Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Cazarea la Podragu sau Turnuri - Luni, 16 Aug 2004, 14:30, vizitată de 7886 ori


În prima saptamina a lunii august 2004 am facut citeva trasee prin Fagaras. Am fost foarte neplacut surprins de conditiile foarte proaste de cazare din unele cabane cum ar fi Podragu si Turnuri la preturi pe care le consider absolut exagerate in raport cu conditiile oferite.
Daca cineva are de gind sa stea la cabana Podragu atunci ar trebui sa stie ca igrasia din camera intra in pret ca si lipsa totala de igiena din bucatarie si restul cabanei. Este inadmisibil ca o societate comerciala sa nu investeasca absolut nimic intr-o cabana care ar putea fi o comoara si nu un necaz pentru turisti. Cabana nu pare sa mai fi suferit vreo investitie de citeva zeci de ani.
La cabana Turnuri am platit 150.000 lei pe noapte de persoana ca sa dormim in pod intr-o camaruta amenajata in cea mai mare parte din carton presat (inclusiv usa care pentru a sta inchisa avea o sfoara ce se lega de un cui). O socoteala simpla pe care am facut-o arata astfel: pentru camaruta (cu bunavointa numita astfel) minuscula in care am dormit 5 oameni (asta era capacitatea ei) s-a platit in total suma de 750.000 lei (fara chitanta bineinteles) adica aceeasi suma pe care o cere un hotel cit se poate de rezonabil pentru o camera de 2 paturi cu dus in camera si poate caldura (bineinteles hotelul iti da si chitanta deci plateste si datoriile la stat). In cabana sunt cel putin 4 astfel de camere si cel putin 3 erau pline in noaptea in care am stat acolo. Deci iata cum un hotel de lux (pentru proprietar) poate sa arate ca o cocioaba (pentru turist). Culmea e ca majoritatea turistilor erau straini si nu vreau sa ma gindesc ce imagine isi fac e despre noi romanii cind ne vad ca ne complacem traind in asemenea conditii.
In mod diferit arata situatia la cabana Negoiu in care am stat 2 nopti (150.000 lei pe noapte in camera de 4 paturi - dar ne-a lasat sa stam doar noi 3 in camera) si unde am primit asa cum era si normal factura pentru toate serviciile oferite.
La cabana Bircaciu bunavointa gazdelor si curatenia te fac sa treci cu vederea conditiile grele (esti totusi pe munte).
Iulian Stoica


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Bircaciu  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Muchia Podragului  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Podragu  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Turnuri  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Varful Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Portita Caltunului (Negoiului)  
Muntii FAGARASULUI - Saua Podragu  
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.