Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Voineasa - Voineasa

Bookmark and Share

 
Voineasa-Hotel Lotru-Virful Gruiul Prejbutei-Saua Chica Lupului-Piriul Cararii-Voineasa
Traseu: ușor accesibil Marcaj: triunghi albastru din Șaua Chica Lupului Durata 4-5 oreCircuitul prezentat în cele ce urmează poate fi urmărit cu privirea înainte de plecare de pe terasa complexului comercial din stațiune. Gruiul Prejbuței este un vîrf împădurit pe flancul nordic, ce închide orizontul stațiunii spre est, iar Șaua Chica Lupului se află pe culmea dinspre sud, ca o largă adîncitură. Pornim de la hotelul ,,Lotru" și coborîm șoseaua pînă la podul de beton de la intrarea în stațiune. Urmăm apoi șoseaua spre est, spre ieșirea din Voineasa, pînă în dreptul ultimelor case, unde sosește din dreapta un pîrîu ale cărui aluviuni sînt reținute de un baraj de beton. Din acest loc începem urcușul pe muchie, pe o cărăruie largă, printre fagi și mesteceni. Privind înapoi spre vest, în momentele de odihnă, vom putea admira deschiderea largă a văii Lotrului în acest sector, ca și panorama stațiunii Voineasa. In ultimul plan se ridică silueta înaltă a Vîrfului Runculeț. După aproape o oră ajungem pe piscul rotunjit, a cărui jumătate sudică, lipsită de pădure, este deschisă într-o pajiște înflorată.

De aici ne vom îndrepta spre sud, coborînd într-o șa, apoi vom începe urcușul pe o potecă, prin pădurea de fag. Ne menținem pe culme și în curînd vom ieși în șoseaua de culme Valea Măceșului - Ștefanu, la vest de Vf. Cireșu (1161 m), care este împădurit pe versantul nordic. Urcăm în continuare pe șosea, trecem pe lîngă un izvor aflat pe dreapta, mai jos de șosea, și coborîm într-o mică șa. Versantul nordic, puternic fragmentat de pîrîul Larga, este acoperit de fag și mesteacăn, pe alocuri și de brad. Ocolim în continuare în urcuș ușor Vîrful Chica Lupului (1122 m), după care coborîm în Șaua Chica Lupului, unde o largă priveliște se deschide spre nord, spre vest și spre sud.

De aici traseul urmează o potecă (marcată cu triunghi albastru, rar) ce coboară spre nord, trece pe lîngă un șipot, traversează Pîrîul Cărării și se dispune pe malul său stîng. Pe măsură ce coborîm, poteca străbate o pădure de fagi mari și carpeni, apoi coboară pe ulița Cărării și iese în șosea, de unde vom reveni în stațiune.


ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii