Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Risc de grad 4 - Tue, Feb 17, 2009, 10:52 am, visited 6762 times


Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş este de gradul patru, din cauza ninsorii si a stratului de zapada care măsoara 2,5 metri.

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat astazi că traseul principal de creastă este în continuare închis. Rămân deschise doar traseele până la 1.500 de metri altitudine.

Turiştii care intenţionează să pătrundă pe traseele încă deschise au obligativitatea de a folosi echipamentul de iarnă, respectiv lopată, sondă de avalanşă, dispozitiv radio de căutare în avalanşă, colţari, pioleţi şi corzi pentru asigurare la traversarea pasajelor expuse.

Cei care îşi vor petrece sejurul la cabane apropiate de golul alpin sunt sfătuiţi să nu încerce să urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani sau la numărul 0 SALVAMONT.



Agerpres

Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI  


A photo [Not found]

An article Fascinaţia crestelor făgărăşene, submitted by Cătălin Olteanu -
Fascinaţia crestelor făgărăşene Constantin Dinu MITITEANU (Cluj-Napoca)      "Făgăraşii îţi dau un sentiment de temeinicie, de siguranţă, de linişte; îţi dau senzaţia că te rezemi pe ceva ce nu poate fi clintit". Mihai Beniuc      - Hei, Mişi! Unde te grăbeşti aşa? Ieri, prin pădurile Rudăriţei şi Lerescului, cu atâtea urme de jivine pe zăpadă, te-am înţeles. Dar acum suntem pe Culmea Berivoescu - Belia, la 2300 m, pe unde nu fac urme decât oameni nebuni ca noi doi. De nouă zile tot gonim pe văi şi mai ales pe creste. Ştiu că te fascinează ceea ce urmează de mâine; vârfuri mai semeţe, pante mai abrupte, privelişti mai alpine, mai sălbatice. Şi pe mine mă fascinează această creastă pe care doresc de mult s-o parcurg şi iarna, dar hai să facem o mică pauză, căci eu am ajunsŕ acasă! Da, uite, acolo jos, unul din acele zeci de sate înghesuite în câmpia în formă de franzelă a Ţării Făgăraşului, înşirate pe râuri ca mărgelele pe aţă, este satul copilăriei mele. Ăla cu...

A trail [Not found]

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.