Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Lacul Vulturilor din Siriu - Thu, Jan 27, 2005, 10:56 pm, visited 13409 times


Prin Valea Neagra spre Lacul fara Fund


Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund, doua nume pentru acelasi lac. Una dintre legende spune ca aici veneau primavara vulturii pentru a bea apa ca sa intinereasca si tot aici isi invatau puii sa zboare. A doua legenda spune ca un cioban si-a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari isi regaseste bata in Dunare si, mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale, se intoarce acasa. Acest lac se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, la o altitudine de 1.420 metri. Este o zona salbatica, putin cunoscuta de turisti. Traseul catre Lacul fara Fund trece prin Valea Neagra si dureaza in jur de 3 ore. Pe timp de iarna, este mai dificil, din cauza diferentei de temperatura intre punctul de plecare si cel final, a lipsei reperelor de orientare, a viscolului si a troienelor. in imediata apropiere a lacului se afla si o cabana, dar aceasta nu este tot timpul deschisa. Pe un versant stancos din apropiere se gaseste singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre. Traseul cel mai usor de urmat spre Lacul fara Fund este cel dinspre Buzau, urmand soseaua spre Intorsura Buzaului - Brasov. Pentru cei care merg cu masina, accesul este mai simplu. Dupa Barajul Siriu si dupa ruinele fostei statiuni balneare Baile Siriu, in partea stanga a drumului se afla cabana Valea Neagra. Aceasta cabana are doar 12 locuri de cazare, iar obtinerea unuia se face doar cu acordul scris dat de Societatea Forestiera Nehoiasu. De aici va trebui sa traversati paraul cu acelasi nume si sa continuati sa mergeti pe drumul forestier avand grija ca la prima intersectie sa o luati la dreapta. Dupa 15 minute de mers, veti ajunge la capatul drumului forestier, veti avea de traversat un izvor si o veti lua din nou spre dreapta. Din acest punct incepe urcusul si, daca urmariti cu atentie marcajul, nu puteti iesi din traseu pana in golul alpin Poarta Vanturilor. De aici, orice abatere de la traseu poate sa va faca sa ratati destinatia finala - Lacul fara Fund. Pe malul lacului se afla cabana de vanatoare Lacul Vulturilor. Cabana este inchisa pentru turisti, insa exista o camera fara soba in care va puteti adaposti in caz de vreme nefavorabila. La 50 metri de cabana se afla un izvor cu apa potabila.



Valentin POPESCU
"Adevarul", 28.01.2005
mihaela carstea


Connections with the Mountain Guide:
Muntii SIRIU - Valea Siriului Mic  
Muntii SIRIU - Coltii Bocirnei, Sub Varful Siriu  
Muntii SIRIU - Poarta Vinturilor  
Muntii SIRIU - Sub Varful Siriu  
Muntii SIRIU - Siriu Bai  
Muntii SIRIU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Dosul Muntelui-Sub Varful Siriu-Poarta Vinturilor-Varful Maliia-Saua Malia

 

Comments
Fără foto Ciprian Thomas, Fri, Jan 28, 2005, 10:57 am

Ca o completare, dupa cum am mai spus si anul trecut: Cabana Valea Neagra a fost cumparata de o persoana fizica de la SC FORESTIERA NEHOIASU SA inca din octombrie anul trecut si este scoasa din circuitul turistic. Cantonul alpin de vanatoare Lacul Vulturilor apartine de AJVPS Buzau si doar de la ei se poate incerca negocierea cazarii pentru simpli turisti.

Fără foto Irina Dumitraşcu, Fri, Jul 15, 2011, 12:24 pm

Indicatiile din 2005 au o eroare:

Daca urmati drumul forestier, la 10 minute de urcare dupa cabana e o intersectie in care drumul face o curba bine definita spre dreapta, iar spre stanga e un alt drum forestier pe langa rau si o carare care urca usor.

Trebuie sa urmati cararea (e un semn la 5 metri de intersectie, insa nu se vede bine din drum).

Urmarind indicatiile de mai sus, "veti ajunge la capatul drumului forestier, veti avea de traversat un izvor si o veti lua din nou spre dreapta. Din acest punct incepe urcusul", am facut dreapta pe drumul forestier, pe care erau marcaje, din ce in ce mai rare, cu banda rosie.

Acum drumul principal o ia spre dreapta, la stanga e un drum forestier mai mic, si tot la stanga, dar in dreapta fata de drumul forestier este cararea.

Aici e locul cu intersectia https://picasaweb.google.com/irina.dumitrascu/20110618LaculVulturilorMuntiiSiriului#5628750279431648338

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.