Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Eco Tabără în Bucegi la final : News

Bookmark and Share

Eco Tabără în Bucegi la final - Mon, Oct 30, 2006, 3:57 pm, visited 6676 times


În perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2006, în cadrul programului „EDUCAŢIE PRIN TURISM” Asociaţia de Turism „Chindia” a organizat acţiunea „ECO TABĂRĂ ÎN BUCEGI”, finanţată de Autoritatea Naţională pentru Tineret, realizată în parteneriat cu Primăria oraşului Fieni, cu asistenţă din partea Parcului Natural Bucegi şi cu sponsorizare din partea firmelor „EUROGAS” Fieni şi OBERON & ASOCIAŢII Pucioasa. Cazarea participanţilor a fost asigurată la Centrul de Vacanţă „Cerbul” Brătei.
Scopul acestui proiect a fost stimularea participării tinerilor la acţiuni de voluntariat pentru protejarea naturii şi pentru practicarea turismului montan în condiţii civilizate şi de siguranţă, obiectivele principale fiind remarcarea şi ecologizarea traseului montan marcat cu cruce albastră, de la Moroieni până la Cabana Zănoaga.
Acţiunile concrete în munte s-au desfăşurat în perioadele: 22-24 septembrie 2006, 06-08 octombrie 2006 şi 20-22 octombrie 2006. La ele au participat 60 de tineri cu vârste între 14 şi 28 de ani (câte 20 în fiecare etapă) şi şase membri ai Asociaţiei de Turism „Chindia”, care i-au îndrumat. Tinerii au provenit din următoarele instituţii de învăţământ: Şcoala „Diaconul Coresi” şi Grupul Şcolar Industrial „Ing. Aurel Rainu” din Fieni, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” şi Grupul Şcolar Industrial din Pucioasa, Universitatea „Valahia”, Colegiul Economic „Ion Ghica” şi Liceul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, Grupul Şcolar Agricol Nucet, Universitatea Bucureşti şi Universitatea din Piteşti.
În cadrul proiectului, tinerii au remarcat circa 20 km şi au strâns 120 de saci de gunoi pe traseul Moroieni – Cabana Zănoaga, dar au participat şi la alte activităţi: proiecţii de filme şi diapozitive, seri distractive cu cântece şi jocuri de cabană, concursuri (coborârea în rapel) sau completarea de chestionare şi jurnale. În urma acestora a fost realizată o expoziţie de fotografii şi un film documentar. Acestea vor fi prezentate în şcoli, cu ocazia altor proiecte educaţionale în care Asociaţia de turism „Chindia” va continua să se implice.
Mulţumim tuturor participanţilor pentru dăruirea şi implicarea lor, dar şi partenerilor şi colaboratorilor în acest proiect.

Ileana Bocanciu – A. T. „Chindia” – Coordonator proiect
30 octombrie 2006

În continuare, câteva impresii din jurnalul de tabără:

„A fost foarte frumos! Cel mai tare mi-a plăcut când am făcut rapel. Este a III-a oara când vin cu „Chindia”. Condiţiile au fost foarte bune”
Ioana Măndoiu – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Este a III-a oara când vin în tabără cu cei de la „Chindia”, dar acum mi-a plăcut cel mai mult. A fost super tare, ne-am distrat la maxim, bine şi ceva muncă nu strică niciodată, am adunat gunoaie „fără număr”. Oricum, una peste alta mi-a plăcut şi cred că o să vin şi data viitoare, doar dacă o să vină şi…. (EA)!!!”
Răzvan Bănulescu – 18 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Sunt a II-a oară cu clubul „Chindia” şi mie mi s-a părut o experienţă foarte plăcută de viaţă, dacă vii aici nu ai ce regreta. Condiţiile sunt bune, mâncarea şi ea foarte bună, nouă ni s-a făcut pe plac şi totul a fost OK.”
Adriana Savu – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Rapelul îţi dă o frică şi totodată o senzaţie de libertate!”
Georgian – 15 ani – Grupul Şcolar Industrial Pucioasa

