Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Avertizari si recomandari - Fri, Nov 21, 2008, 4:27 pm, visited 8960 times


Jandarmii montani hunedoreni avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele de munte, precizând că în aceste zone va ninge viscolit şi se va depune un strat consistent de zăpadă, în perioada 21-23 noiembrie.


'Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Hunedoara o avertizare cod galben, potrivit căreia vremea se va răci accentuat, vântul va prezenta intensificări şi vor fi precipitaţii pe arii extinse', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.


În zona staţiunilor montane Parâng şi Straja, în Valea Jiului, a nins slab, pe timpul nopţii de joi spre vineri, şi se aşteaptă ca ninsoarea să continue vineri seara. Stratul de zăpadă măsoară 5 centimetri în Parâng şi 3 centimetri în Straja- Masivul Vâlcan. Pentru prevenirea accidentelor în zonele montane, jandarmii montani recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee fără să fie echipaţi corespunzător, să fie precauţi la alegerea traseelor pe care doresc să le străbată şi să nu se abată de la acestea. 'Este de preferat ca turiştii să rămână în apropierea cabanelor sau a refugiilor şi să evite, pe cât posibil, drumeţiile lungi pe traseele montane', a precizat lt. Nicolae Răducu.


Jandarmii montani vor intensifica, în aceste zile, patrulările pe principalele trasee de munte din judeţul Hunedoara pentru prevenirea unor evenimente nedorite.


Turiştii sunt sfătuiţi ca în cazul producerii unor accidente pe munte să sune la numărul de urgenţă 112 sau la formaţiunileSalvamont pe numărul 0-SALVAMONT.


Si echipa Salvamont Maramureş este pregătită să intervină în caz de necesitate, la sfârşitul acestei săptămâni, dacă vor exista problem deosebite. Şeful Serviciului Salvamont Maramureş, Andrei Iablonovschi, a declarat, vineri, că, deşi stratul de zăpadă în Munţii Maramureşului, Rodnei, Gutâiului şi Ţibleşului a ajuns la 10 cm, iar în unele zone montane continuă să ningă, toate traseele turistice sunt deschise, fiind accesibile iubitorilor de drumeţii pe munte. 'Singura recomandare adresată turiştilor este să se intereseze de starea meteo şi de evoluţia vremii în următoarele ore atunci când se decid să urce pe munte. O recomandare specială e adresată turiştilor care urcă pe vârful Creasta Cocoşului din Munţii Gutâiului şi în Parcul Natural Munţii Rodnei unde turiştii ajung la aproximativ 2. 000 de metri, iar condiţiile atmosferice se pot schimba într-un anumit interval de timp. Indiferent de starea vremii, echipa Salvamont este pregătită să intervină şi să acorde asistenţa şi primul ajutor în caz de necesitate', a precizat Andrei Iablonovschi. El a reamintit că Serviciul Salvamont Maramureş poate fi apelat prin numărul 112 sau de pe telefonul mobil tastând cifra 0, urmat de cuvântul SALVAMONT. Apelantul care solicită ajutor trebuie să spună cine este, locul unde s-a produs accidentul, ora probabilă a producerii accidentului, numele victimei, starea şi modul de adăpostire a acesteia. Şeful Serviciului Salvamont Maramureş a susţinut că, din momentul emiterii apelului de ajutor, echipa de intervenţie poate ajunge pe munte în cel mai scurt timp posibil, membrii echipei fiind antrenaţi să intervină în asemenea situaţii.


Agerpres

Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TIBLES - Comuna Grosii Tiblesului  
Muntii TIBLES - Varful Tibles  
Muntii RODNEI - Compl.Turistic Borsa  
Muntii RODNEI - Statia Meteo  
Muntii VALCAN - Mt. Testul Din Galbena  
Muntii VALCAN - Complexul Turistic Bucium  
Muntii VALCAN - Popasul Turistic Bumbesti  
Muntii VALCAN - Cabana Straja  
Muntii VALCAN - Varful Straja  
Muntii TIBLES  
Muntii RODNEI  
Muntii VALCAN  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.