Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Speo Arta 2006 la Alba Iulia! : News

Bookmark and Share

Speo Arta 2006 la Alba Iulia! - Thu, Jun 1, 2006, 12:27 pm, visited 7972 times


În perioada 25-28 mai 2006 în oraşul nostru s-a desfăşurat a 26-a ediţie a celebrului Festival Naţional de Artă Fotografică şi Film SPEOARTA 2006. În acest an, evenimentul a fost organizat de două cluburi din judeţul nostru: ATE Trascău Corp din Zlatna şi CETM Albamont din Alba Iulia, bineînţeles, în colaborare cu Federaţia Română de Speologie. Festivalul a fost axat pe două direcţii principale: expoziţia de fotografie organizată la Muzeul Naţional al Unirii (care mai poate fi încă vizitată până în 4 iunie) şi proiecţii de imagini şi film (atât în cadrul concursului cât şi în afara lui) la Casa de Cultură a Sindicatelor.
A. Juriul, format din profesionişti ai imaginii (Vasile Dorolţi, Bogdan Petrescu si Doru Sabău) a hotărât câştigătorii din acest an: – imagine subterană – Peisaj Subteran
-Locul I –Radu Puşcaş –Lucrarea: Alb şi Negru
-Locul II –Clubul Proteus Hunedoara- Lucrarea: Momente din Şureanu
B. – imagine din exocarst –
-Locul I- Cristian Tzecu –Întreaga Prezentare
-Locul II- Szilaghi Palko Pal –Întreaga Prezentare
-Locul III- Ioana Clonţa –Lucrarea: După câţiva kilometri
D. – video eseu –
-Locul I –Radu Puşcaş –Lucrarea: Existenţe Paralele
E. – video documentar –
-Locul I-A. S. Sfinx Gârda –Lucrarea: Rafting pe Arieş

Premiul Special al Juriului: Dumitru Pintileasa la Categoria Peisaj Subteran pentru intreaga Prezentare
Au mai câştigat 2 premii speciale: Alex Szabo din Oradea şi Ioana Clonţa.
Premiile din acest an au fost deosebit de substanţiale şi au cuprins, în mare parte, echipament specific de practicare a speologiei.

La eveniment au participat circa 70 de speologi, atât din partea Federaţiei Române de Speologie (Viorel Lascu - preşedinte şi membrii Consiliului Director al Federaţiei), cât şi de la diverse cluburi de profil din ţară (AS Prusik Timisoara, Clubul Speologilor Proteus Hunedoara, Fundatia de speologie “Club Speo Bucovina” Suceava, Clubul de Speologie Rhinolophus Lupeni, Clubul Speologilor Amatori din Cluj (CSA), Asociatia Speologica Exploratorii Timisoara, Asociatia Spelogica Sfinx – Garda etc.). Accesul la prezentările Festivalului a fost liber, publicul având ocazia să admire imagini inedite ale lumii subterane.
Toţi cei prezenţi s-au declarat mulţumiţi de organizarea din acest an a manifestărilor şi au mulţumit Directorului de Festival, dl. Lucian Cioica, care şi-a exprimat dorinţa ca acest eveniment să contribuie la revitalizarea mişcării speologice din judeţul nostru. Duminică, după festivitatea de premiere şi închiderea oficială a Festivalului, iubitorii de sporturi montane au putut participa la o “tură” de cannioning la Băile Romane de lângă Cetea. Trebuie menţionat şi succesul deosebit pe care l-a avut în rândul albaiulenilor panoul artificial de căţărare instalat de către organizatori în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe acesta s-au perindat, în cele patru zile, câteva sute de tineri sub supravegherea colegilor de la Salvamont Alba.
Organizatorii doresc să mulţumească partenerilor care au facut posibilă organizarea Festivalului SPEOARTA 2006 – Primăria Alba Iulia, Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii, Universitatea “1 Decembrie 1918”, Inspectoratul Şcolar Alba, Clubul Alpin Român filiala Alba, precum şi sponsorilor SC Jidvei, SC Spelemat România, National Geographic România, SC Obiectiv, SC Tiporex, SC Silvaur Impex.
Daniel Pogacean

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.