Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Serviciul Public Salvamont Bistrița - Năsăud (Dispeceratul Național Salvamont: 0-SALVAMONT - 0725-826668)

Bookmark and Share
Formația SALVAMONT a județului Bistrița-Năsăud, funcționează ca unitate de intervenție și salvare în cazul accidentelor montane din anul 1986 când a fost înființată din inițiativa unui grup iubitori a muntelui și sporturilor de iarnă, membrii a unor cluburi de turism, antrenori și instructori de schi și alpinism.

În anul 1998, se înființează Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, care funcționează ca birou, cu 3 angajați, în cadrul Consiliului, având ca atribuții principale organizarea și coordonarea activității Salvamont din județ. In 2003 se impune și începe o reorganizare a Serviciului județean după noi legi și pe baze profesioniste. Aceasta presupune angajarea de salvatori montani profesioniști și transformarea formațiilor locale în Servicii publice aflate în slujba primăriilor din localitățile de munte. Serviciul județean preia și activitatea de turism propunându-și să promoveze și să sprijine dezvoltarea acestui domeniu cu potențial imens dar insuficient valorificat.Serviciul Public Județean este compus din trei formații Salvamont, în cadrul cărora activează câte 8 salvatori montani care asigură patrularea preventivă pe traseele turistice montane, asistența Salvamont în zonele turistice aglomerate și pe pârtiile de schi. Formațiile de salvare montană asigură intervenția pentru căutarea, salvarea, acordarea primului ajutor medical, și transportul până la ambulanță a persoanelor accidentate, bolnave sau aflate în dificultate în zona montană a județului. Toți membrii formațiilor desfășurând aceste activități ca voluntari. Atunci când este necesar formațiile sunt sprijinite și de alți salvamontiști voluntari, foști sau viitori salvatori activi.

Corespunzător suprafeței montane pe care activează, SPJST B-N este unul dintre cele mai mari Servicii Salvamont din țară, pe parcursul celor 18 ani de existență demonstrându-și de nenumărate ori profesionalismul și capacitatea de intervenție.

Autor: Cătălin Olteanu
Înscris de: Cătălin Olteanu
Vizualizări: 30923, Ultima actualizare: Vineri, 9 Feb 2007


Comentariu
Fără foto marius truța, Vineri, 9 Feb 2007, 9:30

Ma bucur tare mult sa vad acesti oameni minunati dar mai ales sa urc cu ei pe munte. Felicitari echipei Salvamont Rodna pentru pasiunea de a proteja vietile celor care urca pe creste.

Fără foto cristi stet, Duminică, 27 Ian 2008, 0:18

Doamne ajuta!!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Zonele montane în care operează:
Zona
Muntii CALIMAN
60 trasee
Muntii SUHARD
2 trasee
Muntii BIRGAU
2 trasee
Muntii RODNEI
2 trasee
Muntii TIBLES
4 trasee
Serviciul Public Salvamont Bistrița - Năsăud