Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Avalansa in Bucegi - Wed, Jan 18, 2006, 6:59 pm, visited 9471 times


Schiorii surprinşi, miercuri după-amiază, de o avalanşă în Valea Morarului, din Masivul Bucegi, sunt în afara oricărui pericol şi nu vor avea nevoie de spitalizare, a declarat plutonierul adjutant Florin Vintilă, de la Centrul de pregătire jandarmi montani Sinaia
Cei patru schiori au fost surprinşi, miercuri după-amiază, de o avalanşă în Valea Morarului, unde se aflau, împreună cu alţi 13 colegi, pentru a-i comemora pe cei cinci colegi ai lor care şi-au pierdut viaţa în aceeaşi zonă, surprinşi de o cădere masivă de zăpadă în urmă cu doi ani.
Potrivit plutonierului adjutant Florin Vintilă, schiorii, aflaţi în stare de şoc, au fost scoşi din zăpadă - starea lor de sănătate fiind una bună - şi au fost coborâţi la cabana Gura Diham, de unde fiecare va pleca acasă, întrucât nici unul dintre ei nu necesită spitalizare. Doar unul dintre cei surprinşi de avalanşă - o femeie - a fost rănită, ea suferind o entorsă la o gleznă şi la un genunchi.
Salvamontiştii din Buşteni, împreună cu jandarmii montani şi instructorii Centrului de pregătire jandarmi montani Sinaia, au intervenit pentru a-i ajuta pe schiorii surprinşi de avalanşă să coboare de pe munte.

Mediafax
Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Coltii Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii DIHAM - Sub Varful Diham  
Muntii BUCEGI - Cabana Diham  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii BUCEGI - Cabana Gura Diham  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii DIHAM  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Busteni-Cabana Caminul Alpin-Valea Cerbului-Plaiul Finului-Sub Varful Gilma Mare-Poiana Vaii Cerbului-Valea Cerbului-Varful si Cabana Omu-Saua Sugarilor-Sub Varful Baba Mare-Cabana Babele-Mt. Jepii Mici-Varful Ciocirlia-Cabana Piatra Arsa-Saua Calugarul-Cabana Varful Cu Dor-Cabana Miorita (Cota 2000)

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.