Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Revelion de "vis" la Scropoasa : News

Bookmark and Share

Revelion de "vis" la Scropoasa - Tue, Jan 6, 2004, 4:30 pm, visited 3978 times


Impreuna cu un grup de prieteni (total 14 persoane) am petrecut revelionul la cabana Scropoasa.
Nu stiu daca intereseaza pe cineva dar ce se intampla acolo nu ni s-a parut deloc in ordine. Toalete mizerabile, mancare aproape proasta dar sigur putina (in conditiile in care ni s-a promis mancare pe gustul fiecaruia si indeajuns) ... ca sa enumar numai cateva din ce ne-a nemultumit. Dar peste toate astea triumfa nesimtirea, indolenta si dorinta de capatuire a celui care patroneaza cabana: un anume domn Dragos Mosor. Dupa ce si-a incalcat promisiunile si cuvantul (a cerut 2.6 mil lei ca apoi sa spuna ca niciodata nu a scazut sub 2.8, a promis ca taie un porc si ca vom avea numai mancare naturala iar in schimb ni s-a servit cel mai ieftin parizer posibil, salam ordinar si branza de alimentara; pana si portia de cartofi prajiti era mai mica decat intr-o cantina studneteasca) dansul nu a catadicsit sa mai treaca pe la cabana macar pentru a ne intreba daca suntem satisfacuti sau daca avem ceva de comentat. Singura grija a fost sa-si incaseze banii. In rest nimic nu mai conteaza: o cabana frumoasa, intr-un peisaj de basm foarte usor accesibil (deci cu posibilitati de intretinere) ofera conditii mai proaste ca la o cabana izolata. Am vazut in Padis cum un ins a cumparat a cumparat un camin muncitoresc (cred) si a inceput sa-l renoveze incet incet incercand sa ofere conditii cat de cat normale. Aproape ca mi-a fost dor de toaleta de la Sambata mult mai igienica si mai intretinuta decat cele de la Scropoasa. Ce sa mai zic de mancarea oferita anul trecut la Padina care ramanea pe mese! Gata cu mancarea ca o sa ziceti sa ne-am dus toti niste flamanzi. Poate a fost greseala noastra ca am fost cu totii ca la pomul laudat. Bine macar ca ne-am carat noi cu muzica noastra ca altfel ne culcam pe 1 ianuarie la 12: 30.
Asta e acum, a trecut... ramane ca cei ce citesc aceasta stire sa se gandeasca de doua ori inainte de a incerca un "sejur" (fie el si de un weekend) la Scropoasa.
Numai bine!
Lucian Vanghele


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Cabana Scropoasa  
Muntii BUCEGI - Cabana Padina  
Comments
Fără foto Cristian Georgescu, Tue, Jan 6, 2004, 5:06 pm

In locul vostru eu plecam, chiar in momentul in care imi cerea o suma de bani mai mare decat cea la care ne intelesesem (de fapt se cunoaste ca Sropoasa este una dintre cele mai nesimtite cabane). Si nu din cauza banilor, din cauza lipsei de seriozitate, si onoare. Ori ma duceam la Zanoaga ori oriunde. Oare cand o sa invete romanii sa nu se mai lase calcati in picioare!? Voi ziceti ca a trecut, n-a trecut, persista. Oricum, ei sunt produsul pasivitatii voastre sau a altora sau a noastre a tuturor.

Fără foto Elena Raluca Stanila, Tue, Jan 6, 2004, 5:32 pm

:-D

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Tue, Jan 6, 2004, 5:53 pm

Usor de zis, mai greu de facut. Daca esti in grup, pe 30 decembrie, pregatit pentru Revelion, nu prea-ti vine sa pleci, ca nu mai gasesti nicaieri loc.

Fără foto Cristian Georgescu, Tue, Jan 6, 2004, 6:16 pm

Loc, loc e peste tot pe pamantul asta, este doar o parere ca n-ar fi sau ca nu mai gasesti. Dadeam o fuga pana acasa si-mi luam cortul si gaseam eu loc pentru el, (bine, acum sunt putin revoltat, depinde si de oameni, unii sunt mai comozi, prefera umilinta discomfortului unei decizii "adhoc" spontane). Romanii au invatat in decursul timpului sa treaca usor peste toate (i-a calit viata asta amara), asta nu-i chiar rau dar din pacate in felul asta au uitat sa lupte pentru drepturile lor. Eu sunt convins ca grupuletul asta s-a distrat in noaptea de revelion in ciuda magariilor cabanirului/patronului dar eu n-as fi putut accepta. Ceea ce vreau eu sa punctez este faptul ca nimic nu este mai important decat sa lupti pentru drepturile tale si sa te revolti atunci cand este nevoie dar noi nu mai stim sa facem asta, nu cunostem cum sa procedam, este o necunoscuta pentru noi, pusi intr-o asemenea situatie devenim nesiguri si confuzi lasandu-ne in cele din urma manipulati.

