Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Vidra - Virful Minaileasa Mare

Bookmark and Share

 
Vidra-Curmatura Vidrutei-Virful Minaileasa Mica-Virful Minaileasa Mare
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parțial bandă roșie Durata: 3-3½ orePornind de la Vidra, ne îndreptăm spre sud pe drumul ce coboară spre șoseaua de contur a lacului Vidra, apoi pe această șosea pînă la intersecția cu drumul care merge la Voineasa. Părăsim șoseaua de contur și ne îndreptăm pe drumul de tip forestier (în curs de asfaltare) ce urcă prin pădurea de molid spre Curmătura Vidruței (est). La serpentina de la jumătatea drumului (1435 m alt.), vom scurta traseul urmînd un drum de tractor ce însoțește pîrîul Vidruței.

Urcăm pe acest drum însoțiți de liniștea tainică a pădurii de molid pînă la cotul de 90° pe care îl face Vidruța, venind din sud. Din acel punct vom urca direct în Curmătura Vidruței prin zmeuriș, avînd ca reper marginea pădurii situată la nord de vasta tăietură de pe Muntele Dosul Noptesei. Din Curmătura Vidruței (unde putem să ajungem de altfel și pe șosea) ne îndreptăm spre vest, urcînd prin pădure pe o potecă largă ce dă apoi într-un drum de tractor. În această zonă întîlnim și marcajul bandă roșie. După aproape o oră de urcuș prin pădure, ieșim în golul alpin Mînăileasa sub Vîrful "La Releu" (1750 m). Ocolim prin est acest vîrf și ne îndreptam spre Vîrful Mînăileasa Mică. După ascensiunea acestui vîrf străbatem o mică șa (1808 m) și ajungem pe Vîrful Mînăileasa Mare unde ni se deschid priveliști deosebite spre nord și vest.

De aici există posibilitatea coborîrii în Voineasa peste Culmea Runculeț (vezi și traseul nr. 4) sau în Cataractele Lotrului, pe poteca marcată cu bandă galbenă ce coboară prin bazinul pîrîului Șteflea. Dacă ne reîntoarcem în Vidra, putem realiza un circuit pe un drum mai scurt, respectiv pe poteca ce coboară direct peste Plaiul Hoților, pornind de ,,La Releu" direct pe culme în jos, sau coborînd pe drumul pe care am urcat pînă la linia de înaltă tensiune și apoi urmînd poteca ce coboară pe sub aceasta spre Vidra. Semnele marcajelor aproape au dispărut.


ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii