Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Rarau Climbing Open 2006 - Alpinet : News

Bookmark and Share

Rarau Climbing Open 2006 - Alpinet - Thu, Aug 31, 2006, 10:32 am, visited 11419 times


Rarau Climbing Open 2006 – Proiectul ALPINET

In perioada 8 – 10 septembrie in Masivul Rarau va avea loc a IV-a editie a concursului de escalada sportiva Rarau Climbing Open.
Cu aceasta ocazie se urmareste amenajarea unei faleze noi, cu 18 trasee, cu spituri de cea mai buna calitate. Categoriile de participanti sunt baieti, fete si juniori. Premii substantiale in bani pentru primele 7 locuri la ambele categorii (baieti si fete), dar si la juniori. Distractia la maxim e pentru toata lumea. Faleza se numeste "La Drogheria", iar numele traseelor sunt de medicamente.
Cazarea se poate face la Cabana Rarau, cort sau unde doreste fiecare, iar accesul cu masina din localitatea Pojorata (16 km), la 8 km de Campulung Moldovenesc, sau prin Chiril, de pe Valea Bistritei (drumul din Campulung nu este recomandat).

PROGRAM:

8 septembrie – orele 9: 30 prezentarea zonei si deschiderea concursului;
9 septembrie – orele 9: 30 concurs;
10 septembrie – orele 9: 00-14: 00 concurs;
orele 15: 30 premiere.



RELATII SUPLIMENTARE: 0740259657 – Nicu Durnac
0745313052, 0724212857 – Voicu Raia

SPONSORI: www.alpinet.org, farmacia Delia, S. C. Calcarul S. A. Pojorata, farmacia Ioana, Luxbau S. R. L, Birou Notarial Rotaru, avocat Alexandru Ilisei, Hotel Eden, Hotel Rarau.


REGULAMENT:

Traseele din cadrul concursului Rarău Climbing Open sunt evaluate la 100 puncte fiecare, iar in urma parcurgerii lor, cele 100 de puncte se impart la numarul de persoane care au parcurs traseul rotpunkt. In cazul in care dupa terminarea concursului vor fi cazuri de egalitate, dupa cumularea punctelor departajarea se va face în superfinală pe un traseu nou la prima vedere (on-sight).
Parcurgerea în top-rope (manşă) a rutei nu este permisă nici măcar pentru studiul rutei. Se vor admite excepţii de la această regulă numai în cazurile speciale (copii, etc.)
Fiecare concurent va primi o fişă individuală care va conţine lista traseelor incluse în concurs. Fişa va fi completată de către arbitri în momentul în care se va realiza o nouă reuşită.
Concurenţilor li se admite un număr nelimitat de încercări până la soluţionarea rutei. În cazul în care există mai mulţi concurenţi care doresc să lucreze la aceeaşi rută, fiecare va beneficia de încercări succesive de maxim 30 minute sau se va cădea de comun acord între participanţi asupra intervalelor de parcurgere. În cazul în care există divergenţe, decizia finală asupra timpului de parcurgere aparţine arbitrului.
Concurenţii se vor fila reciproc în cadrul parcurgerii traseelor. Este foarte recomandabil lucrul în echipă între concurenţi. În cazurile speciale, concurentul poate solicita un filator din partea organizatorilor.
Pentru a participa în cadrul competiţiei, concurenţii trebuie să se prezinte cu echipamentul personal (coardă, asigurări, etc.)
Traseele de concurs vor fi preechipate cu bucle de asigurare de către organizatori.
Concurenţii trebuie să asigure toate protecţiile (ancorele) întâlnite pe traseu. Accidentele datorate neasigurării unui punct intermediar şi implicit a creşterii distanţei de cădere sau expunere la impact intră în responsabilitatea concurentului. Organizatorii au dreptul de a întrerupe o ascensiune în momentul în care constată o încălcare gravă a regulilor de securitate.
Asigurarea top-ului este obligatorie pentru contorizarea traseului în fişa de concurs.
Organizatorii pot interzice participarea căţărătorilor echipaţi necorespunzător sau care prin modalitatea de căţărare pun în pericol securitatea personală sau a celor din jur.
Inscrierea concurentilor se poate face pe toata perioada concursului.
Ora de inchidere a zilelor de concurs se hotaraste de comun acord cu cataratorii, exceptie face ziua a III-a.
Persoanele sub 18 ani nu pot participa la concurs decât cu acordul legal al tutorelui.
Pentru evitarea la maximum a riscurilor neprevăzute recomandăm purtarea căştii de protecţie atât de concurent cât şi de filator.
Eventualele neînţelegeri vor fi soluţionate pe loc de comisia de coordonare a concursului.
Amenajatorii traseelor pot participa la concurs dar rezultatele lor vor fi centralizate într-un clasament separat faţă de oficial. Componenţa echipelor de amenajare va fi făcută public la începutul concursului.
Prin semnarea fişei de înscriere concurentul acceptă acest regulament fără drept de apel.
Ionuţ Nechita


Connections with the Mountain Guide:
Muntii RARAU-GIUMALAU - Pasul Rarau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Satul Chiril  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Campulung Moldovenesc  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Satul Pojorata  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Varful Rarau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Hotel Rarau  
Muntii BISTRITEI - Poiana Chirileni  
Muntii BISTRITEI - Valea Bistritei  
Muntii BISTRITEI - Valea Chirileni  
Muntii BISTRITEI - Valea Dreptu  
Muntii BISTRITEI - Comuna Dreptu  
Muntii RARAU-GIUMALAU  
Muntii BISTRITEI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.