Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Rataciti in Retezat - Tue, Jul 29, 2008, 12:53 pm, visited 6630 timesO familie din Alexandria a fost salvată în Masivul Retezat de o patrulă de jandarmi după ce turiștii s-au rătăcit pe un traseu de munte, dar au reușit să se întâlnească cu ciobanii de la o stână aflată în zona Cabanei Buta.


'Cele trei persoane parcaseră mașina la Cabana Buta și au plecat într-o drumeție în Masivul Retezat. Epuizați fizic au constatat că nu mai găseau drumul de întoarcere și au rătăcit câteva ore. Au observat însă câțiva ciobani la o stână pe care i-au întrebat unde ar putea găsi o zonă cu acoperire GSM pentru a apela numărul de urgență 112', a declarat astazi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, lt. Zamfir Guran.


Ciobanii i-au sfătuit pe turiști să aștepte o patrulă a jandarmilor montani, care trecuse prin zonă cu câteva ore mai înainte într-o patrulare de rutină.

Jandarmii i-au preluat apoi pe turiști de la stână și i-au condus până la locul unde mașina era parcată, deoarece aceștia erau obosiți și nu mai voiau să se hazardeze singuri pe traseul de întoarcere.


Agerpres 


Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii RETEZAT - I.F. Buta  
Muntii RETEZAT - Cabana Buta  
Muntii RETEZAT - Saua Retezatului  
Muntii RETEZAT - Varful Retezat  
Muntii RETEZAT  
Comments
Fără foto Fătulescu Octavian, Wed, Jul 30, 2008, 1:38 pm

A fost un final fericit, dar ma intreb daca cei salvati au invatat ceva din intamplare. Ma refer la faptul ca la reusita unei ture pe munte contribuie vremea, echipamentul, dar in cea mai mare masura contribuie culegerea de informatii despre acea zona montana si antrenamentul (adica conditia fizica). Altfel, urmatoarea stire despre ei s-ar putea sa nu mai aiba un final fericit....

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.