Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Traversarea "Negru Vodă" - Fri, Feb 6, 2004, 3:58 pm, visited 9278 times


De douazeci de ani incoace, la inceputul lunii februarie, in saptamana in care pe cer ii calauzeste "luna plina", membrii Asociatiei de Turism "Chindia" efectueaza cel mai " dur" antrenament al lor: traversarea de iarna de la cabana Leaota la cabana Padina din Bucegi.

Denumita "traversarea Negru Voda", in amintirea celebrului domnitor care ar fi venit de la Campulung Muscel la Targoviste peste masivul Leaota, aceasta expeditie isi propune parcurgerea, in conditii de siguranta, a unui traseu lung de 36 km peste crestele inzapezite ale Leaotei.

In cursul zilei de astazi se va urca la cabana Leaota in doua grupuri a cate 5 persoane si, dupa o scurta odihna, maine dimineata, la ora 4 A. M. se va da startul in acest traseu greu, chiar epuizant. De-a lungul celor douazeci de ani au reusit doar 12 expeditii, participand intre 5 si 25 de membri A. T. C. sau invitati ai lor ca Teodor Negoita, Ion Pop (geolog din Baia Mare), Dumutru Istvan, Razvan Petcu etc. Cel mai scurt timp realizat a fost de 13 ore, iar cel mai lung timp a fost de 18, 5 ore. Expeditia este condusa de Mihai Radu, vicepresedinte la club, iar traseul va fi "deschis" de Geo Badea, George Stancescu si Costin Ene, membri ai A. T. C., dar si membri ai formatiei Salvamont Dambovita, tineri care vor merge pe schiuri, echipate cu "piei de foca" care le asigura o aderenta sporita la urcus pe zapada. Intregul lot, format din 13 membri, mai cuprinde pe Nicusor Tudosa, Marius Prundaru, Nelu Tamas, Gica Burlacu, Bogdan Toma, Valentin, Catalina Posta, Ana Maria Brasoveanu si pe "junioara" Oana Daranga. Echipa va fi permanent in legatura radio cu formatia Salvamont Dambovita care este in patrulare in aceasta saptamana. De mentionat ca, o alta parte din membrii A. T. C., respectiv Nicu Posta, Ileana Bocanciu, Toma Elena, Andreea Ochianu, Mirica Gheorghe vor constitui "echipa de asteptare" din zona Padina, echipa care in cursul zilei de sambata " le vor iesi inainte" temerarilor, deschizand poteca din Padina pana in saua Strungulita usurand astfel partea finala, obositoare, a traseului.
Sa le uram vreme frumoasa si drum bun temerarilor damboviteni!

Presedinte ATC - Nicu Posta
ileana bocanciu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Mt. Padina Crucii  
Muntii BUCEGI - Cabana Padina  
Muntii BUCEGI - Sub Strungile Mari  
Muntii BUCEGI - Sub Varful Strungile Mici  
Muntii BUCEGI - Refugiul si Saua Strunga  
Muntii LEAOTA  
Muntii BUCEGI  
Comments
Mihai Cernat Mihai Cernat, Mon, Feb 9, 2004, 4:31 pm

Felicitari si succes! Niste detalii / imagini ar fi bine-venite!

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.