„Deşi este prima mea tabără cu Asociaţia de Turism „Chindia”, pot spune că am cunoscut noi zone, chiar dacă este a 5-a oară când vin aici la Cerbul. Cea mai interesantă şi palpitantă experienţă fiind coborârea stâncii cu coarda: „rapelul”. Să sperăm că se va cunoaşte plimbarea noastră pe aici, locul fiind mult mai curat, iar asta cu siguranţă va fi apreciat.
Una peste alta a fost o experienţă plăcută şi de pe acum pot afirma că voi mai veni.”
Codruţ – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„A fost cool mai ales când am strâns gunoaie de pe drum!”
Gogoaşă

„Este a doua oară când vin în tabără cu cei de la „Chindia” şi vă promit că nu este şi ultima. M-am simţit excelent cu cei de aici şi mai ales mi-am făcut noi prieteni. Sper, adică nu… cu siguranţă o să mai vin! Cu multe mulţumiri, Dan.”
Diaconescu Cristian-Daniel – 15 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Pentru mine a fost o experienţă foarte frumoasă M-am simţit super. Poate va mai fi şi o a doua oară, mi-ar plăcea enorm încă o tabără de genul asta”
Măţăoanu Cătălina – 18 ani – Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte

„A fost frumos, mi-ar plăcea să repet, lumea cumsecade, peisaje super, mai vin. Cu cât mai des cu atât mai bine!”
Ioan Duţescu – Universitatea „Valahia” Târgovişte

„Acum scriu pe o stâncă tremurând! Am făcut rapel! Această excursie a fost foarte mişto! Am făcut de toate, de la distracţie până la strâns de gunoaie! Domnul profesor şi soţia acestuia sunt foarte de treabă şi ne sunt dragi!
Roşu Daniel – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„ Este prima dată când vin şi abia aştept să revin. Cel mai mult mi-a plăcut rapelul, dar m-am distrat de minune în fiecare zi. Strânsul gunoaielor a fost super moşto, de acum încolo nu mai arunc gunoaie în păduri!”
Sorin Măţăoanu – 17 ani – Liceul „Ienăchiţă Văcăresu” Târgovişte

„Este prima dată când vin într-o tabără de genul asta şi vreau să spun că a meritat, chiar dacă am fost şi am „muncit” puţin, distracţia şi atmosfera care au fost, le-a depăşit cu mult iar pe lângă asta am experimentat lucruri noi.”

Barbu Alexandru – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Este prima oară când am mers în tabără cu Clubul „Chindia”. A fost super, chiar dacă am adunat gunoaie şi ne-a pierit pofta de mâncare, ne-am distrat bătându-ne pe ele. Pentru prima oară am făcut rapel, cea mai tare senzaţie. Oricum, o să păstrez o amintire frumoasă.”
Irimia Cătălina – 18 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Uauu… super tare!! Adrenalină la maxim!! Mi-a plăcut mult de tot rapelul!! Ce e drept,… mi-a fost ceva teamă la început, dar mi-a trecut repede! Mişto tare!”
(Kathy) 18 ani – Mătăoanu Cătălina

„Vineri dimineaţă când m-am trezit şi am văzut că plouă, m-am întristat foarte rău. Mă gândeam că din cauza ploii nu o să putem face nimic, că vom sta doar în cameră… hm… la prima vedere total plictisitor.
Tot ce am putut face a fost să aştept să se oprească ploaia. A mai sta puţin, dar când am ajuns aici începuse iar. În legătură cu camera, am fost mulţumită. Aceasta este prima mea excursie cu acest club, Chindia. Am făcut şi curăţenie pe drum, spre Cheile Orzei.
Ajunsă acolo… am simţit cum o iau razna la vederea acelui pod. Era foarte lung şi alunecos… mi-a fost foarte frică… tre’ să fiu sinceră… am trecut şi peste asta cu bine, cu ajutorul lui Marius săracul, m-am ţinut de el ca scaiul pe pod… hi-hi!
A fost o experienţă plăcută, am făcut şi poze a să avem amintiri. Aseară am avut şi disco… m-am distrat bine, singura problemă fiind faptul că m-a cam durut stomacul… deh… dacă am mâncat prea mult la cină!
Azi a fost puţin mai rece, dar a fost frumos. Am mers să facem rapel, dar am fost prea fricoasă, ca de obicei. Poate data viitoare o să am mai mult curaj! A fost o experienţă de neuitat pe care sper să o mai repet!”
Vasile Cristina – Fieni – 16 ani – zodia rac

