Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Ampoiţa Climbing Reunion 2006 : News

Bookmark and Share

Ampoiţa Climbing Reunion 2006 - Tue, Aug 29, 2006, 9:38 am, visited 4234 times


Clubul Alpin Român, Filiala Alba
în parteneriat cu
Asociaţia de Turism Şi Ecologie, TRASCĂU CORP Zlatna

vă invită să participaţi la

" Ampoiţa Climbing Reunion"
29 Septembrie-01 Octombrie 2006

Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpiniştilor din zona Judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe, dar şi este deschisă şi pentru alpiniştii din alte zone. În paralel cu reuniunea se va desfăşura şi un curs de iniţiere în alpinism şi escaladă, aflat acum la a III-a ediţie.
Reuniunea şi cursul se vor desfăşura în aria protejată “Calcarele de la Ampoiţa, aflată în custodia ATE TRASCĂU CORP. Rezervaţia este situată în partea dreaptă a Ampoiului (dinspre Alba Iulia). Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bociacă, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu înălţime cuprinsă între 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea în satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.
În prezent există peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.
Roca: Este aparent similară calcarelor, dar este o mixtură între elemente brecioase şi ciment calcaros, fapt care oferă o mare varietate a texturii rocii în funcţie de straturile de depunere geologică (poziţionate la ora actuală vertical), orientarea geografică şi înclinaţia pereţilor. Caracteristici: feţe căzute sau verticale cu alveole, fără vegetaţie şi porţiuni friabile pe verticale.
Posibilităţi de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Câmpeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia – Zlatna cu oprire în halta Ampoiţa, autostop de la ieşirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escaladă, accesaţi www.trascaucorp.ro, la secţiunea alpinism –Escaladă sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii.
Cursul se adresează în special copiilor şi tinerilor care vor să se iniţieze în acest sport, dar şi căţărătorilor de pretutindeni.
Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigură transport, cazare sau masă, ci doar instructori, suportul de curs şi echipamentul necesar pentru escaladă. Participarea la reuniune şi la curs este gratuită.

Informaţii la:

Dan Anghel – 0745-583887
Puiuleţ Adrian-0745-306805
Puiulet Adrian


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Coltesti-Sub Cetatea Coltesti-Valea Urdasului-La Izvorul Bedelenilor

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.