Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Covasnenii vor Nemira parc naț. - Joi, 28 Iul 2005, 9:55, vizitată de 3852 ori
Consiliul Judetean Covasna a lansat un proiect de mediu menit sa protejeze flora si fauna din Muntii Nemira, situati in bazinul Targu Secuiesc. Initiatorii proiectului si-au propus sa faca demersurile necesare pentru ca Muntii Nemira, care se intind pe o suprafata de 10.000 hectare, sa obtina statutul de parc natural, ceea ce ar conferi garantia ocrotirii unor specii de plante si animale pe cale de dispariie, precum si a unor monumente ale naturii. Printre atractiile Muntilor Nemira, pe care localnicii ii numesc Nemere, dupa vantul naprasnic care bate in zona, se numara "ciupercile" in piatra rezultate in urma eroziunilor eoliene. Cele mai cunoscute sunt varfurile de gresie Sandru Mare (1640 m) si Nemira Mare (1649 m), alaturi de cheile, cascadele, numeroasele izvoare de apa minerala, curiozitatile botanice si speciile de flori pe cale de disparitie, cum ar fi Roua cerului sau Laleaua pestrita.

RompresDragos Ilioiu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii NEMIRA  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Invitatie pe Sandru, înscris de Paul Bertalan -
"Este prima oara cand am urcat pe varful Sandru, dar sper sa nu fie si ultima. Imi place enorm de mult si cred ca de fiecare data cand voi veni voi gasi o noua fata a acestui munte superb. Imi place si sunt fascinata de ceea ce natura ne poate da, iar noi nu vedem decat partea mai putin frumoasa a acesteia." Asa scria Laura in jurnal dupa ce facuse cunostinta cu Varful Sandru.

Un traseu:
Satul Lemnia-Bratul Trecatoarei-Varful Negru (1203)-Varful Mihalt (1304)-Varful Capul Vitei (1435)-Varful Sandru Mare (1640)

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.