Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Carpathian Adventure 2005 - Tue, Aug 9, 2005, 5:23 pm, visited 5032 times


Duminică, 7 august a luat sfârşit cea de-a V-a ediţie a competiţiei internaţionale de aventură Carpathian Adventure, cea mai mare competiţie de aventură din Europa de Est. Competiţia s-a desfăşurat în Parcul Natural Apuseni şi în M-ţii Vlădeasa. Tabăra de bază a fost instalată lângă Lacul Fântânele, pe gazonul de fotbal al localităţii Doda Pilii. Aici a fost tabăra de corturi şi de aici au plecat şi aici s-au întors echipele după efectuarea diferitelor probe. Tura montană s-a desfăşurat în zona Padiş, iar tura de bicicletă în Munţii Vlădeasa.

Echipele compuse din 4 persoane de peste 18 ani, obligatoriu fiind reprezentarea ambelor sexe, s-au aflat în faţa unei adevărate provocări fizice, deoarece în cadrul competiţiei au avut parte de tură montană, coborâre de pe stânci, parcurgeri de canioane, peşteri, tură de bicicletă, construire de plută şi mersul cu pluta, toate acestea pe o distanţă de peste 200 de km, fără întrerupere.

Pentru cele 21 de echipe, care s-au aliniat la start, competiţia a însemnat o adevărată provocare atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Vremea instabilă a făcut ca competiţia să fie într-adevăr una extremă.

Din cele 21 de echipe au reuşit să termine competiţia 11 de echipe. Timpul cel mai bun, 40 de ore şi 23 de minute a fost realizat de echipele DIAMIR din Târgu-Mureş şi Pustolovec RAJD din Slovenia. Pe locul trei a intrat echipa EASY GOBEK din Târgu-Mureş, completând traseul de peste 200 km în 49 ore şi 17 minute.

În premieră în istoria CA, în 2005 s-au prezentat la start două categorii de competitori: cei "profesionişţi", care au parcurs traseul tradiţional de peste 200 de km, iar cei mai puţin pregătiţi, dar la fel de dornici de aventură au parcurs în categoria "amatori" un traseu de circa 150 de km. Categoria de amatori a fost câştigată de echipa DEAD MEAT din Sovata.

Valoarea premiilor acordate a depăşit suma de 50 millioane de lei. Principalul sponsor al concursului a fost firma de distribuţie echipamente outdoor ATTA, reprezentant la faţa locului de directorul executiv, d-l Engi Lajos. In afară de acesta alţi susţinători ai concursului au fost: firma Spelemat, fabrica de frânghi Gordius, tipografia Masterdruck, societăţile: Bopanum, MediaFamily, Carbondale, Kiss Unicum, Lornion, Sands Advertising. Siguranţa participanţilor a fost supravegheată de echipele de Salvamont Mărgău şi Bihor. Mulţumim sprijinul tuturor susţinătorilor si al Administratiei Parcului Natural Apuseni.

În numele organizatorilor Outward Bound Romania si Perpetuum Mobile,

Iringó Vargancsik
Coordonator program
Adam Horvath Kovacs


Connections with the Mountain Guide:
Masivul VLADEASA - Creasta Vladeasa  
Masivul VLADEASA - Varful Vladeasa  
Masivul VLADEASA - Cabana Vladeasa  
Muntii BIHOR - Cabana Padis  
Muntii BIHOR - Platoul Padis  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii BIHOR - Varful Fantana Rece  
Masivul VLADEASA  
Munceii INTORSURII  
Muntii BIHOR  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.