Fără foto Bogdan Gemanaru, Tue, Jan 6, 2004, 6:29 pm

Eu am facut revelionul la Fantanele in Cindrel. A costat mai putin decat la tine, adica 2, 5 milioane, mancare a fost din belsug (sarmale, fripturi, sampanie etc), oamenii de treaba,
muzica din partea casei (o statie cu boxe:-D). Ne-am simtit bine toti cei de acolo, mai era lume din Cluj si din Sibiu la cabana. Cred ca nu degeaba se spune ca prin Ardeal sunt oamenii mai civilizati...:?

Fără foto Sorin Doradistria, Wed, Jan 7, 2004, 8:30 am

Nu stiu daca solutia de a pleca era cea mai buna dar sigur nu-i dadeam bani decat atat cat mi-a cerut initial si daca conditiile erau proaste nu-i mai dadeam nimic si mai faceam si plangere la OPC. Cred ca ati auzit de acest organism. Poate e greu sa se deplaseze cineva acolo de la OPC dar macar faceam niste fotografii sau in cel mai bun caz filmam cum arata cabana. Poate cu mancarea mare lucru nu se facea dar cu conditiile de cazare sigur. Se poate face plangere si la minister pentru a i se retrage autorizatia de functionare. Aici cred ca sunt un pic mai dur dar aceasta este una dintre formele de protest fata de serviciile oferite de asa zisi "cabanieri". Din cauza conditiilor mizere care exista in anumite cabane nu am mai vizitat asa ceva de mult. Prefer sa merg acolo unde stiu sigur ca exista curatenie sau vara cu cortul. E mult mai curat asa. Oricum, oameni ca domnul mentionat in stire nu merita deranjul de a fi vizitati mai ales ca exista alternative (vezi Zanoaga).

Fără foto Lucian Vanghele, Wed, Jan 7, 2004, 10:44 am

Din pacate eu nu am stiut ce fel de oameni sunt la Scropoasa (aici pe site nu am gasit nici o informatie despre asa ceva - poate se face un top al cabanelor din Romania cu comentarii note etc) asa ca am mers pe incredere (incercand sa trec peste o alta... mostenire grea: lipsa de incredere in ceilalti), adica am trimis banii in avans prin posta. Deci nu mai putea fi vorba de o decizie spontana (mai greu poti lua decizii spontane in preajma revelionului - parerea mea). Da e adevarat in noaptea de revelion chiar ne-am distrat, cum ziceam am avut muzica noastra, restul nu prea a mai contat. De luptat pentru drepturile noastre era oricum tarziu si oricum nu aveam cu cine D Mosor nemaionorandu-ne cu prezenta dansului. Spuneam ca ce-a fost a fost vorbind de "sejur" in sine. Dar cred ca sunteti de acord ca aceasta stire poate o fi lovitura de pedeapsa serioasa pentru cei de la scropoasa: sper ca cei care citesc aceste randuri vor sti ce sa faca (cum spuneam noi nu am gasit nicaieri nimic despre aceasta cabana - revin la topul cabanelor).
Ne-am gandit si noi la OPC pe site la anpc chiar e un formular unde depui o plangere (cam complicat dar probabil ca o sa-l completam pana la urma - deci lupta nu se sfarseste aici). De acord cu Cristian G. prea am fost invatati sa punem capu' in pamant si sa le inghitim pe toate; sper sa fie si el de acord ca nu avea sens sa ne scandalizam degeaba in cele 4-5 zile petrecute.
De fantanele am citit si eu pe internet dar abia dupa ce trimisesem bani pentru varianta asta.
pentru Elena Raluca: ce vrea sa insemne rajetul?

numai bine!
PS
pana la urma nu i-am mai dat individului diferenta de bani de la 2.6 la 2.8, probabil a uitat s-o ceara. oricum nici el nu ne-a dat masa festiva promisa si pe 1 Ianuarie (o alta minciuna sfruntata).

Fără foto Ciprian Thomas, Wed, Jan 7, 2004, 11:32 am

Se stie ca unele cabane vor da faliment din cauza lipsei de profesionalism (asta ca sa nu zic PROSTIE) de care dau dovada. E pacat cand cumpara cate unul cate o locatie si speri ca va face ceva bun si vezi ca e doar jeg si nesimtzire. Sa dau nume? Numai in Bucegi: Scropoasa, Caraiman. OPC-ul nu se va deplasa acolo, insa merita incercat. Stii vorba ceea, incercarea moarte n-are. Insa cea mai "sigura" solutie este ca vor da faliment si sa speram ca urmatorii "propitari" vor fi niste adevarati lucratori in turism. Romania zilelor noastre...:?:-(:?:-(

Fără foto Cristian Grigoraş, Fri, Jan 9, 2004, 7:14 pm

Cred ca astfel de articole reprezinta cea mai grea lovitura de imagine pe care o pot primi acesti,, cabanieri''. Dupa o astfel de reclama, in mod normal ar trebui ca in scurt timp sa dea faliment din cauza lipsei de clienti. Asadar dragi iubitori ai muntelui scrieti, povestiti, nu ezitati sa prezentati experientele voastre, placute sau neplacute, si astfel veti contribui nu numai la valoarea acestui site ci si la propria voastra informare corecta.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.