Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Reuniunea de alpinism-Ampoița 2007 : News

Bookmark and Share

Reuniunea de alpinism-Ampoița 2007 - Thu, Sep 6, 2007, 2:43 pm, visited 4933 times


Reuniunea de alpinism și escaladă Ampoița 2007


Reuniunea anuală de alpinism și escaladă a asociației Trascău Corp Zlatna va avea loc tot în perimetrul rezervației Calcarele de la Ampoița, în perioada 28-30 septembrie 2007.

Rezervația aflată în custodia asociației este situată în partea dreaptă a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute și sub denumirile de Pietrele Gomnușei, Pietrele de la Ampoița, Pietrele lui Bocioacă, Stogurile Popii, rezervația este formată din trei blocuri calcaroase cu înălțime cuprinsă între 10-50 m, și este situată pe Valea Ampoiței la 800 m de la intrarea în satul Ampoița, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.

         În prezent există peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internațional.

Roca: Este aparent similară calcarelor, dar este o mixtură între elemente brecioase și ciment calcaros, fapt care oferă o mare varietate a texturii rocii în funcție de straturile de depunere geologică (poziționate la ora actuală vertical), orientarea geografică și înclinația pereților. Caracteristici: fețe căzute sau verticale cu alveole, fără vegetație și porțiuni friabile pe verticale.

         Posibilități de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Câmpeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia - Zlatna cu oprire în halta Ampoița, autostop de la ieșirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

         Pentru informații pentru schița traseelor de alpinism și escaladă, accesați www.trascaucorp.ro, la secțiunea alpinism -Escaladă sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii.

         Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigură transport, cazare sau masă, ci doar instructori, suportul de curs și echipamentul necesar pentru escaladă pentru cei care vor să se instruiască. Participarea la reuniune și la curs este gratuită.

Informații la: Dan Anghel - 0745-583887;  Puiuleț Adrian-0745-306805

 

Reuniunea va coincide cu lansarea "Ghidului de escaladă în Munții Apuseni", ghid care îl are ca autor pe Dan Anghel.

Contribuții la apariția acestui ghid au: Adrian Munteanu, Horațiu Dicoi, Miheș Pantelimon, Florin Daneliuc, Imi Sedevi etc cu sprijin logistic și nu numai al ATE Trascău Corp din Zlatna.

Lucrarea, bilingvă, în română și engleză cuprinde majoritatea zonelor de escaladă din acești munți: Vadul Crișului, Șuncuiuș, Bulz, Cetatea Lita, Cheile Turzii, Turenilor, Rimetea, Cheile Aiudului, Râmețului, Întregaldelor, Cetii, Valea Ampoiului (cu 7 areale), Cheile Cibului, Glodului, Crăciunești, Cetatea Deva, Muntele Vulcan.

Sunt prezentate în  146 de schițe și hărți 1250 de trasee din aceste zone, căile de acces, caracteristici, posibilități de cazare, surse de apă, calitatea echipărilor.

Editarea ei va fi în variantă alb-negru, cu coperți color, ghidul fiind ilustrat cu 130 de fotografii realizate de către: autor, din arhiva ATE Trascău Corp, Cristian Tzecu, Adrian Munteanu, Radu Bălan, Horațiu Dicoi.

Puiulet Adrian


Connections with the Mountain Guide:
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Cheile Turenilor  
Zona CHEILOR TURZII - Comuna Tureni  
Zona CHEILOR TURZII - Cabana Cheile Turzii  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Cheia Vaii Pietrelor  
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cabana Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii TRASCAU  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.