Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Cheile Valisoarei - proiect studiere si promovare : News

Bookmark and Share

Cheile Valisoarei - proiect studiere si promovare - Mon, May 10, 2010, 2:53 pm, visited 4337 times


Lansare proiect pentru studierea și promovarea ariei protejate Cheile Vălișoarei - proiect cofinanţat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România   


Asociaţia Biounivers,  în parteneriat cu CETM Acropolis, derulează proiectul „Biodiversitatea - comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei”. Proiectul are un buget de 29.565 lei, din care 17.050 Lei reprezintă cofinanțarea din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România.


Proiectul va fi implementat în perioada 1 mai - 15 ocombrie, 2010 și vizează aria protejate Cheile Vălişoarei din Depresiunea Trascăului.


Proiectul îşi propune creșterea nivelului de cunoștiințe și interes pentru natură, protecţia mediului şi eco-turism a vizitatorilor Cheilor Vălișoarei.


În cadrul proiectului se vor realiza următoarele activităţi: organizarea unui Work-shop pentru identificarea unor specii de floră și faună, evaluarea numărului de specii și a mărimii populațiilor din rezervația naturală Cheile Vălișoarei și evaluarea stării de conservare a acestora; amenajarea unui traseu tematic recreativ–educațional în rezervația naturală Cheile Vălișoarei, cu rol de a introduce vizitatorii în lumea minunată a naturii; promovarea traseului tematic şi evaluarea impactului acestuia asupra vizitatorilor prin organizarea unor drumeţii, cursuri de orientare turistică, a unui concurs de turism montan cu participare naţională şi a unei proiecţii video.


Rezultatele aşteptate ale proiectului sunt:  Workshop-ul: “Biodiversitatea …descoperită de ziua ei”, la care să participe  specialiști în domeniu; bază de date privind speciile din rezervație (fotografii, descriere, mărimea populațiilor, stare de conservare etc.); traseu tematic în Cheile Vălișoarei, cu titlul/tema “Biodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei ’’; 20 de panouri de informare amplasate pe traseul tematic; materiale informative de prezentare și promovare a traseului tematic; excursi de o zi - Elevii descoperă comoara, pe traseul tematic; curs de orientare turistică - Mass-Media se orientează la care să participe oameni din presă; concurs de turism montan; videoproiecţie cu rezultatele Proiectului.


Coordonator proiect: Muncuş-Nagy Kinga

Contact: Str. Principala, Nr. 3A, Vălişoara, Com. Livezile, jud. Alba, Tel: 0258768274, Mobil: 0741357781, Fax: 0358815630, e-mail: biounivers2009@gmail.com, site: www.asociatiabiounivers.wordpress.com

kinga muncus


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Versantul Nordic Al Cheilor  
Muntii TRASCAU - Poarta Cheilor  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Satul Valisoara  
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Cetea-Valea Cetea-Nord De Cheile Cetea-Valea Cetea-Drumul Comunal Cetea-Raicani-Varful Piatra Cetei-Saua Tecsesti

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.