„Este prima dată când vin în tabără, dar mai mult ca sigur nu ultima dată. Plimbările au fost frumoase, inclusiv strângerea gunoaielor. E o idee bună sprijinirea acestor excursii!!”
Toader Diana – 18 ani (balanţă) – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„A fost prima mea experienţă de acest gen, am răspuns domnului profesor imediat şi mi-a plăcut la nebunie, chiar dacă a trebuit să adunăm gunoi. A fost o zi haioasă cu colegul nostru Mihai, dar cel mai mult mi-a plăcut la chei. A fost super!”
Alina – anul III – EFS Piteşti

„A umbla şi a parcurge un traseu montan este un lucru incredibil de frumos, plăcut şi distractiv, simţind adevărata sănătate fizică şi psihică. Muntele oferă pentru mine avantaje dar şi dezavantaje, de aceea trebuie să evităm părţile negative care pot duce la accidente. Pentru mine, această plecare în scop ecologic şi de turism montan a fost o experienţă superbă, din toate punctele de vedere. De aceea, mulţumesc din tot sufletul pentru această plăcere, domnului profesor, doamnei Ileana, domnului Marius, întregului colectiv cu care am colaborat.”
Mihai – anul a IV-lea

„Încă de la început am avut parte de surprize; locomotiva s-a defectat lângă Târgovişte, apoi la Pucioasa, de unde am fost preluaţi de Marius şi de Clopoţel. Am ajuns ultimii în Tabăra Cerbu, unde am fost cazaţi. După aceea am fost la masă unde am urmărit diapozitivele făcute de Ileana.
A doua zi aveam să trăim alte surprize, destul de plăcute, pentru că am mers până la Cabana Zănoaga. Unii au fost foarte surprinşi de traseul asta lung, pentru că nu au mai participat vreodată la o astfel de tură. Pentru ine a fost foarte frumos, mai ales momentul în care m-am trezit în tunel şi la scările de fier, pe care nu cred că le voi uita curând. Mulţumesc!”
Doina – Grupul Şcolar Agricol Nucet

„A fost nemaipomenit! Sunt prima dată aici dar sigur am să revin. Pe curând!”

„Numai cine iubeşte natura, muntele… frumosul, poate trăi viaţa la intensitate maximă!
Zilele astea am trăit la „maxim”! Mulţumesc pentru faptul că mi-aţi oferit această posibilitate!”

„Întotdeauna cu gecile din spate „CERBUL” 2006.10.22 – 11B – P. V. C. – Popeatză. Valy. Codrutz”
(„Boboceii”)

„Încă de la început mi s-a părut benefică această acţiune, tocmai de aceea m-am decis să mă implic în acest proiect. Mi s-a părut o acţiune bine organizată, mă refer aici la activitatea ecologică, la rapel şi la echipamentul folosit. Sunt mulţumită pentru că am plecat acasă cu ceva nou şi dornică de a mai participa la asemenea acţiuni.”
Carmen – anul II – EFS Piteşti

„Felicitări pentru toată capacitatea organizatorică a Ilenei şi a lui Marius şi le dorim multă sănătate, fericire şi bunăstare ca să reuşească să mai organizeze asemenea acţiuni toată viaţa!”
Grupul studenţesc Universitatea din Piteşti – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
Ileana Bocanciu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Tabara Caprioara  
Muntii BUCEGI - Cabana Cheile Zanoagei  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Cabana Zanoaga  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Doamnelor  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cantonul Jepi-Sub Varful Ciocirlia

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.