Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

S-a redeschis Cabana Suru - Mon, Oct 26, 2009, 6:19 pm, visited 7845 times


Week-end-ul trecut am urcat in creasta pe muchia Moasei si am aut o surpriza: Linga ruinele fostei cabane Suru, s-a reconstruit o cabana noua, ceva mai mica.
Andrei Moca


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Cabana Suru  
Muntii FAGARASULUI - Saua Suru  
Comments
Dragoş Rus Dragoş Rus, Tue, Oct 27, 2009, 10:51 am

Am trecut prin 18 august 2009 prin zona si refugiul era refacut de cei care vroiau sa inceapa lucrul la cabana. Nu stiu daca era permis accesul in refugiu, deoarece acolo stateau cei care lucrau la o anexa pentru depozitat materiale de constructii. Noi am dormit la cort. Nu stiu cat e de adevarat, dar cei doi care lucrau acolo ziceau ca vreo 4 hectare de acolo sunt concesionate si ca urmeaza sa se construiasca o noua cabana, partie de schi cu teleschi si drum de access pentru atv-uri. De asemenea camparea va fi cu plata. Sincer, in locul atv-urilor si multimii de pantofari generate de accesul facil, eu prefer ruinele vechii cabane.

Bella Ana Bella Ana, Wed, Oct 28, 2009, 12:22 am

Reconstructia Cabanei Suru ma bucura. Sebesul de Sus - Cabana Suru a fost primul meu traseu facut in Fagaras in urma cu 8 ani. Planurile sunt mari pentru aceasta zona, dar nu sunt convinsa ca lucrurile se vor misca prea repede. Depinde de puterea economica a celor implicati, dar cred ca mai depinde si de dragostea lor pentru munte, sentiment pe care sunt convinsa ca il au.

Adrian Negrean Adrian Negrean, Thu, Oct 29, 2009, 9:06 am

Ar fi un lucru bun sa se refaca cabana Suru, fosta cabana care a ars am vazut o prima dat in 1985 cand am facut prima data toata creasta, ar fi destul de rau daca ar fi asa cum zice Dragos cu atv -uri si cu multime de pantofari, sa speram ca nu va fi asa si isi va pastra spiritul unei cabane adevarate de munte. :-D

DAN ALEXE DAN ALEXE, Thu, Oct 29, 2009, 10:13 am

in luna mai am vb cu Dl Lazar Sorin care se ocupa de reconstructia refugiului. Si spera ca in luna iulie sa fie gata noua cabana. Din pacate, probabil treburile nu au iesit prea bine si pt acest an s-a oprit doar la renovarea Coliviei de Aur. Adica urma sa izoleze peretii, sa mareasca suprafata cladirii si sa aduca apa in bucatarie. Dupa incendiul din dec 96 am mai fost de peste 10 ori pe la Suru. In 2000 se amenaja grajdul, a existat si cabanier si ajutor dar din 2004 a inceput iar sa se degradeze(nici cabanierii nu mai stateau acolo). In 2008 nu mai erau usi si nici ferestre. Doar un tov din Avrig mai prindea pe acolo ceva nyloane si facea improvizatii. M-am bucurat enorm cind a revenit acolo dl Lazar. S-a facut un funicular(dinspre Izv Florii). Era o idee veche(de prin 2001) sa se taie un drum prin padure; atunci nu erau ATV-uri dar se dorea sa se ajunga cu masina(SIC). Eu zic ca daca refugiul poate adaposti 20 pers, daca exista cineva acolo sa serveasca e suficient momentan. Zona a fost uitata...de multe ori vroiam sa evit partea vestica doar pt ca se spune sa ploua mai mult decit la Simbata. Oricum, ii doresc spor si bafta noului cabanier(Codrut, de la Podrag)! si sa ii tinem pumnii. Acum va spun: nu evitati zona, marcajele sint excelente pe acolo. Insa asteptam si deschiderea oficiala, anuntul cabanierului:-D

Fără foto Panescu Iulian, Thu, Oct 29, 2009, 4:21 pm

Buna Ziua!!!!!!! Vreau sa multumesc domnului Andrei pentru stirea data si ca mi-a luat-o inainte....ma numesc Iulian Panescu si sunt salvamontist la SPJ Salvamont Sibiu si vreau sa va spun ca precizariile facute de domnul Andrei sunt adevarata... Cred ca sunt cel mai in masura sa va spun despre ce e vorba la cabana Suru pentru ca sunt si eu implicat in acest proiect.....da intradevar se va construi si vechea cabana Suru pe fostul amplasament insa va dura putin........ In 10 ani de zile nimeni nu a avut initiativa de a construi ceva pana cand a aparut un prieten de-al meu care a fost convins de mine sa cumpere tot ce este legat de Suru de la domnul Lazar Sorin iar acum foarte multe persoane intra pe fir sa prinda si ei cate un colt de paine din cabana......e tipic Romaniei....atunci cand vrei sa faci ceva ti se baga bete in roate...insa va anunt ca va fi reconstruita aceasta cabana care a lipsit fff mult turistului iubitor de Fagaras......in momentul de fata este amenajat fostul grajd al cabanei..insa se poate dormi in conditii de prici...cu sacul de dormit...speram ca pana la aparitia zapezii sa terminam si lemnele pentru foc...legat de permanenta la cabana nu va pot spune ca veti gasi zi de zi pe cineva acolo..... dar daca doriti sa mergeti acolo puteti gasi informatii trimitindu-mi mail la iulian.panescu@mauntainguide-sibiu.ro sau tarton2005@yahoo.com si va spun daca gasiti pe cineva acolo... cu rspect...iulian panescu

Annelise Floroian Annelise Floroian, Thu, Oct 29, 2009, 8:45 pm

In vara torida a lui 2000, am urcat din Racovita pe Culmea Moasa pana la fosta cabana Suru, Am dormit in cort si am tras un frig ingrozitor. Ce bine ne-ar fi prins cabana...dar din pacate n-am mai gasit-o. Cabanele, refugiile sunt salvarea celor ce colinda muntii si prin vreme rea.

Fără foto marius hanea, Thu, Jan 20, 2011, 11:10 am

astept noutati despre cabana(nr de tel).sint marius si raspund la 0747363043

Fără foto Emilian Stoica, Tue, Aug 7, 2012, 12:25 pm

Stie careva ce aprobari sunt necesare in vederea construirii unui adapost de ploaie si vant(refugiu) pe versantul sudic al lui Suru(prin anul 2014-2015), intre capul Surului si cararea cu dunga rosie?

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.