Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Doi turişti, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie : News

Bookmark and Share

Doi turişti, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie - Sun, Aug 8, 2010, 8:13 am, visited 4565 times


Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă după-amiază pe Valea Albă din masivul Bucegi, unde doi turişti care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă.


Doi turişti, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie în munţii Bucegi


Gheorghe Haiduc a declarat că o a treia persoană care se afla în zonă a solicitat intervenţia salvamontiştilor, precizând că cei doi sunt grav răniţi şi că se află în zona cunoscută sub denumirea de "Albişoara turnurilor".


Mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni au plecat în căutarea celor doi, Gheorghe Haiduc precizând că primul echipaj ar putea ajunge la răniţi în aproximativ o oră, o oră şi jumătate.


Şeful Salvamont Buşteni apreciază că operaţiunea de recuperare a celor doi răniţi va fi una foarte dificilă, întrucât zona în care se află este foarte accidentată şi nu permite intervenţia unui elicopter care să-i poată lua pe cei doi.


Turistul care are fracturi multiple a fost transportat cu o targă. Celălalt turist, o fată, are răni uşoare. Acţiunea salvamontiştilor s-a desfăşurat cu dificultate.


"Toate acţiunile de salvare sunt grele, dar cred că asta le depăşeşte pe toate. Zona unde s-a produs accidentul e fantastic de greu de traversat, starea accidentatului este foarte gravă şi, în plus, acţiunea se desfăşoară pe întuneric", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni.



Haiduc a mai spus că o ambulanţă îi aşteaptă pe răniţi la intrarea în pădure şi că estimează că după miezul nopţii vor ajunge la liziera pădurii.



Trei turişti au urcat, sâmbătă, pe un traseu alpin în Valea Albă şi doi dintre ei au căzut în râpă, rămânând blocaţi într-un perete de stâncă la o altitudine de circa 1.700 de metri.

Daniel Stefănescu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Busteni-La Vinclu-Cantonul Jepi-Cabana Piatra Arsa

 

Comments
Fără foto gavrila Claudia, Tue, Aug 10, 2010, 3:25 pm

multumim echipelor salvamont si jandarmerie care ne-a ajutat sambata! claudia gavrila

Fără foto Mircea Ordean, Wed, Aug 11, 2010, 6:39 pm

De obicei comunicatele Salvamontului au un stil din care nu inteleg nimic, dar acum am priceput ca fu ceva in Albisoara Turnului...
Stie cineva ceva mai exact ce s-a petrecut?

Fără foto ciprian aldea, Thu, Aug 12, 2010, 7:30 pm

turistii accidentati au vrut sa urce pa albisoara turnurilor insa au gresit intrarea si au intrat pe niste fete de stanca. Au vazut ca au gresit si au vrut sa se intoarca, au pus coarda dupa un pomisor si la coborare acesta sa smuls cazand unul peste celalalt. Baiatul a suferit numeroase fracturi amandoua gleznele o fractura deschisa de tibie umarul sarit sau fracturat plus genunchiul lovit, iar fatta lovita la genunchi nu foarte grav dar totusi a trebuit si ea transportata pe targa asta facand actiunea si mai dificila. Actiunea a inceput in jurul orei18 si sa terminat in jurul orei 12 si jumatate noaptea. Astea sunt informatiile cele mai sigure si corecte pentru ca eu am fost acolo.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.