/nu citesc/nu inteleg sensul panourilor informative explicite care precizeaza locurile de campare-legal sub Piatra Alba;ilegal linga Taul Iezer;in plus, boimea nesimtita isi spala vesela in Taul Iezer, altii si ciorapii/bucile, fapt laudabil, tinind cont ca acolo se capteaza apa potabila pt. uzul celor de la Statia Meteo Iezer si cabana PNMRodnei.

Am apreciat actiunea rangerului MIhali de la PNMR care prompt/decent/inechivoc i-ar rugat pe "ilegalisti" sa-si desfiinteze taberele de pe malul NV si N al Taului Iezer si sa le mute in locul legal destinat.

Regenerarea molidisului de pe fata N a Pietrosului Rodnei, adica acel briu de aprox. 800 ha rase cu drujba pina in 2005, cu un virf de expl. prin 2001-2003, este teribil de lente iar de plantatie...

Nu se mai intelege unde incepe limita nordica a PNMRodnei pe PIciorul Mosului;bariera nu mai exista; cica ar exista jandarm/ranger la reconstruitul si neterminatul Fort al lui Traian; n-am vazut nici la urcare/nici la coborire; panoul metalic dinaintea fostei bariere, pe care e inscris PNMRodnei etc. si avea un semn de circulatie INTERZIS a fost vopsit, anulind interdictia si in acest fel...se circula dupa bunul plac, auto/moto, ca doar ne aflam in Rezervatia Stiintifica UNESCO Pietrosul Rodnei;

Merge bine plantatia de molid si Pinus cembra de pe PIciorul Mosului-Zanoaga Mare; laudabil! Nu si faptul ca inaintea Zanoagei Mari exista un loc de afisaj-informare ca o fereastra larg deschisa spre...ilegalitati (e o rama doar, fara nimic inscris, aducind a fereastra fara geamuri=casa pustie)

Foarte multi turisti in zona Pietrosului Rodnei;multi civilizati; unii parcurgind integrala crestei dintr-un sens sau altul;altii interesati doar de zona Pietrosul Rodnei-Taurile Buhaiescu; polonezi, ucrainieni, unguri, nemti, cehi, romani;unii circula decent, pe poteci, altii urla/tipa ca din gura de sarpe;

LPGoja
----- Original Message -----
From: Dan H.
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Sunday, August 10, 2008 4: 25 PM
Subject: [a] Intrebare Rodnei!


Am si eu o intrebare pentru cine cunoaste bine muntii Rodnei. Intre Tarnita "La Cruce" si vf. Pietrosul pe harta care o am eu (Iuliu Buta), figureaza urmatoarele: vf. Buhaescu Mare, curmatura Buhaescului, vf. Rebra (cu doua piscuri), curmatura Pietrosului, vf. Pietrosu. Pana aici nimic anormal doar ca sub curmatura Pietrosului sunt trecute taurile Buhaescului desi ele se gasesc in realitate intre vf. Pietrosul si vf. Rebra. Stiam de aceasta mica anomalie si o asimilasem pur si simplu. Cand am ajuns in statiunea Borsa am gasit pe un panou desenata o harta a muntilor Rodnei in care varfurile Buhaescu Mare si Rebra isi schimbasera locul!! Harta parea destul de recenta.
Si in final intrebarea: care este adevarul despre aceste doua varfuri??
Dan Harabagiu
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii RODNEI - Poiana Borsa  
Muntii RODNEI - Compl.Turistic Borsa  
Muntii RODNEI - Oras Borsa  
Muntii RODNEI - Lacul Iezerul  
Muntii RODNEI - Statia Meteo  
Muntii RODNEI - Sub Varful Pietrosu  
Muntii RODNEI - Sub Varful Rebra  
Muntii RODNEI - Tarnita La Cruce  
Muntii RODNEI - Satul Rebra  
Muntii RODNEI - Tarnita Lui Putredu  
Muntii RODNEI - Sub Varful Buhaescu Mare  
Muntii RODNEI - Sub Varful Gropilor  
Masivul IEZER-PAPUSA - Piciorul Iezerul Mare  
Muntii RODNEI  
Masivul IEZER-PAPUSA  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii