Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Pesteri in Podisul Mehedinti - Sâmbătă, 24 Feb 2007, 0:16, vizitată de 13991 ori


In Podisul Mehedinti, se pot vizita cu echipament de baza (sursa de lumina, salopeta, casca) pesterile Balta si Sfodea. Prima se gaseste in apropierea comunei omonime iar cea de-a doua chiar in satul Sfodea. Pestera Balta este destul de degradata, mai ales in apropierea intrarii. Pestera Sfodea este mai bine conservata. Peisajul subteran este absolut superb dar alegeti o perioada secetoasa pentru vizitare. Se pot vizita ambele in aceeasi zi, cca 1, 5 h fiind suficiente pentru fiecare. Drum de acces: Dr Tr Severin - Malovat - Balvanesti - Balta - Sfodea.
Pentru Complexul Epuran-Topolnita, se poate porni din satul Marga, spre Jupanesti. Drum nemodernizat, dar accesibil cu usurinta autoturismelor. Exista marcaj (triunghi rosu) catre Gaura lui Ciocardie si Gura Prosacului, adica punctele in care Topolnita strapunge dealul calcaros.
Sturek Andrei


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii MEHEDINTI - Varful Poiana Balta Cerbului  
Muntii MEHEDINTI - Comuna Balta  
Muntii MEHEDINTI - Pestera Lui Epuran  
Muntii MEHEDINTI - Satul Jupanesti  
Muntii MEHEDINTI - Balta Cerbului  
Muntii MEHEDINTI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Practica geografie, înscris de Ileana Bocanciu -
Perioada: 16-24 iulie 2007 Locație: Orșova și Podișul Mehedinți Descriere: Luni 16 iulie 2007 Plec din Fieni la ora 6: 00 cu Titi, până la Sinaia de unde iau personalul de 7: 36 spre București. În tren, conform înțelegerii, mă întâlnesc cu Marius Leonte , de la centrul Teritorial Brașov. Din București luăm un rapid civilizat cu plecare la 10: 45, dar care sosește totuși în Orșova cu întârziere de o oră, din cauza căldurii foarte mari. În gara Orșova, ne așteaptă ceilalți doi membri ai echipei TABB, Tony Minghiraș de la Baia Mare și Daniel Ștefan de la Arad. Revederea ne bucură mult pe toți. Nu ne vine să credem ca a trecut un an așa de repede! Veștile însă nu sunt bune deloc... La stația de cercetare e armată curată! Să nu ne așteptăm la ceva de bine...            Așa că luăm neconvinși în picioare asfaltul încins, ocolind golful, căutând din ochi o cârciumă cu bere rece. Prima ( New Wave ), apare după circa o jumătate de oră de tropăială prin caniculă....

Un traseu:
Baile Herculane (Piata Hercules)-Varful Domogled-Saua Topolova

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.