Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Curent electric refugii Făgăraş - Joi, 25 Aug 2011, 16:40, vizitată de 8343 ori



Curent electric la refugiile de creastă din masivul Făgăraş

Bucureşti, 25 august 2011: Asociaţia pentru Ecologie şi Turism Montan Ecoxtrem a montat cu sprijinul Serviciului Salvamont Argeş panouri fotovoltaice la refugiile de creastă din masivul Făgăraş.

 

Panourile fotovoltaice sunt echipamente care transformă energia solară în energie electrică şi reprezintă cea mai eficientă soluţie pentru a asigura electricitate în locurile izolate. Scara, Cota 2000, Fereastra Zmeilor, Podul Giurgiului, Fereastra Mică şi Iezer sunt cele 6 refugii din munţii Făgăraş unde iubitorii muntelui vor avea lumină şi unde îşi vor putea încărca telefoanele mobile, aparatele foto, GPS sau alte dispozitive electronice la prizele tip “bricheta de masina”.



 

“Initiaţiva a venit din partea lui Dan Enea, un argeşean cu inima mare, care deşi este stabilit în SUA, a rămas cu gândul la drumeţiile din munţii României. Prin acest proiect, Dan Enea - HighTech Passport şi Asociaţia Ecoxtrem speră să încurajeze turismul de trekking şi aventură din ţara noastră, precum şi să contribuie la aprofundarea conceptului de dezvoltarea durabilă, prin folosirea surselor regenerabile de energie” a declarat Oana Pîrjolea, Preşedintele Asociaţiei Ecoxtrem. Panourile şi materialele necesare proiectului au fost asigurate de compania HighTech Passport si furnizate de Petawatt Energia, costul acestora ridicându-se la 6000 de dolari. Panourile au fost montate în a doua jumătate a lunii august, de către membrii Asociaţiei Ecoxtrem cu sprijinul Salvamont Argeş.

 

“Sperăm ca oferind posibilitatea turiştilor de a avea în permanenţă un telefon încărcat pentru a apela serviciul salvamont sau de a se putea localiza prin GPS, să putem preveni foarte multe din situaţiile care altminteri ar putea degenera în accidente grave, micşorând astfel numărul intervenţiilor” a menţionat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

 

Această intiativa constituie o premieră în ţara noastră şi este un proiect pilot pentru a înţelege cât de pregătiţi suntem să ne folosim de aceste resurse cu respect, fără a le deteriora sau sustrage. Cu siguranţă un rezultat pozitiv va atrage după sine şi alte proiecte de investiţii şi, sperăm, demersuri ale autorităţilor locale şi centrale în vederea utilării celorlaltor refugii din munţii României, în linie cu Directivele UE privind sursele regenerabile. 

 

Asociaţia pentru Ecologie şi Turism Montan Ecoxtrem

AETM Ecoxtrem a fost fondată în anul 2003 cu scopul de a învăţa tinerii pasionaţi de expediţii montane şi sport extrem să gestioneze situaţiile limită în care se pot găsi pe munte. În acest moment, activitatea asociaţiei constă în implicarea în proiecte ecologice, amenajare trasee turistice, precum şi organizarea de şcoli montane unde cursanţii sunt iniţiaţi în: alpinism, escalada, trekking, educaţie ecologică, tehnici de supravieţuire, prim ajutor, orientare turistică.



HighTech Passport, Ltd.

Este o companie fondată în 1992 în Silicon Valley al cărei principal obiect de activitate este localizarea produselor software. Din anul 2004, compania are deschisă o sucursală şi la Bucureşti. Printre clienţii companiei se număra binecunoscuţii Yahoo! şi Paypal.

Club EcoXtrem


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Lacul Podu Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Berevoiescu  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Zarna  
Muntii FAGARASULUI - Vârful Scara  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Transfagarasan  
Muntii FAGARASULUI - Varful Scarisoara Mica  
Muntii FAGARASULUI - Podul Jibrii  
Muntii FAGARASULUI - Valea Scara  
Muntii FAGARASULUI - Stina Podu Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Podul Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul si Lacul Caltun  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Mare a Simbetei  
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.