Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Ampoita Slackline& Climbing Festival : News

Bookmark and Share

Ampoita Slackline& Climbing Festival - Tue, Sep 16, 2014, 11:19 am, visited 6824 times


Reuniunea de alpinism și escaladă Ampoița 2014
(Ampoiţa Slackline&Climbing Festival)
ATE Trascău Corp organizează în fiecare an la finele lunii septembrie o reuniune de alpinism în cadrul Rezervației Naturale Calcarele de la Ampoița, ajunsă la a IX-a ediție.
Scopul reuninii este de promovare a arealului, de învățare și perfecționare a tehnicilor de escaladă fiind deschisă participării oricărei persoane interesată de aceaceastă activitate montană.
De-a lungul anilor numărul participanților a variat între 60 și 120, acțiunea fiind punctată în câteva rânduri și de organizarea unor competiții de escaladă dedicate în special tinerilor cu scopul de motivare a creșterii performanțelor sportive.
În anul acesta vom organiza concurs mai amplu în sistem Open (deschis tuturor categoriilor de cățărători, membrii a unor asociații sau a Federației Naționale de Escaladă), care se va desfăşura Sâmbătă, 27 Septembrie. Pentru aceasta au fost echipate 20 de trasee noi (cu posibilitatea de a le extinde la 22-24) într-un areal situat în apropierea calcarelor de la Ampoița (aria protejată Piatra Boului), participanții având la dispoziție 9 ore pentru a le parcurge. Departajarea se va face în funcție de numărul de trasee urcate. În caz de egalitate se va organiza o superfinală pe parcursul zilei următoare. Traseele sunt echipate cu materiale moderne în conformitate cu normele moderne din alpinism, iar desfășurarea competiției se va face sub supravegherea mai multor arbitrii.
Duminică, 28 Iulie vom organiza un concurs de slackline, sport mai puțin cunoscut în România, care presupune deplasarea în picioare pe o chingă situată la o anumită înălțime față de sol. Pentru aceasta vor fi echipate trei linii: una la 50 cm de sol, una la 10 m și una la 20 m cu diferite lungimi. Participanții vor trebui să parcurgă cele trei linii în ordinea crescătoare a înălțimii, fiind premiați cei care reușesc să parcurgă distanțele cele mai lungi. Sportivii sunt asigurați cu echipament special conceptut pentru acest sport care elimină orice risc de accidentare.
Program de desfăşurare:
- vineri 26/09 -sosirea participanților. Tabără de corturi la Calcarele de la Ampoița
(Există și posibilități de cazare la pensiunile din zonă -www.mamaluta.ro, www.casacudor.ro)
- sâmbătă, 27/09 -0ra 9.00 deplasarea către zona de desfășurare a competiției de escaladă (Piatra Boului).
Orele 10.00 – 18.00 desfășurarea competiției în sistem ”Open”
(Înscrierea în concurs se poate face începând de vineri până sâmbătă (ora 10.00).
- duminică, 28/09- Ora 10.00; desfășurarea superfinalei de escaladă (dacă este cazul)
Orele 10.00 – 14.00 desfășurarea concursului de slackline.
Ora 15.00 festivitatea de premiere.
Taxă de participare: 10 lei/plătibili pe loc şi care asigură accesul la ambele competiţii (banii for fi folosiţi pentru fondul de premiere)
Contact: Dan Anghel tel. 0745-583887
Adrian Puiuleţ tel. 0745-306805
Facebook event: Ampoita Slackline&Climbing Festival
Vă aşteptăm!
REGULAMENT
- reuniunea este in primul rând o ocazie de întâlnire a tuturor celor ce iubesc muntele și activitățile sportiv legate de acesta.
- prin intermediul acestui eveniment se dorește oferirea unui context prin care pot fi perfecționate tehnicile de escaladă, dar și corelarea lor cu alte discipline sportive care pot fi practicate în arealele montane.
1. Escalada sportiva este un sport complex, care prin specificul său , se desfășoară în mediu natural și prin urmare este supus unor riscuri naturale (meteo, tectonice, meteorologice, faună, vegetație etc.); - umane (greșeli, neatenție); - materiale (echipament necorespunzător, suprasolicitarea acestuia etc)
Prin urmare există un anumit nivel de pericol obiectiv de accidentare care nu poate fi prevenit sau redus la zero de către organizatori. Prin urmare concurenții, precum și alte persoane prezente în context sunt supuse unor riscuri pe care trebuie să și le asume și pentru a căror reducere trebuie să conlucreze atât cu organizatorii cât și cu ceilalți participanți.
2. cățărarea sau staționarea la baza traseelor prezintă un risc obiectiv legat de căderile de pietre sau alte materiale, aspect care implică utilizarea obligatorie a căștii de protecție.
- prin semnarea aestui acord particpanții își asumă individul opțiunea de a purta, sau nu cască în timpul desfășurării competiției, organizatorii nevând nici o răspundere cu privire la eventualele accidente care pot surveni.
-asigurarea pentru parcurgerea traseelor se va realiza reciproc de către participanți care vor trebui să posede coardă proprie de minim 50 m lungime, ham, încălțăminte etc.
3. echipamentul utilizat de fiecare participant în privința caracteristicilor tehnice și de siguranță, precum și tehnicile de asigurare, autoasigurare sunt răspunderea partcipanților (organizatorii și/sau arbitrii pot interveni atunci când constată neconcordanțe ale echipamentului sau a tehnicilor folosit).
4. deplasarea către zona de desfășurare acompetiției se va desfășura pe traseul ales de către organizatori cu respectare unor bune relații cu localnicii, aceeași atitudine trebuind să fie păstrată pe tot parcursul desfășurării reuniunii.
5. Organizatorul asigură asistență medicală de urgență la locul concursului (SP SALVAMONT ALBA).
Pentru concursul de cățărare.
Sunt puse la dispoziție 20 de trasee echipate cu ancore mecanice și bucle expres, fiecare fiind notat cu 1000 de puncte care vor fi impărțite la numărul de participanți care le realizează în sistem rotpunckt dintr-un număr nelimitat de încercări desfășurate în intervalul de timp alocat desfășurării competiției și în consens cu ceilalți participanți.
Traseele sunt comune pentru categoriile. juniori, feminin seniori.
Se validează o categorie care numără minimum 5 participanți.
În caz de egalitate între participanți, departajarea se face prin parcurgerea, la vedere, a unui traseu de tip superfinală.
Pentru concursul de slackline:
Se vor puncta cele mai lungi distante parcurse începând cu linia de la sol, 10 m, respectiv 20 m în sistem calificări, semifinală, finală (primii zece după calificări, primii 5 după semifinală)
Pentru calificări este viabilă o singur încercare, pentru semifinală 2 încercări consecutive realizate la maximum 5 min diferență de timp între ele, iar pentru finală 3 încercări. Va fi punctată cea mai bună dintre încercări.
Puiuleţ Adrian


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Cheia Vaii Pietrelor  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Valea Ampoitei-Satul Ampoita-Cheile Ampoitei-Piatra Bulzului-Dealul Grohota Pragului (1286)-Iezerul Ighiel-Valea Ascunsa (paraul Sec)-Platoul Carstic Ciumerna-Pe Sub Poiana Ascunsa-Valcelul Mic-Valea Galdita-Cabana Intregalde-Satul Modolesti-Cheile Intregalde-Valea Galdei-La Gura Paraului Calul-Saua Tecsesti-Izvorul Vaii Cetatea (la Albii)-Satul Tecsesti-Dealul La Cruce-Padurea Ignatesti-Valea Manastirii-Cabana Ramet

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.