Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Avertizari si recomandari - Fri, Nov 21, 2008, 4:27 pm, visited 7839 times


Jandarmii montani hunedoreni avertizează turiștii să nu se aventureze pe traseele de munte, precizând că în aceste zone va ninge viscolit și se va depune un strat consistent de zăpadă, în perioada 21-23 noiembrie.


'Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Hunedoara o avertizare cod galben, potrivit căreia vremea se va răci accentuat, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații pe arii extinse', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.


În zona stațiunilor montane Parâng și Straja, în Valea Jiului, a nins slab, pe timpul nopții de joi spre vineri, și se așteaptă ca ninsoarea să continue vineri seara. Stratul de zăpadă măsoară 5 centimetri în Parâng și 3 centimetri în Straja- Masivul Vâlcan. Pentru prevenirea accidentelor în zonele montane, jandarmii montani recomandă turiștilor să nu se aventureze pe trasee fără să fie echipați corespunzător, să fie precauți la alegerea traseelor pe care doresc să le străbată și să nu se abată de la acestea. 'Este de preferat ca turiștii să rămână în apropierea cabanelor sau a refugiilor și să evite, pe cât posibil, drumețiile lungi pe traseele montane', a precizat lt. Nicolae Răducu.


Jandarmii montani vor intensifica, în aceste zile, patrulările pe principalele trasee de munte din județul Hunedoara pentru prevenirea unor evenimente nedorite.


Turiștii sunt sfătuiți ca în cazul producerii unor accidente pe munte să sune la numărul de urgență 112 sau la formațiunileSalvamont pe numărul 0-SALVAMONT.


Si echipa Salvamont Maramureș este pregătită să intervină în caz de necesitate, la sfârșitul acestei săptămâni, dacă vor exista problem deosebite. Șeful Serviciului Salvamont Maramureș, Andrei Iablonovschi, a declarat, vineri, că, deși stratul de zăpadă în Munții Maramureșului, Rodnei, Gutâiului și Țibleșului a ajuns la 10 cm, iar în unele zone montane continuă să ningă, toate traseele turistice sunt deschise, fiind accesibile iubitorilor de drumeții pe munte. 'Singura recomandare adresată turiștilor este să se intereseze de starea meteo și de evoluția vremii în următoarele ore atunci când se decid să urce pe munte. O recomandare specială e adresată turiștilor care urcă pe vârful Creasta Cocoșului din Munții Gutâiului și în Parcul Natural Munții Rodnei unde turiștii ajung la aproximativ 2. 000 de metri, iar condițiile atmosferice se pot schimba într-un anumit interval de timp. Indiferent de starea vremii, echipa Salvamont este pregătită să intervină și să acorde asistența și primul ajutor în caz de necesitate', a precizat Andrei Iablonovschi. El a reamintit că Serviciul Salvamont Maramureș poate fi apelat prin numărul 112 sau de pe telefonul mobil tastând cifra 0, urmat de cuvântul SALVAMONT. Apelantul care solicită ajutor trebuie să spună cine este, locul unde s-a produs accidentul, ora probabilă a producerii accidentului, numele victimei, starea și modul de adăpostire a acesteia. Șeful Serviciului Salvamont Maramureș a susținut că, din momentul emiterii apelului de ajutor, echipa de intervenție poate ajunge pe munte în cel mai scurt timp posibil, membrii echipei fiind antrenați să intervină în asemenea situații.


Agerpres

Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TIBLES - Comuna Grosii Tiblesului  
Muntii TIBLES - Varful Tibles  
Muntii RODNEI - Compl.Turistic Borsa  
Muntii RODNEI - Statia Meteo  
Muntii VALCAN - Mt. Testul Din Galbena  
Muntii VALCAN - Complexul Turistic Bucium  
Muntii VALCAN - Popasul Turistic Bumbesti  
Muntii VALCAN - Cabana Straja  
Muntii VALCAN - Varful Straja  
Muntii TIBLES  
Muntii RODNEI  
Muntii VALCAN  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.