Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Traseu tematic în Cheile Vălișoarei : News

Bookmark and Share

Traseu tematic în Cheile Vălișoarei - Wed, Aug 4, 2010, 6:55 pm, visited 4670 times


Asociaţia Biounivers,  în parteneriat cu CETM Acropolis, inaugurează traseul tematic: „Biodiversitatea - comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei”, activitate în cadrul unui Proiect finanţat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România


Primul Traseu tematic din Depresiunea Trascăului va fi inaugurat în zilele de 07 – 08.08.2010 printr-un curs de orientare turistică: Mass-media se orientează, în Cheile Vălișoarei,. Participanții vor fi familiarizați cu noțiunile elementare de orientare turistică (citirea hărților, interpretarea semnelor convenționale, recunoașterea marcajelor turistice, etc ) apoi vor parcurge traseul tematic.


Traseul tematic - Biodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei are drept scop captarea interesului turiștilor pentru natură și pentru cunoașterea ei prin posibilitatea de a descoperi biodiversitatea din Cheile Vălişoarei.  Turiştii sunt atraşi spre o drumeție organizată, pe un traseu accesibil pentru toate categoriile de vârstă, în condiţii de siguranţă. Traseul tematic le oferă turiștilor informații despre ceea ce văd în jurul lor (specii de plante și animale, locuri deosebite),  are un caracter participativ, astfel încât turistul este tentat de a-l parcurge pentru a descoperi comoara ascunsă ... minunata lume a naturii.


Traseul tematic poate fi parcurs în 5-6 ore, dar există posibilitatea de a-l parcurge și în 2 tronsoane de câte 2 – 3 ore, fiecare. Pe traseu sunt amplasate 20 de panouri de informare din care turiștii vor afla informații despre raritățile din zonă, principalele specii protejate precum și diverse legende și curiozități. Traseul tematic trece prin câteva puncte de belvedere, de unde se deschid panorame superbe asupra Depresiunii Trascăului, Văii Mureșului sau chiar asupra Carpaților Meridionali.


Mai multe informații despre eveniment pe:www.asociatiabiounivers.wordpress.com.


Coordonator proiect: Muncuş-Nagy Kinga I


Contact: Str. Principala, Nr. 3A, Vălişoara, Com. Livezile, jud. Alba, Tel: 0258768274, Mobil: 0741357781, Fax: 0358815630, e-mail: biounivers2009@gmail.com, site: www.asociatiabiounivers.wordpress.com

kinga muncus


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Versantul Drept Al Cheilor Pravului  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Satul Valisoara  
Muntii TRASCAU - Pe Sub Poiana Ascunsa  
Muntii TRASCAU - Valea Ascunsa (paraul Sec)  
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cota 1081-Valea Turcului-Valea Galdita-Cabana Intregalde

 

Comments
Bogdan Singeorzan Bogdan Singeorzan, Fri, Aug 6, 2010, 9:03 am

of, pacat ca este in week-end-ul acesta cand sunt plecat in alta zona:(frumoasa initiativa;)

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.