Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Piatra Sura (1525 m)

Bookmark and Share
23-25 februarie :: Ceahlaul inghetat, de Emi Cristea
In bezna     Televiziunile anuntau de cateva zile ca vine urgia. Cam atata puteau ei sa inteleaga din codul galben dat de ANM pentru partea de est a tarii. Peste toate, ma cam ingrijorau cantitatile mari de precipitatii anuntate (unele reprezentau cam toata “cota” pe luna februarie, pe zona respective). Asta se putea traduce prin ninsori abundente. Cu toate astea ne-am urnit din Brasov. Nu puteam rata week-end-ul acesta, si singurul semn ca ar putea fi ceva frumos, erau cele cateva raze de soare prevazute pentru sambata. Mai aveam eu o speranta; dar tine de fler, si nu o zic … Paseam dintr-o lume in alta … acolo unde vremea a rasturnat normalitatea. Daca esti obisnuit ca depresiunea Ciucului este cea mai friguroasa din tara, in aceste zile s-a dat totul peste cap. Carpatii orientali era...

Informaţii -

Nu există informaţii

Stiri

Nu exista

Fotografii

[1-10] [11-20]<  21-30 din 118
  > [31-40] [41-50] [51-60] >>
Mâna care cere ajutor
Fiorii de pe Spinare
Sub Ace
Ca pe ghimpi
Ca pe ace
Mai aproape ca niciodată
Jgheabul Spinării
Piscul Berbecului
Colţul singuratic
Dinţii Lupului
[1-10] [11-20]<  21-30 din 118
  > [31-40] [41-50] [51-60] >>

Trasee

Nu exista

Informatii GPS

Mesaje lista email

[4 Mai 2010] [a] Ceahlau-Giurgeu-Hasmas (de 1 mai) (cibotaru mihai)  

Alte informatii

Geologic, extrem de interesanta, conform studiilor facute de Academician Prof.Dr. Ion Bancila, rupta de masivul Ceahlau, Piatra Sura si-a luat nume de "Perla Ceahlaului" si a devenit paradisul ursilor, al viperelor si al multor alte salbaticiuni.

Deşi explorată foarte puţin, până în anul 1963 a purtat numele de "Masivul Piatra Sură" şi avea 1352 m, cu aprox. 200 de m mai puţin decât acum. Geologic, extrem de interesantă - conform studiilor făcute de Academician Prof. Dr. Ion Băncilă, ruptă de masivul Ceahlău şi rămasă departe de ochii şi piciorul oricărui turist, separată în partea răsăriteană de Stănilele Mari prin depresiunea ce formează Poienile Stănilelor, delimitată şi despărţită de Curmătura Stănilelor la nord, de Cheile Bistrei Mici şi la sud de Bâtca Neagră (1389 m) prin Cheie Bistrei Mari, printr-un lanţ de 7 cascade, cu partea apuseană formată din Poiana Pietrei Sure, poiană văzută din Obcina dintre Bistre, Piatra Sură ne îngăduie doar să-i admirăm colţii, ţancurile şi stâncile ascuţite, despărţite între ele de adânci şi prăpăstioase hăuri, extrem de înclinate jgheaburi şi înfiorătoare hornuri.

Comentarii


Nu există comentarii

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii